Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هشدار درباره احتمال بازگشت محدودیت‌های کرونایی  در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

 فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از نگرانی‌های ما در تهران مخدوش شدن شیوه نامه‌های بهداشتی و رعایت نکردن فاصله اجتماعی است، گفت: شرایط تهران نسبت به اسفند ماه مطلوب تر، اما شکننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالی با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به کرونا هیچگاه تاکنون نسبت به اسفند ماه در کشور افزایش نیافته است، افزود: در شهر تهران شرایط متفاوتی را مشاهده می‌کنیم به طوری که رعایت فاصله گذاری اجتماعی موثرترین راهبرد است.

او با اشاره به اینکه مردم تا جایی که مقدور است از حضور در محیط‌های شلوغ اجتناب کنند، بیان کرد: افراد بالای ۵۵ سال، افراد دارای بیماری زمینه ای، ناراحتی قلبی و عروقی، فشارخون، دیابت و افراد چاق بیشتر مراقب خود باشند.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران با بیان اینکه اگر مردم می‌خواهند به روز‌های سخت بیماری و قرنطیه بر نگردیم باید شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را اجرا کنند، افزود: مردم تهران در آخرین پنج شنبه سال با مراجعه نکردن به بهشت زهرا و روز سیزده بدر با ماندن در خانه همکاری خوبی کردند.

کرونا، بیماری هزار چهره است

او با تاکید بر اینکه بیماری کرونا، بیماری هزار چهره است، گفت:  یکی از شایع‌ترین آسیب‌های کرونا به بدن اختلال در حس بویایی و چشایی است که ایران جزء اولین کشور‌هایی بود که به این موضوع پی برد.

زالی با اشاره به اینکه تغییر خصلت و خلق و خوی مردم متاسفانه گزارش شده و این در حالی است که رعایت فاصله گذاری اجتماعی امری مهم است، اظهار کرد:  لذا باید راهبرد فاصله‌گذاری اجتماعی را دنبال کنیم؛ بالاترین میزان مرگ و میر در ۲۶ اسفندماه اتفاق افتاد، در شرایط فعلی امروز در تهران ۱۹۳ مورد بیمار جدید بستری و ۵۳ مورد در بخش ویژه نیز بستری شدند.

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به اینکه قدر مطلق مراجعین ما با عدد‌هایی که از ۱۴ اسفند شروع شد کاملا متفاوت است، گفت: در تهران بالاترین میزان بستری مربوط به دهم، یازدهم و دوازده فروردین بعد از ۲۲ اسفند است.

ماسک در پیشگیری از بیماری بسیار تاثیر گذار است

زالی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشاغل در شهر تهران آسیب جدی از دوران کرونا دیدند، افزود: همچنان از اصناف و کسبه درخواست می‌کنیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

او گفت: اولویت بازگشایی به مشاغلی داده شد که مرتبط با بحث معیشت مردم است لذا در تهران اولویت و راهبرد اصلی ما برای کسانی بود که معیشت آن‌ها به خطر افتاده بود.

زالی با اشاره به اینکه برای برخی از مشاغلی که در شرف بازگشایی هستند شیوه نامه‌های بهداشتی سخت‌گیرانه اعمال شده است عنوان کرد: موج بازگشایی را در همه جای دنیا شاهد هستیم، به مردم توصیه می‌کنیم که حتماً زمان خروج از خانه از ماسک استفاده کنند چراکه  ماسک در پیشگیری بسیار تاثیر گذار است.

در پاییز امواج قابل توجهی از بیماری را شاهد خواهیم بود

فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه ما زیست باکرونا را باید بپذیریم، گفت: کرونا را باید به عنوان دشمن تلقی کنیم، ویروس کرونا مقاوم و فریبنده است و به شدت خود را با شرایط محیط سازگار می‌کند.

او با اشاره به اینکه شاخص مولد پایه را مرتب در شهر تهران آنالیز می‌کنیم و تصمیم‌گیری بر مبنای آن انجام می‌شود، افزود: در پاییز نگرانی‌ها وجود دارد به طوری که امواج قابل توجهی از بیماری را شاهد خواهیم بود.

زالی با اشاره به اینکه در تهران ۱۵۰ اتحادیه داریم که در ذیل اتاق اصناف همکاری می‌کند، گفت: پروتکل‌ها برای اتحادیه‌ها مشخص شده است به طوری که ما هفته گذشته جلساتی را با سازمان‌های مربوطه برگزار و آخرین پروتکل‌ها را تصمیم‌گیری کردیم و در نهایت تصمیم گرفته شد تا گشت‌های نظارتی داشته باشیم.

او ادامه داد: میزان بازرسی‌های ما در حوزه بهداشت بالای ۹۰ هزار گزارش شده است و ۴۵ هزار مورد بازرسی از بنگاه‌های کوچک انجام شده است، تهران ۲۵ درصد درآمد ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است لذا باید توجه ویژه‌ای در خصوص شهر تهران داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا در ایران فاصله گذاری اجتماعی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۹۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • جنگ غزه / آمار قربانیان به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • چند درصد چک‌ها در اسفند ۱۴۰۲ برگشت خورد؟
  • میزان رضایت مردم نسبت به نظافت تهران