Web Analytics Made Easy - Statcounter

موج دوم شیوع بیماری‌های عفونی و واگیر به معنی کاهش موارد جدید بیماری به دلیل کنترل یا تدابیر درمانی و اولیه است و اگر دوباره تعداد مبتلایان به دلیل غفلت از رعایت بهداشت افزایش یابد باید در انتظار موج دوم بود.

موج دوم ممکن است با افزایش ابتلا در گروه‌های سنی یا جمعیتی خاص یا در مناطق به‌ خصوصی در هر کشوری همراه باشد و در مواردی حتی شدیدتر گسترش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگرانی از موج دوم کرونا در حالی افزایش یافته که بسیاری از کشورها به سمت بازگشایی و برداشتن مقررات محدودیت تردد و قرنطینه حرکت کردند. تحقیقات درباره دیگر انواع ویروس نشان می دهد که خشکی هوا و پرتو فرابنفش آفتاب در تابستان، شرایط را برای ویروس در بیرون بدن میزبان نامساعد می‌کند اما پس از برداشته شدن قرنطینه و عادی شدن بیشتر کسب و کارها و تردد مردم در فضای زندگی شهری، این نگرانی به وجود آمده که مردم با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فردی سبب ایجاد موج دوم کرونا شوند.

دکتر مهرداد روانشاد عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پاسخ به سوالی درمورد ورود موج دوم کرونا به کشور گفت: هنوز موج دوم این بیماری گزارش نشده است اما به دلیل توسعه و ارتقای امکانات تشخیصی بیماری کرونا، بیمارانی که پیش از این شناسایی نمی‌شدند، تشخیص داده شده و بنابراین تا حدودی آمار مبتلایان به کرونا بیشتر از قبل اعلام می‌شود.

وی افزود: اما اگر فاصله‌گذاری فردی و پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، موج دوم بیماری و  شیوع ویروس اتفاق می افتد. از طرفی دلیل کاهش مرگ و میر کرونا در کشور همان رعایت پروتکل های بهداشتی بود که به خوبی اجرا و با ادامه دار بودن این روند از ایجاد موج دوم کرونا می توان جلوگیری کرد. ولی غفلت از آن سبب شیوع و پیدایش موج دوم می شود که گاهی می‌تواند شدیدتر و گسترده‌تر باشد.

استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این که اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، می‌توان در آینده شاهد موج  دوم کرونا بود، تصریح کرد: در سال ۱۹۱۸ آنفولانزا اسپانیایی ۵۰۰ میلیون نفر تا یک سوم مردم سراسر دنیا را درگیر کرد البته مردم با رعایت موارد بهداشتی تا حدودی توانستند جلوی گسترش بیشتر مرگ و میر را بگیرند اما کنار گذاشته شدن اصول فاصله‌گذاری فردی و اصول بهداشتی سبب بروز موج دوم آنفولانزا و مرگ و میر بیش از ۵۰ میلیون نفر انسان در سراسر جهان شد.

روانشاد درباره این که گفته می‌شود رفتار ویروس تغییر کرده و بعضی از افراد بدون علائم بالینی کرونا گرفته و در نهایت منجر به مرگ شده است،   یادآور شد: از نظر فنوتیپ و بیماری زایی ویروس کرونا، تغییری گزارش و مشاهده نشده است، اما دلیل مشاهده علائم جدید به دلیل افزایش و ارتقاء سیستم‌های تشخیصی و شناخت بهتر ویروس است که البته می‌تواند سایر بیمارها و علایم بالینی را ایجاد کند.

وی با تاکید بر این که کمبود سیستم‌های تشخیص ویروس کرونا مشکل روزهای ابتدایی شیوع بود که امروزه خوشبختانه حل شده است، گفت: در ابتدای شیوع کرونا سرفه و تب مهم ترین علامت بالینی برای تشخیص کرونا بود اما امروزه دقت سیستم‌های تشخیصی کرونا افزایش یافته بنابراین سایر علایم علاوه بر سرفه یا تب در بیماران دیده شده است.

استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: به صورت عمومی ویروس کرونا اغلب کشش به سمت دستگاه تنفسی دارد اما در مواردی درگیری دستگاه قلبی-عروقی و کلیوی فرد بیمار نیز گزارش شده است. در بسیاری از بیماران درد قفسه سینه، سردرد و عدم توانایی در حرکت و حتی تظاهرات پوستی نیز ظاهر می شود.

روانشاد با بیان این که بیمارانی هستند که علایم بالینی مشخصی ندارند ولی کرونا آنها مثبت است، توضیح داد: بیمارانی بودند که  مجبور به عمل جراحی با این شرایط شدند اما سوال اینجاست که آیا کرونا در روند پیوند اعضا و یا سایر بیماری ها می‌تواند تداخلی ایجاد کند؟ که در این زمینه همکاری مشترک با بعضی از اساتید و پزشکان برای رسیدن به پاسخ در حال انجام است.

یکبار ابتلا به کرونا فرد را واکسینه نمی‌کند

وی درباره این که گفته می‌شود هر فردی که به کرونا مبتلا شود دیگر گرفتار این ویروس نمی شود، اظهار داشت: این یک شایعه مخرب است، تحقیقات و مشاهدات نشان داده است که بسیاری از بیماران بهبود یافته دوباره می‌توانند به ویروس آلوده و بیماری در آنها ظاهر شود.

این استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: همچنین اگر افرادی بیان کنند که کرونا گرفته‌اند و دیگر به این ویروس دچار نمی‌شوند، این سبب می‌شود که از اصولی بهداشتی تخطی کرده و شاهد ایجاد موج دوم کرونا باشیم چرا که شیوع مجدد بیماری وابسته به فعال شدن مجدد زنجیره انتقال عفونت و به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی و یا غفلت افراد است.

گرما سبب از بین رفتن ویروس کرونا نمی‌شود

روانشاد با تاکید بر این که گرمای تابستان سبب از بین رفتن ویروس کرونا نمی‌شود، گفت:‌ معمولا در فصول گرم سال به دلیل پایداری کمتر ویروس، بیماری های تنفسی از جمله کرونا در محیط خارج از بدن شیوع کمتری دارن  اما باید در نظر گرفت که بروز موارد جدید همچنان در فصول گرم ادامه خواهد داشت و شرط شکست ویروس کرونا، رعایت اصول بهداشتی، فاصله فردی و استفاده از ماسک در محیط های بسته و پر ازدحام و شست و شوی مداوم و صحیح دست خواهد بود.

جامعه جهانی به تولید واکسن کرونا نزدیک شده است

استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان این که جامعه جهانی و محققان ایرانی به تولید واکسن کرونا نزدیک شدند، ‌ افزود: تولید واکسن برای تمامی بیماری‌ها یه مقوله زمان بر است البته طراحی‌های اولیه و آزمایش‌های لازم بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده تا مشخص شود که واکسن در جمعیت های انسانی خطرناک و مشکل ساز نیست.

روانشاد افزود: اگر نتایج به دست آمده قابل قبول باشد می‌توان از آن برای به صورت محدود و در صورت اثر بخش بودن برای عموم مردم استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها از جمله ایران طراحی‌های لازم را انجام دادند و وارد مرحله آزمایش و گرفتن نتیجه برای تولید واکسن کرونا هستند در عین حل هر کدام که زودتر به نتیجه برسد، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم محققان ایرانی موفق به تولید واکسن شوند.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه تربیت مدرس پروندهٔ خبری زندگی پس از کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه تربیت مدرس ویروس کرونا دانشگاه تربیت مدرس پروتکل های بهداشتی دانشگاه تربیت مدرس موج دوم کرونا اصول بهداشتی ویروس کرونا تولید واکسن بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم