Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد،‌ شاخص کل بورس تهران نخستین روز معاملات هفته را پرقدرت آغاز کرد و با رشد ۱۳/ ۳ درصدی همراه شد تا ارتفاعی جدید در کارنامه تاریخی این بازار ثبت شود. به این ترتیب سریال رکوردشکنی‌های بورس در روز شنبه ادامه پیدا کرد.

چهره جدید مقرراتی سهام

بازار سهام دیروز شاهد تغییرات زیربنایی در ریزساختارهای معاملاتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام قبلی بورس اوراق بهادار تهران از دیروز (شنبه ۲۴ خرداد ماه ۹۹) تغییراتی همچون «سفارش‌های خرید و فروش، حجم نمایش سفارش‌های دو بخشی و حداقل تغییر قیمت» عملیاتی شد. از این رو در بورس حداکثر حجم سفارش «خرید یا فروش» برای سهام دارای قیمت یک ریال تا ۵۰۰ تومان به میزان ۴۰۰ هزار سهم، بیش از ۵۰۰ تا هزار تومان به میزان ۲۰۰ هزار سهم، بین هزار تا ۱۰ هزار تومان معادل ۱۰۰ هزار سهم و بیش از ۱۰ هزار تومان ۵۰ هزار سهم در سامانه معاملاتی بورس اجرایی شد. همچنین شرکت فرابورس نیز در مورد تعیین حداقل کل سفارش و حداقل حجم قسمت آشکار در سفارش‌های دو بخشی  اعلام کرد: از شنبه ۲۴ خرداد ماه ۹۹ حداقل حجم قسمت آشکار در سفارش‌های دو بخشی از ۳۰ به ۱۰۰ درصد از کل سفارش افزایش یافته است. واکنش معامله‌گران به تحولات جدید اما مثبت بود و روز گذشته شاهد رشد بیش از ۳۰هزار واحدی نماگر اصلی بورس تهران بودیم. در فرابورس نیز شاخص کل بیش از ۳۱۰ واحد افزایش یافت و در ارتفاعی جدید ایستاد.

نگاه فعالان سهام به بازار جهانی

بازارهای کالایی از جمله طلا و نفت هفته گذشته نوسانات بالایی را تجربه کردند. در این خصوص هر بشکه نفت خام برنت که روز چهارشنبه تا محدوده ۴۰ دلار نیز رشد کرده بود، بعد از سخنرانی پاول و نگرانی از روند بازگشت تقاضا تا ۳۶ دلار نیز افت کرد. هر چند در ادامه انتشار گزارش‌هایی مبنی بر کاهش چاه‌های نفت آمریکا به کمتر از ۲۰۰ حلقه برای اولین‌بار از ۲۰۰۵ در نقش محرک این بازار ظاهر شد و قیمت‌ طلای سیاه را تا مرز ۳۹ دلار در هر بشکه افزایش داد. در این‌خصوص شرکت بزرگ خدمات نفتی بیکر هیوز گزارش داد تعداد چاه‌های نفت و گاز آمریکا دوباره در این هفته پنج حلقه کاهش یافته و به ۲۷۹ رسیده است. در حال‌حاضر تعداد کل چاه‌های نفت و گاز آمریکا ۶۹۰ حلقه کمتر از همین زمان در سال گذشته است. باید توجه داشت که بیش از ۶۰ درصد از ارزش کل بازار در اختیار گروه‌های کامودیتی‌محور بازار بوده و از این‌رو رصد بازار جهانی برای فعالان بورسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. جایی که از ابتدای سال شاهد افزایش توجه صاحبان نقدینگی به سهام کالایی بورس تهران هستیم. شاهد این مدعا رشد ۱۳۲ درصدی شاخص کل در برابر رشد ۱۱۳ درصدی شاخص هم‌وزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) از ابتدای سال‌جاری تاکنون است.

کانون‌های داغ فعالیت معامله‌گران

بررسی روند تغییر مالکیت‌ها در بازار دیروز نیز نشان از تداوم نقدینگی در زمین بازی سهامداران خرد دارد به‌طوری‌که دیروز نیز ۵۹۸میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در این میان بخش عمده‌ای از خریدها به جمع‌آوری سهام گروه سیمانی تعلق داشت به‌طوری‌که خالص خرید حقیقی‌ها در این صنعت به بیش از ۲۱۴میلیارد تومان رسید.

در صدر این خریدها نیز تمایل به جمع‌آوری سهام سیمان شرق قرار داشت که با انتقال حدود ۱۸۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقیقی‌های «سشرق» همراه شد. در این راستا به‌نظر می‌رسد صحبت‌های دبیر انجمن صنعت سیمان درخصوص موافقت وزارت صنعت با افزایش قیمت سیمان، در رشد قیمت سهام مزبور و تمایل سهامداران خرد برای خرید این سهام بی‌تاثیر نبوده است. عبدالرضا شیخان در این رابطه افزود: تا چند روز آینده قیمت نهایی تصویب و اعلام می‌شود. افزایش هزینه‌های تولید برای کارخانه‌های تولید سیمان توجیه اقتصادی ندارد و از سوی دیگر بازار داخل نیز در رکود به‌سر می‌برد از این‌رو حمایت دولت در تعیین ارزش واقعی سیمان برای حفظ بازارهای هدف ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

وی با تاکید بر اینکه مجموع صادرات سیمان و کلینکر در دو ماه ابتدای سال ۹۹ به حدود دو میلیون تن رسیده، افزود: عمده صادرات کلینکر به کشورهای حوزه خلیج‌فارس بوده و صادرات سیمان به کشورهای افغانستان، قزاقستان، عمان، هند، قطر، امارات و جمهوری آذربایجان صورت گرفته که در مجموع صادرات کلینکر بیشترین ارزآوری را به ارمغان آورده است.

در ادامه این روند معامله‌گران حقیقی به خرید سهام گروه فلزی نیز تمایل نشان داده و در نهایت حدود ۹۵میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود منتقل کردند. بخش عمده‌ای از خریدهای مزبور به سهام فولاد مبارکه تعلق داشت به‌طوری‌که خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «فولاد» به ۵/ ۶۵میلیارد تومان رسید.

در سمت مقابل بازیگران عمده بیشترین خرید را در گروه دارویی داشتند. امری که با خالص خرید بیش از ۷۴میلیارد تومانی این گروه دنبال شد. همچنین بزرگان بازار در حمایت از سهام گروه شیمیایی نیز فعال بودند و در نهایت بیش از ۶۰میلیارد تومان نقدینگی را بابت خرید سهام مزبور به سبد سهام خود منتقل کردند.

کد خبر 521312 برچسب‌ها بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران تومان نقدینگی بورس تهران هزار سهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۰۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی