Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در حالی ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می‌شود که متاسفانه در برخی از روستاها مردم باغات و زمین‌های خود را با آب لوله کشی آبیاری می‌کنند و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، تابستان با کمبود آب مواجه خواهیم شد. ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی سال‌هاست با خشکسالی و قهر طبیعت دست و پنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی آن چنان در ریشه و جان استان نفوذ کرده که درختان، باغ ها، چشمه ها، قنات ‌ها و چاه های استان نیز از آسیب آن در امان نمانده و امروز شاهد روی آوردن کشاورزان به مشاغل کاذب و مهاجرت از روستا ها هستیم.

روزهای گرم سال که می‌رسد همه قدر آب را بیشتر می‌دانیم. بسیاری از هموطنان که عطش بی‌آبی امانشان را بریده و تشنگی و کم‌آبی زندگی را به کامشان تلخ کرده است.

مردمان که دبه‌ به دست منتظر رسیدن تانکرهای آبرسانی هستند. اهالی  400 روستای خراسان جنوبی که برای تأمین آب شرب خود باید ساعت‌ها چشم انتظاری باشند تا تانکر آبرسانی به روستای آنها برسد و کامشان را سیراب کند.

تابستان که از راه می‌رسد عطش کم آبی، بیشتر نمایان می‌شود واین روزها با شیوع کرونا مصرف آب رشد افزایشی داشته و با پیش‌بینی تابستان گرم در استان دغدغه کم آبی در برخی از روستاها بیشتر می‌شود.

سامانه آبرسانی اصفهان پاسخگوی 5 میلیون نفر نیست/ نجات نصف جهان از کم آبی با اتمام طرح دوم آبرسانیخراسان رضوی| سایه سنگین کم‌آبی بر روستاهای سبزوار؛ 57 روستا با کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنندشیرین کردن آب دریا چقدر می‌تواند مشکل کم آبی را در کشور بر طرف کند؟

اما این همه ماجرا نیست چرا که در سفر به روستاهای اطراف حاشیه شهر با وجود باغ ویلاهایی که این روزها سر به فلک کشیده متأسفانه مشاهده می‌شود مردم باغ‌های خود را با آب لوله کشی آبیاری می‌کنند.

حسین امامی در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: همه دشت‌های تامین کننده آب شرب شهرها به جز دشت آواز گزیک در فهرست دشت‌های ممنوعه بحرانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه کیفیت این آبخوان‌ها هر سال تنزل می‌یابد و کمیت آن نیز رو به کاهش است افزود:  در برخی نقاط با کسری آب با کیفیت مواجه هستیم یا در شرایط تنش آبی قرار داریم. 

مدیر عامل شرکت آب فاضلاب خراسان جنوبی گفت: امسال باید در مصرف آب بیشتر صرفه جویی کنیم چون تابستان گرمتری خواهیم داشت و مردم باید توجه داشته باشند در روستاهایی که مردم از آب لوله کشی برای آبیاری درختان و باغهای خود استفاده می‌کنند این کار درست نیست و این موضوع نگرانی برای کمبود آب در روستاها را تشدید می‌کند.

امامی بیان کرد: آب شهرهای استان از 136 حلقه چاه فعال تأمین می‌شود و با توجه به مصرف و گرمای هوا افت‌هایی در میزان آبدهی این چاه‌ها وجود داشته اما نگران‌کننده نیست چراکه با اقدامات انجام شده با هدف پایدارسازی منابع و تامین تعدادی مولد برق اضطراری و همراهی شهروندان برای صرفه‌جویی در مصرف آب در شهرها، امیدواریم خللی در تامین آب شرب شهروندان در فصل تابستان به وجود نیاید. 

وی اظهار داشت: در تعدادی از شهرهای استان از جمله بیرجند، طبس‌، فردوس و قاین با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی و افت منابع زیرزمینی، امکان بهره‌برداری از چاه‌‌ها بر اساس دبی مجاز پروانه‌های بهره‌برداری وجود ندارد و میزان تولید آب چاه‌ها کمتر از حد مجاز است بنابراین جابه‌جایی، احیا  و بازسازی چاه‌ها در تعدادی از منابع انجام شد و همچنان در دستورکار قرار دارد.

مدیر عامل شرکت آب فاضلاب خراسان جنوبی گفت: در برخی از شهرهای کوچک به دلیل تک منبع بودن، نگرانی‌هایی وجود دارد که اخذ مجوز حفر چاه جدید و افزایش ذخیره سازی با احداث مخازن آب در برنامه است.

امامی افزود: در مجموع طی اسفند و فروردین مصرف آب در استان یک میلیون مترمکعب افزایش داشت و از ابتدای اردیبهشت هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 13 درصدی مصرف را داشتیم.

وی با بیان اینکه  400 روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود گفت: 127 روستای بالای 20 خانوار استان از آب پایدار بهره‌مند نیست که تامین آب پایدار 50 روستا در برنامه امسال است و 77 روستای دیگر نیز تا پایان سال آینده از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شود.

انتهای پیام/254/ ع

R41348/P1494/S6,56/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خراسان جنوبی آب لوله کشی مصرف آب آب شرب کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:تا قبل از ورود نخستین اتومبیل ها به تهران، پایتخت‌نشین‌ها مسیرهای کوتاه را با وسایلی مثل گاری، درشکه، پالکی و تخت روان می پیمودند و مسیرهای نسبتا طولانی را با اسب و درشکه طی می کردند، اما پدیده ای به نام اتومبیل معادلات را به کلی تغییر داد و با همه مخاطراتی که داشت عبور و مرور اهالی تهران به نقاط دور و نزدیک را سهل و آسان کرد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

گاراژها درست در چنین دوره ای و برای استقرار اتوبوس های بین‌شهری در گوشه و کنار تهران متولد شدند و مردم برای سفر به شهرهای دور و نزدیک کافی بود خودشان را به نزدیک‌ترین گاراژ مسافربری برسانند.

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، معتقد است گاراژها از اواخر دوره قاجار پدیدار شدند و تغییراتی بنیادی در سبک زندگی اهالی تهران پدید آوردند: «تهران حدود سال ۱۳۰۰ و همسو با سیر تحولات انقلاب صنعتی در کلانشهرهای دنیا پیشرفت می‌کرد و یکی از نشانه های پیشرفت ورود اتومبیل به خیابان های بود. بعد از این اتفاق مهم بود که کاروانسراها به گاری‌خانه و در گام‌های بعدی به گاراژ تبدیل شدند. این روند در دوره حکومت احمدشاه قاجار طی شد و با آزمون و خطاهای بسیاری همراه بود.»

وقتی عبور و مرو با اتومبیل در خیابان های تهران با اقبال عجیب مردم همراه شد، بسیاری از رجال بانفوذ و متمول دوره قاجار مثل وثوق‌الدوله و امین‌الضرب از اروپایی ها اتومبیل خریدند و به عنوان وسیله نقلیه شخصی به تهران آوردند. بعد هم با واردات اتوبوس هایی که مخصوص حمل بار و مسافر بود به تهران، گاراژهایی که محل تجمع درشکه و گاری بود به توقفگاه اتوبوس ها تبدیل شدند.

شهبازی درباره تولد نخستین گاراژ در پایتخت می گوید: «گاری‌خانه سید اسدالله در خیابان چراغ‌برق قدیم (امیرکبیر فعلی) نخستین جایی بود که پس از قانون سجل احوال و سجل گرفتن به گاراژ تبدیل شد و از "گاری‌خانه سید اسدالله" به "گاراژ حسینی" تغییر نام داد. مدتی بعد "گاراژ فولادی" در محدوده شمالی گود عرب‌ها و "گاراژ فردشیشه" در سه‌راه امین‌حضور برای توقف اتوبوس‌ها در نظر گرفته شد. آن‌موقع مسافرها به گاراژ حسینی می رفتند و گاراژ فولادی به اتوبوس‌هایی اختصاص داشت که کارشان حمل بسته های پستی از شهرهای مختلف و رساندنشان به دست مردم تهران بود و گاراژ فردشیشه مختص حمل و جابه‌جایی بار بود.»

در دوره پهلوی تعداد گاراژهای تهران به سرعت زیاد شد و گاراژهای بی ام تی، عدل، اتوفردوسی، میهن‌نورد و ... در محدوده میدان توپخانه قدیم تا خیابان های ناصرخسرو، باب‌همایون و فردوسی کنونی ایجاد شدند، اما در سال ۱۳۵۹ و با اجرای طرح ساماندهی اتوبوس‌های بین‌شهری به ترمینال جنوب که نیمه‌ساخته بود نقل مکان کردند و به خاطره ای در ذهن تهران‌نشین‌ها تبدیل شدند.

کد خبر 848264 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی عزادار شهادت امام صادق (ع) + تصاویر
  • نجات دختر ۱۴ ساله روستای چرمه سرایان با تلاش امدادگران
  • جلوی وارد شدن خسارت به خانه‌های روستای مختاران گرفته شد
  • ببینید | آب‌گرفتگی معابر عشق‌آباد خراسان‌جنوبی و درخواست کمک توسط مردم
  • فیلم/جاری شدن سیلاب شدید در روستای ماخونیک خراسان جنوبی
  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند
  • هلال احمر آماده باش است
  • آماده‌باش جمعیت هلال‌احمر به دنبال هشدار سیلاب
  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • دغدغه مردم زیرکوه در خصوص تخریب قنوات و جاده‌ها ویژه پیگیری می‌شود