Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@21:10:49 GMT

آسیب‌های تک فرزندی برای کودکان

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۹۶۵۸

آسیب‌های تک فرزندی برای کودکان

به گزارش افکارنیوز،

سید شهرام علیزاده روانشناس و مشاور درباره آسیب‌های تک فرزندی بر کودکان، اظهار کرد: برخی تحقیقات حاکی از آن است که در ۶ سال گذشته آمار ازدواج در کشور بسیار کاهش یافته است؛ در صورتی که جمعیت آماده به ازدواج کشور طی این سال‌ها ثابت بوده و تغییری نکرده و تنها تعداد ازدواج‌ها کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی - وی افزود: حال تعداد بسیار محدودی از افرادی که ازدواج می‌کنند، به داشتن بیش از یک فرزند تمایل نشان می‌دهند و به همین دلیل تعداد خانواده‌های تک فرزند در حال افزایش است.

این روانشناس ادامه داد: بد نیست که پیش از پرداختن به معایب تک فرزندی به این نکته اشاره کنیم که لازم است زوجین پیش از بچه دار شدن به نقش‌های جدید خود در جایگاه یک پدر و مادر فکر کنند و به طور حتم پیش از هر تصمیمی در این مورد تحقیق کنند.

علیزاده گفت: پدر و مادری کردن مطلوب، نیازمند کسب مهارت‌های فرزند پروری است و شما می‌توانید با مطالعه در این مورد به دانش خود بیافزایید و فرزند سالم تری را تربیت کنید. یکی از عقاید نادرست زوجین در مورد فرزندآوری این است که هر چه تعداد فرزندان کمتر باشد، به شادی و سلامت روان آن‌ها افزوده خواهد شد.

وی اضافه کرد: جالب است که بدانید طبق تحقیقات انجام شده در این مورد مشخص شده است که کودکان در خانواده‌های چند فرزند از سلامت روانی بیشتری برخوردارند و پدر و مادر آنان نیز احساس شادمانی بیشتری را تجربه می‌کنند.

این روانشناس با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مزایای رشد کودک در خانواده‌های دارای چند فرزند این است که افراد مهارت‌های ارتباطی را به طور ملموس می‌آموزند، افزود: کودکان در این خانواده‌ها به شیوه آزمون و خطا، ارتباط مطلوب با همسالان خود و همچنین کودکان بزرگتر یا کوچکتر از خود را تجربه می‌کنند.

علیزاده با اشاره به اینکه به خاطر داشته باشید که تک فرزند شما ساعات محدودی را در مهد کودک حاضر است و این ساعات برای کسب تجربه کودک در امور ارتباطی کافی نیست، ادامه داد: کودکان بدون خواهر و برادر در آینده‌ای نه چندان دور دچار مشکلات ارتباطی می‌شوند و حتی ممکن است از جانب همسالان خود طرد شوند، از سوی دیگر کودکان در خانواده‌های دارای چند فرزند مسئولیت‌هایی همچون مراقبت از برادر و خواهر خود را بر عهده می‌گیرند و همین مسأله موجب افزایش اعتماد به نفس در آنان می‌شود.

وی افزود: جمله به ظاهر ساده "ممنون می‌شم اگر مراقب خواهرت باشی" احساس مسئولیت و ارزشمندی قابل توجهی را به کودک منتقل می‌کند و موجب تحکیم شخصیت او می‌شود.

این روانشناس با تأکید بر اینکه یکی از معایب خانواده‌های تک فرزند این است که تمام امکانات رفاهی بدون تلاش در اختیار کودک قرار می‌گیرد که این مسأله ممکن است زیاده خواهی، عدم تحمل نه شنیدن از افراد جامعه و عدم تلاشگری او را در پی داشته باشد، اضافه کرد: در نهایت می‌توان به این نکته اشاره کرد که نقش پدر و مادر در زندگی یک کودک کافی نیست و موقعیت‌های بسیاری وجود دارد که کودک به یک برادر یا خواهر برای تعامل و مشورت نیاز دارد و این خلأ در وجود فرزندان خانواده‌های تک فرزند کاملا مشهود است.

علیزاده خاطرنشان کرد: دیگر مزیت خانواده‌های دارای چند فرزند این است که فرزندان بزرگتر خانواده می‌توانند در نگهداری از کودکان کوچکتر سهیم شوند و به طور مقدماتی با نقش‌های پدر و مادری آشنا شوند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ازدواج روانشناس کودک روانشناس تک فرزند خانواده ها چند فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد صبح پنجشنبه در آئین تجلیل از خادمان قرآن ضمن قدردانی از فعالیت‌های حوزه قرآنی صورت گرفته در ایام ماه مبارک رمضان در اصفهان اظهار کرد: قرائت قرآن از اهمیت بالایی برخودار است و این روند باید در جامعه بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قرآن نور خانه است، ادامه داد: وقتی در خانه قرآن قرائت می‌شود، فرزندان قرآنی تربیت می‌شوند و باغ ویلایی نمی‌شوند.

امام جمعه اصفهان با بیان اینکه نور قرآن بهترین نوع تربیت برای فرزندان است، افزود: برخی تنها یک فرزند دارند و بر این باورند که تربیت فرزندان سخت است و این در حالی است که اگر خانواده‌ها با قرآن باشند به راحتی می‌توانند ۱۰ فرزند را به خوبی تربیت کنند.

وی با بیان اینکه پدر و مادر بودن در واقع معلمی است، گفت: وقتی پدر و مادر اهل قرآن و نماز نباشند، فرزندانشان قرآنی بار نمی‌آید.

آیت‌الله طباطبایی نژاد در ادامه با بیان اینکه همه دنیای کفر می‌دانند که از نظر نظامی حریف ایران نمی‌شوند، اضافه کرد: راه انقلاب با وجود دشمنان گم نمی‌شود و این از برکات قرآن است.

وی با بیان اینکه حیات طیبه از آن کسانی است که ایمان و عمل صالح داشته باشند، افزود: این افراد زنده هستند اما از ابعاد انسانیت خارج شده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود، ابراز کرد: باید با آیه‌های قرآن زندگی کنیم و آیات کاربردی را به خوبی بشناسیم و استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟