Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:14:59 GMT

رسانه‌های تصویری سبک زندگی مردم را جهت می‌دهند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۷۷۹۶

رسانه‌های تصویری سبک زندگی مردم را جهت می‌دهند

علیرضا شریفی یزدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بلندمدت منابع فرهنگ ساز سبک زندگی مردم را تغییر و جهت می دهند که یکی از آنها، رسانه های تصویری به ویژه دیداری هستند و می توانند در مصرف گراشدن یک جامعه تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه نکاتی در خصوص تاثیرگذاری و تاثیرپذیری رسانه های دیداری وجود دارد، تصریح کرد: سازندگان سریال ها و فیلم های سینمایی اقشار متوسط به بالای جامعه هستند و پیداکردن هنرپیشه، کارگردان، تهیه کننده و سایر عوامل از لایه های زیرین جامعه کار دشواری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فردی که سناریو می نویسد و کسی که آن را تعدیل یا تبدیل به پیام تصویری می کند بدون توجه و به صورت ناخودآگاه دغدغه های طبقه اجتماعی خود را به تصویر می کشد و از فضایی سخن می گوید که در آن رشد یافته و با آنها تعامل دارد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: به غیر از نمایش پول و ثروت، مساله دیگری که خود به خود رخ می دهد آنکه قصه ها در بستر شهرهای بزرگ چون تهران و کلانشهرها روایت می شود زیرا تولیدکنندگان خاستگاه طبقه اجتماعی خود را بازسازی می کنند که عجیب هم نیست و در رسانه های نوشتاری و رمان هم این روند قابل رویت است.

وی با بیان اینکه گیشه یکی از نکات قابل توجه برای ساخت فیلم و سریال است، گفت: قشرهای پایین جامعه در قصه هایی که به تماشا می نشینند به دنبال آرزوهای دست نیافته خود هستند تا در زمانی که برای تماشای تصویری سپری می کنند فارغ از طبقه و دغدغه های اجتماعی خود به خواسته های خود دست یابند.

شریفی یزدی با بیان اینکه عده ای از تولیدکنندگان خودخواسته به سراغ تصویر کشیدن مصرف گرایی می روند، تاکید کرد: مخاطبان با تماشای فیلم ها و سریال ها ساعاتی را در همزاد پنداری با قهرمان داستان می گذرانند که شامل زندگی در شمال شهر، سفرهای خارجی، لباس های گران قیمت و ماشین های آخرین مدل و حتی خوردن غذا بر روی میزهای لوکس می شود که نمادی از ثروت هستند و تولیدکنندگان آرزوهای دست نیافته و فروخورده مخاطب را به نمایش می گذارند تا بتواند به لحاظ روانی جامعه را به سمت گیشه فروش بکشاند.

وی با اشاره به اینکه مصرف کننده اصلی فیلم های سینمایی و سریال های شبکه نمایش خانگی طبقه متوسط جامعه هستند، اظهار داشت: این طبقه فراغ بال دارد و قصد دارد تا ساعاتی را با عزیزان و خانواده خود بگذراند به همین دلیل بلیت سینما می خرد یا سریالی را تهیه می کند و اگر قصه فیلم خارج از طبقه وی باشد از آن استقبال نمی کند.

وی افزود: لایه های پایین جامعه پول، وقت و احساس نیاز به تماشای روایت های تصویری را ندارد به همین دلیل است که در سبد خانوار ایرانی هزینه فعالیت های فرهنگی یک پنجم هزینه برای مواد قندی است به این معنا که مردم پولی که صرف خرید شیرینی و اغذیه می کنند پنج برابر بیشتر از هزینه فعالیت های فرهنگی از جمله خرید کتاب، رفتن به سینما و تماشای یک سریال است.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: جامعه مصرف زده و اشرافی گرای ما طی دو دهه اخیر از نیمه دوم سال ۸۵ تاکنون با سرعت بیشتری علی رغم شعارها به سمت مصرف گرایی برندهای مشهور سوق پیدا کرده است که اگر تحریم ها نبود این روند بیشتر هم می شد و افرادی هم که فعالیت های فرهنگی می کنند بدون توجه به پیامدها این نکته را به صورت اغراق شده انجام می دهند. البته این مساله تنها شامل سریال ها و فیلم ها نمی شود بلکه تبلیغات را هم نباید فراموش کرد که در سراسر شهرها بر روی بیلبوردها جامعه را به مصرف تشویق می کنند، کالاهای لوکسی که شاید ضرورت هم ندارد.

وی با تاکید بر اینکه روحیه اشرافی گرایی یک عامل مهم است، تاکید کرد: جایگزینی فرهنگ سودجویی، منفعت طلبی و به دست آوردن پول سریع به جای فرهنگ کار بر فیلم سازی ما تاثیر می گذارد؛ اقتصاد ناسالم که در آن فعالیت سالم عموما به جایی نرسد و جور نشدن دخل و خرج باعث می شود افراد یک جامعه دست به احتکار و زد و بند برای به دست آوردن به پول های باد آورده بزنند و این طبیعی است که این فضاسازی به لحاظ فرهنگی بر روی همه مردم از جمله هنرمندان و کارمندان فرهنگی اثر غیر مستقیم می گذارد به طوری که تولیدکنندگان تصویری خود نیز متوجه آن نمی شوند.

شریفی یزدی با تاکید بر اینکه تاثیرگذاری جامعه و فیلم سازی دوسویه است، تصریح کرد: از یک سو فیلم ها ساخته می شوند تا در مخاطب آرزوها و هم‌ذات پنداری را جایگزین فضا کنند و از سوی دیگر جامعه تولیدکننده تصویری را به سمت ساخت فیلم هایی متناسب با خواست جامعه می کند.

وی افزود: فضایی که فیلم ساز در آن تنفس می کند با واردات ریز و درشت کالاهای لوکس در ارتباط است، به این ترتیب نمی توان انتظار داشت که اغراق در دکوراسیون برای تولید تصویری وجود نداشته باشد زیرا فیلم ساز از محیط متاثر می شود و با توجه به اینکه ذات هنر اغراق در واقعیت و عرضه آن به جامعه  است نمی توانیم به مصرف گرایی در تولیدات شبکه نمایش خانگی دچار نشویم.

به گفته وی، این روند در دهه ۶۰ نیز قابل مشاهده بود که فیلم های ساخته شده در آن زمان، نمایش ساده زیستی متاثر از جامعه آن زمان بوده است.

برچسب‌ها مصرف‌گرایی شبکه نمایش خانگی علیرضا شریفی یزدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مصرف گرایی شبکه نمایش خانگی مصرف گرایی شبکه نمایش خانگی مصرف گرایی شریفی یزدی سریال ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۷۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟

«شعارشان زن، زندگی، آزادی بود، اما عمل و هدف‌شان زن، زندگی، عریانی را نشان داد» این جمله‌ای است که فاطمه رحمانی، مشاور زنان و خانواده فرماندار تهران در بخشی از گفت‌وگوی خود با جام‌جم در توصیف نقشه دشمنان علیه حجاب زنان ایران می‌گوید.

با نگاهی به سیر تاریخی ایران مشخص می‌شود، بعد از انقلاب اسلامی با رویکرد تازه‌ای که با بهره گیری از آیات قرآن و احکام اسلامی به زن شد و مقام معظم رهبری نیز از آن به‌عنوان الگوی سوم زن مسلمان یاد می‌کنند، «مسأله حجاب زنان» و به موازات آن، حضور فعال در عرصه‌های مختلف جامعه و حذف نگاه ابزاری به آنها، تبدیل به خاری در چشم دشمنان شده که بار‌ها با استفاده از روش‌های مختلف مثل شخصی نشان دادن این موضوع و استفاده از تعابیر مختلفی، چون حجاب اجباری، سعی در مقابله با آن با هدف ضربه به نظام جمهوری اسلامی و تحقق اغراض خود کرده‌اند. در گفتگو با مشاور زنان و خانواده فرماندار تهران به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم. 

علت اهمیت حجاب در کشور چیست؟ 

مسأله حجاب یک تاریخچه عمیق و با سابقه به بلندای تمدن ایران در کشورمان دارد. حتی در کشور‌های اروپایی و آمریکایی که ۱۰۰ سال پیش پوشش زن‌ها، به شکل اکنون نبود و به مرور با اجرای سیاست‌های منفعت‌طلبانه و هوس‌بازانه، تبدیل به وضع فعلی شد، بعد از انقلاب صنعتی، استفاده ابزاری و جنسی از زنان باعث تغییر و تحولاتی در پوشش زنان غرب شد و سپس تلاش کردند این سبک از پوشش زنان خود را به زنان کشورهای دیگر همچون کشور‌های اسلامی تحمیل‌کنند. زمان رضاشاه تا حد زیادی این سیاست‌ها محقق شد، اما بعد از انقلاب، با رویکرد و نگاه عمیق دینی و اسلامی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، الگوی جدیدی در مقابل فرهنگ غربی نسبت به زن شکل گرفت که در این نگاه، زن در عین حفظ لطافت و ظرافت زنانه خود و گرم نگهداشتن کانون خانواده و فرزندآوری، با رعایت حجاب و عفاف، هم پوشش و هم عفت رفتاری و کلامی در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور داشته‌باشد. بیش از نیمی از جامعه، را زنان تشکیل می‌دهند و شاهدیم زنان با داشتن پوشش اسلامی در همه عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، دانشگاهی و ... حضور دارند و در برخی عرصه‌ها در حوزه زنان متخصص به خودکفایی رسیده‌ایم. 

چرا دشمنان از دیرباز به‌ویژه در سال‌های اخیر بر مسأله بی‌حجابی زنان تأکید دارند؟

زن فطرتا موجودی انسان‌ساز، تمدن‌ساز و منشأ عطوفت و برکات الهی است. زن می‌تواند ستون یک زندگی، خانواده و جامعه باشد. آنها در تربیت انسان‌های بزرگ و نابغه، نقش مستقیم دارند. بسیاری از افراد شایسته و برجسته تربیت‌یافته زنانی هستند که خود آراسته به خلقیات حسنه و پایبندی‌های اخلاقی بوده‌اند. این امر پذیرفته شده‌ای است که زن، مأموریت و مسئولیت تربیت انسان‌ها را به‌عهده داشته و سرشار از عاطفه، محبت، هدایتگری و تمدن‌سازی است، اما فرهنگ ۱۰۰‌ساله غرب تلاش می‌کند این ودیعه الهی را از او بگیرد و او را به انسانی بی‌مسئولیت و غیرمقدس تبدیل سازد. نقش اصلی قدرت نرم بسیار بالاست.

مسلما وقتی زن با این خصوصیات در نظام خلقت در مسیر درست و پیشرفت یک جامعه باشد، سبب سعادت جامعه می‌شود. منشأ اثر بودن زن اگر باور و پذیرفته شود در هر سمت و سویی که برود، اثر خود را می‌گذارد و باعث سعادت یا شقاوت جامعه می‌شود. رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرموده‌اند دشمنان از پیشرفت زنان ما عصبانی‌اند، زیرا زنان ما بعد از انقلاب با حفظ حجاب و نگهداشتن حریم خانواده و در عرصه‌های گوناگون اجتماعی و حکمرانی، حضور فعال داشتند که این موضوع برای دشمنان، غیر‌قابل تحمل است؛ لذا می‌کوشند به زن ایرانی القا کنند که زن با حجاب فعلی، امکان تعالی و رشد ندارد و زمانی می‌تواند به اوج قله موفقیت و رضایت برسد که عریان‌تر باشد. دشمنان خوب می‌دانند اگر بخواهند کشور را از مسیر توسعه و پیشرفت بازدارند، بهترین روش، انحراف زنان از مسیر درست الهی و فطری و تقدس‌زدا‌یی و هویت‌زدایی از زن مسلمان است.

دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه دارد؟

تکرار حضور مداوم و روزمره بی‌حجاب‌ها در جامعه و جنبه روانی این‌مساله که اگر هرروز دیده شود، عادی می‌شود، یکی از روش‌های دشمن برای تحقق عرفی‌سازی بی‌حجابی است. القای شبهات در بین جوانان و عدم پاسخگویی درست به آنها، زمینه را برای باورسازی دروغین فراهم می‌کند. یکی از مواردی که مطرح می‌کنند این است که چرا عدم پوشش و حجاب در کشور‌های اسلامی عادی است، اما در ایران نسبت به این موضوع سختگیری می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: جمهوری اسلامی بعد از انقلاب؛ تغییر و تحولاتی در تدوین قانون اساسی بر پایه شرع و دین پایه‌ریزی کرد؛ لذا قوانینی که وضع می‌کند نیز بر پایه شرع است. این‌طور نیست که ما از کشور‌های دیگر الگوبرداری کنیم بلکه کشور‌های دیگر هستند که باید مواضع خود را نسبت به حرام‌های شرعی اصلاح کنند چرا که این کشور‌ها پوسته اسلامی دارند، اما خلاف اسلام عمل می‌کنند.

 آنها شراب‌فروشی هم دارند، آیا ما باید از آنها پیروی کنیم؟ انقلاب اسلامی کاری کرد که احکام شرع و دین خدا را در جامعه اجرا سازد لذا آنچه کشور‌های به ظاهر اسلامی انجام می‌دهند، عجیب و غریب است، نه رعایت مسائل شرعی و دینی در ایران! شعار زن، زندگی، آزادی در واقع شعار اصلی حکومت اسلامی است، اما بستگی به این دارد که آزادی را چگونه تعریف و تعبیر می‌کنیم. دشمنان ما آزادی را عریانی و برهنگی تعریف می‌کنند. متأسفانه در جریان اغتشاشات نیز به صورت جنگ ترکیبی و کاملا هدفمند و سازماندهی شده، در داخل و خارج از کشور دشمنی را به حد اعلای خود نسبت به زن ایرانی که مظهر قداست، حیات‌بخشی و تمدن‌سازی است، نشان دادند؛ لذا این شعار آن‌طور که ادعا می‌کردند زن، زندگی آزادی نبود بلکه زن، زندگی، عریانی بود. دشمنان درحالی این شعار را می‌دادند که حالا شش ماه است در فلسطین زنان را از بین می‌برند! این وقایع نشان می‌دهد که این شعار‌های توخالی و دروغ، وسیله‌ای برای فریب زنان کشور ما است. زنان ما باید مراقب باشند که سرباز پیاده‌نظام دشمن نباشند. اطاعت از قوانین کشور، لازم الاجراست. قطعا مردم نسبت به بی‌حرمتی به شأن زن و عادی‌سازی بی‌حجابی در کشور، واکنش نشان خواهند داد. امیدواریم با اقداماتی که فراجا اکنون با طرح نور در پیش گرفته است، اتفاقات خوبی رقم بخورد.

منبع: جام جم 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند
  • مهم‌ترین مسئله حفظ حرمت معلمان در جامعه است/ ثبات در آموزش و پرورش را ایجاد کنیم
  • مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟