Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، استان گلستان به عنوان یکی از استان‌های شمالی کشور از زمان‌های گذشته با توجه به تنوع آب و هوایی‌اش، منشا طبیعی رویش و پرورش انواع گل و گیاه بوده است.

گلخانه

هر سال مصادف با روز ملی گل و گیاه در برخی شهرهای استان گلستان مانند شهرهای مختلف کشور نمایشگاه‌های گل برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان افرادی هستند که گلخانه دارند و به پرورش گل و گیاه مشغولند که از این راه هم ارتزاق و اشتغالزایی می‌کنند و هم به چرخه اقتصاد سود می‌رسانند.

با وجود همه مزایایی که تولید گل و گیاه دارد این صنعت، اما با بی‌مهری‌هایی روبرو شده و گلایه‌مندی گلخانه‌داران در این حوزه را به همراه آورده است.

در همین راستا برای آگاهی از چالش‌ها و فرصت‌هایی که در تولید گل و گیاه وجود دارد به سراغ یکی از گلخانه‌داران رفتیم.

آقای اعتراف، یکی از گلخانه‌داران استان گلستان گفت: مساحت این گلخانه ۲ هزار مترمربع است که سالانه ۳۵ هزار گلدان گل، مانند شمعدانی، سینره، کالانکوا، کوکب، ژربرا و سنبل، مناسب برای فضای باز تولید می‌شود.
 
آقای اعتراف، گلخانه‌دار

او ادامه داد: بیشتر گل‌های ما در استان گلستان به فروش می‌رسد و بخشی از تولیدات نیز به استان‌هایی مانند، خراسان رضوی، مازندران و سمنان فرستاده می‌شود.

اعتراف گفت: یکی از مشکلاتی که در این حوزه داریم قیمت بسترکشت است، که قبلا هر قالب ۱۲ هزار تومان قیمت داشت، اما اکنون به قالبی ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.

او گفت: کوکوبیت یا بستر کشت الیافی فشرده است که به صورت قالب فشرده به فروش می‌رسد این بستر، رطوبت آب را حفظ کرده و اکسیژن رسانی هم انجام می‌دهد، بیماری ندارد و برای رشد گیاه بسیار مناسب است.

گل

او افزود: قیمت بذر وارداتی نیز چند برابر شده است، بذری که دانه‌ای ۳۵۰ تومان خریداری می‌شد اکنون هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارد و با احتساب هزینه سالانه بذرکه ۲۰ میلیون تومان است قیمت گل تنها ۵ تا ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

اعتراف همچنین از گرانی قیمت گلدان، گله کرد و گفت: قیمت هر گلدان از ۲۵۰ تومان به هزار تومان افزایش یافته است.

او همچنین گفت: از لحاظ تسهیلات بانکی مشکلی نداشتم و ۲ سه سالی است که جهاد کشاورزی و بانک‌های عامل مساعدت خوبی انجام دادند.

واعظی یکی دیگر از تولیدکنندگان گل و گیاه که گلخانه‌اش در یکی از روستاهای شهرستان گرگان واقع است در این باره گفت: در فضایی حدود ۷ هزار متر مربع به تولید گل و گیاه مشغول هستم که ۲ هزار و ۸۰۰ متر فضای گلخانه و ۴ هزار متر نیز مربوط به پرورش گل در فضای باز است.

او ادامه داد: سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ هزار گلدان گل در این گلخانه تولید می‌شود که ۶۰ درصد داخل استان و ۴۰ درصد نیز به استان‌های مازندران، خراسان شمالی و رضوی فرستاده می‌شود.

واعظی گفت: این گل‌ها از نوع شمعدانی، بگونیا، کاکتوس، ختمی، کاغذی، پوشیا و کالانکوا است.

او بخش اعظمی از چالش‌های این حوزه را واسطه‌گری عنوان کرد و افزود: واسطه‌هایی که در این حوزه وجود دارند تولیدات‌مان را با قیمت پایین خریداری می‌کنند و در بازار به قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند.

واعظی همچنین اضافه کرد: در استان گلستان تولیدکنندگان گل و گیاه معدودند و این واسطه‌ها هستند که از استان‌های دیگر گل و گیاه وارد می‌کنند و بر روی قیمت‌ها تاثیر می‌گذارند.

او بیان کرد: با توجه به قیمت بالای بذر و هزینه حمل و نقل و کاشت آن، تکثیر گل و گیاه را متوقف کردیم و به روش قلمه‌زنی روی آوردیم.

واعظی گفت: ما به مدت ۲ ماه، به دلیل شیوع بیماری کرونا، هیچ فروشی نداشتیم و از طرف جهاد کشاورزی نامه‌ای برای ما ارسال شد که خسارت را برآورد کنند، اما ۳ ماه گذشته و هنوز خبری نیست.

او همچنین در مورد درآمد خود از تولید گل و گیاه اظهار کرد: با توجه به داشتن تخصص در این زمینه و تلاش مضاعف با این میزان گلخانه، می‌توان سالانه ۱۵۰ میلیون تومان درآمد داشت.
 
خانم رضاعرب، مجری طرح گلخانه‌های گلستان

خانم رضاعرب مجری طرح گلخانه‌های سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این باره گفت: تولید انواع گل و گیاهان زینتی مانند، انواع گل‌های شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی گلدار و زینتی، گیاهان فصلی، نشایی، درخت و درخچه‌های زینتی در سال گذشته در استان گلستان به ۲۱ میلیون شاخه، اصله و گلدان رسید.

گل‌های شاخه بریده

او ادامه داد: این تعداد، در مساحت ۵۵ هکتاری گلخانه‌های فعال تولیدکننده گل و گیاهان زینتی که در مناطق مختلف استان پراکنده است تولید شد.

رضاعرب افزود: وزارت جهاد کشاورزی با همکاری اتحادیه گل و گیاه و تشکل‌های مرتبط بحث واردات بذور و اندام تکثیری مورد نیاز واحدهای تولیدکننده را پیگیری کرده و طبق هماهنگی‌های انجام شده، مقرر شد که بذر تهیه و به طور مستقیم در اختیار پرورش‌دهندگان گل و گیاه قرار گیرد تا به این صورت از ورود واسطه‌ها به این حوزه جلوگیری شود.

درختچه

او همچنین اضافه کرد: با بانک کشاورزی نیز رایزنی‌ها و توافقاتی برای بحث سرمایه در گردش انجام شد و آن‌ها منتظر تخصیص اعتبار هستند که گلخانه‌داران بتوانند با این سرمایه، بخشی از مشکلات خود را رفع کنند.

رضاعرب گفت: بر این اساس فعلا تشکیل پرونده در بانک انجام می‌شود تا زمانی که اعتبار به بانک تخصیص یابد.

او بیان کرد: با شرکت تعاونی گل و گیاه زینتی استان با توجه به اینکه خصوصی است هماهنگی‌هایی انجام شد که البته باید به توافق‌هایی برسیم و در بخش‌هایی مانند تولید کاکتوس توافق انجام شده است.

رضا عرب گفت: استان گلستان ظرفیت بالایی در تولید کاکتوس دارد و قیمت تمام شده در تولید کاکتوس به صرفه و قابل رقابت کشوری است بر این اساس مقرر شد که تولید کاکتوس در استان هدفمند باشد.

گل و گیاه

او افزود: با توجه به اینکه، اوج فروش واحدهای تولیدی گل و گیاهان زینتی نزدیک عید سال نو است، نوروز ۹۹ به علت شیوع کرونا خسارت زیادی دید، اما جز رسته مشاغل خسارت دیده از کرونا قرار نگرفته بود که مدیریت باغبانی استان با همکاری تولیدکنندگان برآورد خسارت را به وزارت متبوع ارسال و با رایزنی و پیگیری آن‌ها تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی نیز مشمول بسته‌های حمایتی شدند.

امید است، مشکلات و چالش‌هایی که سد راه تولیدکنندگان گل و گیاه استان گلستان است از میان برداشته شود و راهی برای توسعه این صنعت گشوده شود.

کد خبر 521389 برچسب‌ها استان گلستان گل تولید کنندگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روستاهای استان گلستان گل تولید کنندگان تولیدکنندگان گل و گیاه گل و گیاهان زینتی تولید گل و گیاه تولید کاکتوس استان گلستان گلخانه داران جهاد کشاورزی انجام شد چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۳۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد