Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (یکشنبه ۲۵ خرداد ۹۹) در جلسه علنی و در گزارش به نمایندگان اظهار داشت: در سه سال گذشته ۳۶۷ کتابخانه از جمله ۵ کتابخانه مرکزی ساخته شده و آن‌ها عملا به نمایشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی با محوریت کتاب تبدیل شده‌اند. این در حالی است که کتابخانه رضوی هم اکنون بیش از یک میلیون مشارکت کننده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان ایکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ۳۵ پروژه ناتمام در دست اقدام دارد که ۳۳ پروژه بالای ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد از مجلس خواست با افزایش حمایت‌ها سرعت احداث این کتابخانه‌ها را ارتقا دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌ها با ۷۴۰۰ پرسنل که حقوق سالیانه‌شان در سال ۹۹ بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است نیازمند حمایت بیشتری است؛ که اگر ۵۰ درصد افزایش حقوقی در بخش تفاوت تطبیق هم که در خیلی از ادارات کشور اجرایی شده در مورد آن‌ها عملیاتی کنیم بودجه این نهاد به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال خواهد رسید در حالی که بودجه سالیانه دولتی ۲۰۰ میلیارد تومان است و اعتبارات نیم درصدی شهرداری‌ها به این نهاد هم اگر در نظر بگیریم به زحمت به ۲۰۰ میلیارد می‌رسد که عملا تکافوی حقوق پرسنل هم را نمی‌دهد.

صالحی افزود: ۳۰ هزار باشگاه کتابخوانی با ۳۰۰ هزار عضو در کشور داریم که توانسته در حوزه گسترش فرهنگ و اقتصاد نشر اقدامات اساسی انجام دهد. ضمن اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان اقتصاد نشر که برگرفته از نمایشگاه‌های کتاب و حوزه نشر است تاثیرات بالایی در اقتصاد ایران دارند.

وی گفت: یارانه‌های فصلی به کتابخانه‌ها کمک خوبی به اقتصاد نشر و حوزه کتابخوانی بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:‌۵۵ جشنواره ملی و بین‌المللی قرآن و ۶۰۰ نمایشگاه و جشنواره استانی در معاونت قرآن و عترت و ۲۴۰۰ مؤسسه قرآنی و دبیرخانه قرآنی در معاونت وزارت ارشاد فعالیت‌های خوبی دارند.

صالحی افزود: ۲۵ هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد با ۲ میلیون ۳۰۰ هزار عضو ثابت و مشخص همراهی خوبی در مسائل فرهنگی کشور دارند.

وی تصریح کرد: کانون مساجد ۲۵ سال فعالیت مستمر می‌کرد که در چند سال اخیر اساسنامه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی رفته و عملا این کانون‌ها به ستاد کار‌های فرهنگی در کشور تبدیل شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ۸ هزار بقعه زیر نظر سازمان اوقاف به پایگاه‌های ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی در کشور تبدیل شده است، افزود: این سازمان توانسته با دانش‌بنیان‌ها ارتباط خوبی برقرار کرده و همچنین امور خیریه هم در اوقاف مسیر خود را پیدا کرده است.

صالحی گفت: سازمان حج و زیارت در برگزاری حج عزتمندانه و با سلامت و امنیت در چند سال اخیر فعالیت‌های خوبی داشته و در حوزه عتبات هم کار‌های خوبی صورت گرفته ضمن اینکه در حوزه اربعین بین ۲ تا ۳ میلیون نفر هر سال در سامانه سماح ثبت نام می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه هنر، معاونت هنری و معاونت سینمایی در رویداد‌های مختلف توانسته‌اند اختلافات قابل توجهی از لحاظ تعداد و کیفیت نسبت به سال‌های گذشته رقم بزند، گفت: ۲۶۶ شهر در شبکه خلاق ثبت نام کرده‌اند و شهر‌های فعال در این شبکه از نظر زیرساختی وحمایت‌های جانبی اقدامات مستمر را دنبال می‌کند که می‌توانند به شهر‌های خلاق در حوزه خوشنویسی، گرافیک و انیمیشن اشاره کنم.

ادامه دارد...

منبع: فردا

کلیدواژه: اقتصاد نشر درآمد سالیانه کتابخانه مجلس شورای اسلامی وزیر ارشاد حج وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میلیارد تومان کتابخانه ها ۲۰۰ میلیارد اقتصاد نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۱۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه‌نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

شیرین شدن کام مدیران با طنزهای تلخ

اسدالله عباسی استاندار گیلان دیگر سخنران این مراسم بود و ضمن خوشامدگویی به حضار مراسم گفت: شالیزارهای فومن همه چیز در خود پرورانده است. آنچه که نعمت و زیبایی‌های خداوند بوده به این شهر داده شده و شخصیت هایی مثل صابری فومنی، شیون فومنی (شاعر) و آیت الله بهجت نعمت‌های معنوی این خطه است.

وی با استقبال از نقد عملکرد خود گفت: ما از نقد استقبال می‌کنیم چون نقد سازنده باعث اصلاح امور می‌شود. بعضی از رسانه‌های خبری در استان گیلان فضای خوبی ندارند و نیاز به کمک دارند. ما دوست داریم افراد صاحب قلم در این رسانه‌ها سواد رسانه داشته باشند، چارچوبی تعیین کنند و کار ماندگاری را به یادگار بگذارند، همانطور که مرحوم صابری فومنی انجام داد. وقتی می‌بینیم در عرصه‌های مختلف رسانه‌ها می‌توانند آنچه را که در کف جامعه رخ می‌دهد انعکاس دهند و زبان مردم باشند بسیار مهم است که به آن‌ها توجه نشان دهیم. رسانه‌ها گاهی نیاز نیست صد صفحه مطلب بنویسند و می‌توانند با یک جمله یا یک عکس پیام را به مخاطب برسانند و دریافت کننده پیام هم می‌فهمد که زیر نظر رسانه‌هاست و باید بداند کارش در مواردی اشکال دارد. 

استاندار گیلان ادامه داد: با نقد و طنز تلخ گاه کام مدیران شیرین می‌شود. نکته مهم این است که یک جمله و کلمه بتواند تحولی ایجاد کند، تحولی که می‌تواند در عملکرد یا رویکرد هر مدیری تغییر ایجاد کند. در حقیقت باید فضا به سمتی برود که آحاد جامعه بتوانند از نتایج آن استفاده کنند. ما باید به دنبال قلم متعهد باشیم و این باید در رسانه‌های ما خود را نشان دهد. کسانی که سالیان سال در این حوزه کار کردند باید سوادشان را به نسل جوان و امروزی منتقل کنند. ما باید به فکر افزایش نشاط اجتماعی باشیم. کنشگران اجتماعی باید خوراک مورد نیاز جامعه را بررسی و مشخص کنند و از رسانه‌ها بخواهند در آن مسیر حرکت کنند.

این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • معاون رسانه ای وزیر ارشاد با مهر از کاستی های حوزه طنز می گوید
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است