Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی غذایی ایران سال‌هاست برای رسیدن به این هدف تلاش کرده و اکنون که مکمل‌های تولید شده در کشور با این کیفیت تولید می‌شود، رضایت‌مندی مطلوبی را در کشور ایجاد کرده است، در همین راستا، گفت‌وگویی با دکتر عباس کبریایی‎زاده، رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی غذایی ایران داشتیم که می‌خوانید:

بزرگ‌ترین مشکلات و دغدغه ‎های تولیدکنندگان مکمل در کشور چیست؟

اگر تاریخچه توسعه خطوط تولید مکمل‎ها را در ایران که بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که حدود سال 1387، بیش از 80 درصد از بازار داخل در اختیار محصولات وارداتی بود و شاهد وجود انواع متنوعی از محصولات مکمل‎ وارداتی در بازار بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شکل‎گیری سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی و غذایی و با مساعدت وزارت بهداشت، تولید مکمل‎ها در کشور سرعت و شتاب زیادی گرفت و امروزه که ما در خصوص صنعت تولید انواع مکمل در ایران صحبت می‏ کنیم، صنعتی است که بیش از 80 درصد از نیاز کشور را تولیدات داخلی تامین می‎کند و تنها 20 درصد از سهم بازار که محصولات وارداتی است. در واقع تنها برای پوشش بخشی از بازار است که اصرار بر مصرف مکمل‎هایی با نام خارجی دارند، به همین دلیل این امکان که نیاز کل کشور با تولیدات باکیفیت داخلی تامین شود هم وجود دارد.

در تولیدات مکمل بیش از فرمولاسیون به‎کاررفته در تولید، کیفیت اجزای تشکیل‎دهنده محصول اهمیت دارد و به‏ دلیل اعمال نظارت‎هایی که در وزارت بهداشت و بخش شرکت‎ها تولیدی بر روی اجزای مورد استفاده‎ی تولیدکنندگان صورت می‎گیرد و همچنین اطمینان از اینکه اجزای با کیفیتی در این تولیدات استفاده می‎شود، به همین دلیل ما همواره تاکید و اصرار بر استفاده از مکمل‎های تولید داخل داریم.

در حوزه مکمل‎ها هم مانند سایر صنایع، در سال‎های اخیر تکنولوژی‎های جدیدی وارد شده‎است مانند فرمولاسیون‎های لیپوزومال و فرمولاسیون‎های کنترل ریلیز که برای گروه‎های سنی متفاوت و زنان باردار هم قابل استفاده ‎است. ما شاهد هستیم که در صنعت داروسازی ایران، ظرفیت استفاده از تکنولوژی‎های نوین چه در بخش پروبیوتیک‎ها و چه در بخش فرمولاسیون‎های کنترل ریلیز ایجاد شده‎است و امروزه که ما در رابطه با مکمل‎ها و ظرفیت آن‎ها در ایران صحبت می‎کنیم، می‎توانیم قاطعانه بگوییم در داخل توانایی و دانش تولید و عرضه مکمل‎های سنتی و مکمل‏هایی با فرمولاسیون‎های نوین را با بهترین کیفیت ممکن داریم.

از طرفی دیگر نگرانی همیشگی ما در خصوص مکمل‎ها این است که این محصولات قابلیت آلوده شدن به مواد غیرمجاز را دارند زیرا اصولا ساختار مکمل‎ها به گونه‎ای است که به دلیل تعدد موادی که در آن‎ها استفاده می‎شود و تفاوت‎های ماهیتی که این مواد با یکدیگر دارند، امکان تقلب هم در کیفیت آن مواد و هم افزودن موادی که به اصطلاح غیرقانونی هستند وجود دارد. ما به‎عنوان کسانی که خود را مسئول سلامت مردم می‎دانیم و همچنین به‎عنوان سندیکایی که نمایندگی بخش تولید را در کشور بر عهده دارد اصرار بر این داریم که این فرآورده‎ها در داخل تولید شوند به این دلیل که نظارت خاصی در روند تولید فرآورده‎های خارجی وجود ندارد و ما فکر می‎کنیم که وزارت بهداشت، سندیکاها و جامعه علمی ما باید در راستای سلامت مردم تلاش کند تا مکمل‎ها را در یک زنجیره تامین سالم در اختیار مصرف‎کننده برساند.

در گذشته انجمنی تحت عنوان انجمن پروبیوتیک وجود داشت، آیا اکنون این انجمن منحل شده یا با سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی غذایی ایران ادغام شده ‌است؟

در خصوص منحل شدن این انجمن اطلاعی ندارم اما تقریبا تمام تولیدکنندگان محصولات پروبیوتیک شرکت‎هایی هستند که عضو سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی غذایی ایران هستند و حضورشان بسیار مغتنم و موثر است.

ایران جز کشورهایی است که می‎توان گفت در جهان و در تولید محصولات پروبیوتیک پیشرو بوده‎ است و ما تقریبا تمام محصولات پروبیتویک را از تولیدات داخل تامین می‎کنیم.

آیا در حال حاضر در تولیدات مکمل تقلب صورت می‎گیرد؟

همان‌طور که در پاسخ به سوال‎های قبلی گفتم به دلیل نوع ساختاری که در مکمل‎ها وجود دارد که عبارت‎اند از انواع ویتامین‎ها، انواع املاح، انواع عصاره‎های طبیعی گیاهی و عصاره‎های طبیعی دیگری که در آن‎ها استفاده می‎شود. این دست از فرآورده‎ها به نوعی هستند که زمینه افزودن مواد غیرمجاز به آن‎ها وجود دارد و وقتی که این مواد افزوده ‎شدند هم امکان شناسایی آن‎ها راحت نخواهد بود، بنابراین در تولید مکمل‎ها به‎دلیل هدف‎گذاری که از مصرف آن‎ها وجود دارد و همچنین به‌طور کلی تغییراتی که مصرف‎کننده تمایل به دیدن آن‎ها دارد مانند شادابی، افزایش انرژی، ارتقا سلامت، کاهش وزن، افزایش اشتها و از این قبیل تغییرات در جهت تسریع روند تاثیرگذاری در زمینه مورد نیاز از نظر تمایل و دلیل مصرف و همچنین زمینه مناسب از نظر شکل تولید در این فرآورده‎ها، احتمال تقلب وجود دارد.

فرض کنید اگر شما یک داروی شیمیایی و بیولوژیک را در نظر بگیرید، به دلیل اینکه این فرآورده‎ها یک مولکول واحد هستند اگر یک فرآورده غیرمجاز به آن افزوده ‎شود قابل شناسایی است یعنی زمانی که محصول را به دستگاه آنالیز بزنید پیک اضافه را مشاهده خواهید کرد. اما در مورد مکمل‏ها به دلیل تعدد موادی که به کار گرفته می‎شود معمولا پیک‏های اضافه در آنالیزها دیده نمی‎شوند و مخفی باقی می‎مانند؛ به همین دلیل امکان تقلب در چنین فرآورده‎هایی بالاست.

یکی از دلایلی که اصرار بر سرمایه‎گذاری در تولیدات داخل داریم این است که تولیدکنندگان ما انگیزه‎ای برای تقلب در بازار را ندارند به این دلیل که در جهت توابع قانونی کشور فعالیت می‎کنند و کوچک‌ترین انحراف و یا تقلب باعث خواهد شد که اصل سرمایه آن‏ها آسیب ببیند و این در حالی است که تولیدکننده محصولات غیراستاندارد کشورهای دیگر چنین تهدیدی را حس نمی‎کنند.

مسئله دیگر این است که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بر روی شرکت‎های داخلی فعال در این حوزه نظارت و بازرسی‎های مستمر دارند و همچنین تمام موادی که در تولید استفاده می‎کنند را زیر نظر وزارت بهداشت وارد می‎کنند و امکان ندارد ماده‎ای استفاده شود که نظام ثبت و ضبط بر آن حاکم نباشد.

آیا در زمینه تولید مکمل‌های دارویی به خودکفایی رسیدیم؟

80 درصد از بازار سهم تولید داخل است اما ما معتقدیم که صد در صد نیاز جامعه از طریق تولیدات قابل تامین است. این صنعت به مرحله‌ای از رشد و توانمندی رسیده است که شرکت‌های حاضر از تمام ظرفیت‌های خود برای افزایش بهره‌وری و تولید استفاده‌ می‌کنند؛ به همین دلیل است که در هشتمین همایش مکمل‎های غذایی و رژیمی که یکی از همایش‌های تخصصی این حوزه به شمار می‌آید اکثر تولیدکنندگان داخلی مکمل‌ها در آن مشارکت دارند.

آیا ما نیازی به واردات مکمل نداریم؟

من معتقدم ما نیازی به واردات نداریم، خصوصا در شرایط تحریم که محدویدیت منابع ارزی داریم و مشکلات ارزی در کشور وجود دارد.

آیا در حوزه مکمل امکان صادرات داریم و درحال حاضر فعالیتی در زمینه صادرات صورت می‎گیرد؟

به‌طور سنتی بازارهای صادراتی ایران بازارهای منطقه آسیای میانه مانند عراق، سوریه و افغانستان است و تقریبا عمر شرکت‏های تولید مکمل‎های نوین در ایران کمتر از 10 سال است، چنانچه شرکت‎های قدیمی مانند مینو، اسوه، دارو پخش و از این قبیل شرکت‎ها بیش از چهل ‎سال مکمل‎های سنتی را تولید کرده‎اند. ما شاهدیم که علی‎رغم مدت زمان کمی که شرکت‏ها از تکنولوژی‏های نوین در جهت تولید مکمل استفاده می‎کنند، در دست‌یابی به بازارهای صادراتی موثر عمل کرده‌اند زیرا حضورشان در روسیه و سایر کشورهای آسیای میانه بسیار خوب بوده و ما حتی شاهد این بودیم که به برخی از کشورهای اروپایی مثل اتریش صادرات مکمل‏ها را داشتند. بنابراین به‎اعتقاد من این صنعت خیلی زود می‎تواند تراز تجاری خود را مثبت کند.

تولید مکمل‌های رژیمی و دارویی را در سال‌ها اخیر، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برخلاف دارو که ما آمارنامه‎های ملی و بین‏المللی را به‎صورت مستمر داریم، در خصوص مکمل‏ها به این دلیل که در کشورهای مختلف مقرارات متفاوتی حاکم است برای مثال در برخی از کشورها مقررات غذا بر مکمل‎ها حاکم است، بنابراین نظام ثبت اطلاعات مدونی را در بسیاری از کشورها نداریم و نمی‎توانیم بگوییم رتبه تولیدات کشور در دنیا و یا منطقه به چه صورت است. اما آنچه که مسلم است ایران جز کشورهایی است که تمام اشکال و فرمولاسیون‏های مربوط به مکمل‎ها اعم از انواع شیر خشک‎ برای اطفال تا مکمل‌ برای سالمندان و گروه‎های خاص استفاده می‎شوند و حتی مکمل‎هایی که در بیماری‎های خاص جنبه‎های درمانی دارند را تولید می‎کند و امروز پس از 10 سال سرمایه‎گذاری که در حوه مکمل‏ها در ایران صورت گرفته، شاهد این هستیم که هیچ مکملی در دنیا وجود ندارد که ما امکان تولید آن را در داخل کشور نداشته ‎باشیم.

انتهای پیام/

20 / 20 مکمل‎های رژیمی غذایی دکتر عباس کبریایی‎زاده رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‎های رژیمی غذایی انجمن پروبیوتیک مشکلات تولیدکنندگان مکمل در کشور تولید مکمل‌های دارویی واردات مکمل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مکمل های رژیمی غذایی انجمن پروبیوتیک واردات مکمل تولید مکمل تولید مکمل ها وزارت بهداشت همین دلیل فرآورده ها مکمل ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۸۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به منظور تحقق شعار سال و حمایت از بخش خصوصی با هدف جهش تولید با مشارکت مردم و در راستای دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور، سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه این سازمان طی نشستی با تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک، مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داد.

سرپرست دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی در این نشست سه ساعته هدف از تشکیل این نشست را استماع مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و واردکنندگان شیرخشک عنوان کرد و گفت: رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر استماع نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی تاکید دارند و معتقد هستند برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای دستورات ریاست دستگاه قضایی به نحو مستقیم و بدون مانع باید نقطه نظرات بخش خصوصی را استماع کرده و به انتقادات و پیشنهادات آنان توجه کرد.

وی با اشاره به کیفیت شیرخشک‌های تولیدی در کشور گفت: به لطف خداوند با توان و تجربه‌ای که در سال‌های گذشته حاصل شده، شیرخشک تولید داخل از بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات تولید داخل است و اعتبار بسیار خوبی چه در داخل و چه در خارج کشور دارد.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور افزود: بنابر آمارها و گزارشات متعدد، تولیدکنندگان ما نه تنها توان تامین شیرخشک مورد نیاز بازار را دارند بلکه ظرفیت صادرات این محصول نیز برای آنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این جلسات به دنبال شناسایی و احصا دلایل کمبود شیرخشک هستیم، اظهار کرد: باید کل زنجیره تولید و یا واردات تا زمان رسیدن محصول به دست مصرف کننده بررسی و موانع سرعت بخشی و نظم دهی به این فرآیند اصلاح شود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: باید دولت و دستگاه‌های متولی همچون سازمان غذا و دارو تدبیر داشته باشند که نیازهای ارزی تولیدکنندگان این محصول استراتژیک به میزان کافی و در زمان مناسب تامین شود.

وی ادامه داد: بنابر اظهارات شما تولیدکنندگان و حتی وارد کنندگان، عمده مشکل و مانع اصلی شما در تامین نیاز کشور بحث تخصیص ارز آن هم در زمان مناسب و به اندازه کافی است. اگر مسئولان مدیریت کرده و به تخصیص ارز به صورت منظم و مستمر و با اولویت قرار دادن این موضوع استراتژیک اقدام کنند دیگر شاهد کمبود شیرخشک در داروخانه‌های کشور نخواهیم بود.

سرپرست دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور در پایان گفت: در راستای برطرف کردن موانع جهش تولید و برطرف کردن مشکلات این حوزه در آینده ضمن استماع مسائل و نظرات مسئولان و مدیران دستگاه‌های متولی، به صورت میدانی هم از داروخانه‌ها و کارخانجات تولیدی بازدید خواهیم داشت تا به صورت ملموس در جریان وضعیت بازار و نیاز جامعه قرار گیریم.

در ابتدای این نشست مدیران کارخانه‌جات تولیدی و نیز واردکنندگان شیر خشک به بیان مسائل، نقطه نظرات و مشکلات خود پرداخته و بر تخصیص ارز به صورت منظم و به میزان اندازه مناسب تاکید داشتند.

در این نشست موضوعاتی همچون ظرفیت واقعی و اسمی تولیدکنندگان، میزان ارزبری، زمان و مدت تخصیص ارز، نحوه واردات شیرخشک، نحوه واردات مواد اولیه، علل کمبود شیرخشک در سال گذشته، مدت زمان تزریق شیرخشک از تولید تا عرضه به بازار و مطالبات و تعهدات ارزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6093875

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰درصد مودم‌های پروژه فیبرنوری
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری