Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:45:00 GMT

حکایت این روزهای بازار لبنیات

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۰۵۶۶

حکایت این روزهای بازار لبنیات

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - مهدی غلامی: افزایش غیرمنتظره قیمت محصولات لبنی به‌ویژه شیر و ماست در چند روز گذشته موجب گلایه شدید شهروندان مازندران شده است.

مدتی است که قیمت محصولات لبنی پا را از نرخ‌های اعلامی دولت فراتر نهاده و با رقم هایی بسیار بالاتر به بازار عرضه می‌شود، شرایط به‌گونه‌ای شده که نرخ‌ها هفتگی تغییر می‌کند، واحدهای صنفی در برابر اعتراض شهروندان، کارخانه‌ها را مسبب این افزایش می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامداران و صنایع لبنی با سرپیچی از نرخ‌های اعلامی ستاد تنظیم بازار، قیمت‌ها را افزایش داده و هر یک دیگری را مسئول این گرانی‌ها می‌داند.

واحدهای صنفی و فروشگاهی می‌گویند، وقتی کارخانه نرخ را افزایش داده، چاره‌ای جز فروش باقیمت بالاتر نداریم اما کارخانه‌های لبنی، دامداران را مشکل اصلی دانسته و می‌گویند که آن‌ها شیر خام را با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب به کارخانه‌ها می‌فروشند.

حال این سوال پیش می‌آید چه کسانی مسئول گرانی روزانه لبنیات هستند و چرا باوجود ممنوعیت صادرات شیر خشک و نیز تأمین نهاده‌های دامی همچون کنجاله سویا، جو و ذرت از سوی دولت آن‌هم با نرخ ارز رسمی، دست‌اندرکاران تولید شیر خام و محصولات لبنی به بهانه افزایش هزینه‌های تولید روزانه و هفتگی قیمت‌ها را تغییر می‌دهند.

ساز ناکوک کارخانه‌ها در تعیین قیمت 

جالب این است که صنایع بزرگ و صاحب‌نام لبنی در شهرستان آمل واستان مازندران که خود صادرکنندگان عمده این محصولات به سایر کشورها هستند، گوی سبقت گرانی را از دیگر هم‌صنفان خود ربوده‌اند یعنی هم از تغییرات نرخ ارز در حوزه صادرات سود می‌برند و هم به بهانه نوسان ارز، نرخ‌ها را برای مصرف‌کنندگان داخلی افزایش می‌دهند.

شرایط در بازار محصولات لبنی به‌گونه‌ای پیش رفته که هر کارخانه و برندی محصولات خود را به قیمت‌ دلخواه عرضه می‌کند و همین امربر سردرگمی مردم و بی‌نظمی بازار افزوده است.

واحدهای صنفی و خرده‌فروشی‌ها نیز به تغییرات مداوم قیمت لبنیات معترضند و می‌گویند: افزایش مستمر قیمت‌ها سبب شده بسیاری از اقشار ضعیف جامعه شیر و لبنیات را از سبد مصرف خود حذف یا کم کنند که این امر درفروش روزانه آن‌ها نیز تأثیرگذار است.

گلایه شهروندان از افزایش قیمت‌ها

گزارش میدانی خبرنگار مهر از گلایه شهروندان از تغییر مداوم نرخ لبنیات حکایت دارد. یکی از شهروندان آملی در این رابطه گفت، که متأسفانه در سال جدید، تقریبا هر هفته قیمت‌ها تغییر می‌کند؛ برای نمونه یک دبه ماست پرچرب ۲.۵ لیتری در این مدت حدود هزار تا ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

علی غاز بابایی توضیح داد: البته نرخ هر کارخانه با دیگری متفاوت است اما به‌طورکلی در طول این مدت برخی لبنیات افزایش قیمت داشته است.

آقای فکریان یکی از فروشنده‌های لبنیات در خیابان امام رضا (ع) آمل هم گفت، قیمت لبنیات به‌خصوص در بخش پنیر افزایش داشته و متأسفانه این وضعیت باعث سردرگمی مصرف‌کنندگان نیز شده است.

وی اضافه کرد: برخی از مشتری‌های دائمی مغازه از ما که فروشنده لبنیات وخواروبار هستیم، گله‌مند هستند، درصورتی‌که قیمت کارخانه‌ای لبنیات افزایش داشته ومتاسفانه این افزایش از سال گذشته تاکنون درچند مرحله رخ‌داده است.

دامدار هم افزایش قیمت داد

یکی از فروشنده‌های لبنیات سنتی نیز به خبرنگار مهر گفت: شیرتحویلی از سوی دامداری‌ها به فروشگاه در هفته جاری بیش از ۵۰۰ تومان افزایش داشته است.

علی حسینی افزود: دامداران در پاسخ به افزایش قیمت شیر، افزایش نهاده های دامی و کرایه‌های حمل را علت گرانی اعلام می‌کنند و با این وضعیت، ما هم مجبور به افزایش قیمت در فرایند تولید ماست و پنیر شدیم.

شهروند دیگری نیز بابیان اینکه دو فرزند کودک و نوجوان دارم که هرروز باید برایشان شیر تهیه کنم، گفت: با گران شدن انواع محصولات لبنی، مصرف برخی اقلام غیرضروری را کاهش داده‌ایم اما دیگر نمی‌توان شیر و ماست را از سبد خرید خانواده حذف کرد بنابراین مصرف آن‌ها را به‌جای روزانه به دو یا سه بار در هفته رسانده‌ایم.

شهروند دیگری نیز در این خصوص با گلایه از سیاست‌های چندگانه دولت گفت: انتظار داشتیم با توجه به اینکه در تولید محصولات لبنی خودکفا هستیم و حتی یکی از صادرکنندگان این محصولات به شمار می‌رویم، دولت ابتدا بازار داخل و نیاز هم‌وطنان را تأمین کرده و سپس به شرکت‌های لبنی اجازه صادرات بدهد نه اینکه کارخانه‌ها هم محصول خود را به هم‌وطنانشان گران بفروشند و هم با توجه به تغییر نرخ ارز، با صادرات آن‌ها عایدی و درآمد بیشتری نصیبشان شود.

این شهروند آملی تأکید کرد: وقتی تولیدکنندگان با استفاده از یارانه‌های دولتی و انرژی ارزان در داخل کشور محصول تولید می‌کنند و با افزایش نرخ ارز، صادرات خود را افزایش می‌دهند تا درآمد بیشتری داشته باشند، یعنی از جیب همه ملت هزینه‌های خود را می‌پردازند و درآمدهایشان نصیب خودشان می‌شود و عامه مردم نفعی از آن نمی‌برند.

اینکه دامداران و صنایع لبنی از نرخ‌های مصوب ستاد تنظیم بازار تبعیت نمی‌کنند، این پرسش را ایجاد می‌کند که نهادهای ناظر چرا بر بازار مصرف نظارت نمی‌کنند.

هرچند این نهاد نظارتی برای برخورد با متخلفان وارد میدان شده اما شهروندان انتظار دارند که نه‌تنها قیمت‌ها کاهش یابد بلکه بتوانند مایحتاج عمومی و لبنی خود را با نرخ‌های ثابت خریداری کنند.

کد خبر 4948726

منبع: مهر

کلیدواژه: لبنیات تنظیم بازار ساری ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا آتش سوزی ایلام بیرجند آتش سوزی جنگل ها گرگان سالروز ارتحال امام خمینی یاسوج امام خمینی ره محصولات لبنی افزایش قیمت کارخانه ها نرخ ارز قیمت ها نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران،قیمت محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت دستخوش تغییراتی شده و برخی از مدل‌های این کارخانه با افزایش قیمت نسبت به پنجشنبه هفته قبل راهی بازار شده‌اند.

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته که یکی از مدل‌های گرانقیمت ایرانخودرو به‌حساب می‌آید، ۹۶۰ میلیون تومان یعنی پنج میلیون بیشتر از هفته قبل فروخته می‌شود و همین میزان افزایش قیمت را در ارقام پیشنهادی فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و مدل‌های مختلف تارا مشاهده می‌کنیم.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما نیز که امروز ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت دو میلیونی را تجربه می‌کند و امثال ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و ۲۰۷ با موتور TU ۳ نیز به همین اندازه گران شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۲۰ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۲ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۶۰ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۵ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۵ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۶۰ میلیون تومان


قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد

اطلس G جدید‌ترین سواری سایپا در بازار آزاد است که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به‌طور متوسط ۵۸۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

قیمت اطلس G در بازار آزاد نسبت به خریدوفروش‌های هفته قبل پنج میلیون ارتقا پیدا کرده و مدلی مثل پراید ۱۵۱ که ۳۴۲ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت چهار میلیونی را تجربه می‌کند.

ساینا S دنده‌ای، کوئیک GX و کوئیک SR دنده‌ای نیز هر کدام با افزایش قیمت دو میلیونی درقیاس با هفته قبل راهی بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودرو‌های سایپا

مدل ۱۳ اردیبهشت ۱۶ اردیبهشت
پراید ۱۵۱ تیپ DA مدل ۱۴۰۳،
۳۳۸ میلیون تومان

۳۴۲ میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،
۴۳۸ میلیون تومان

۴۴۰ میلیون تومان

کوئیک GX مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان
۴۵۰ میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان

۴۵۰ میلیون تومان

اطلس مدل ۱۴۰۳،

۵۸۰ میلیون تومان

۵۸۵ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۲
یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۳
یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۷۶۵ میلیون تومان

۷۶۵ میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل ۱۴۰۳،

۸۶۰ میلیون تومان

۸۶۰ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار