Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:21:40 GMT

اردوغان، رسانه‌های اجتماعی در ترکیه را هدف گرفته است

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۴۴۶۷

اردوغان، رسانه‌های اجتماعی در ترکیه را هدف گرفته است

فعالان و مخالفان در ترکیه مدت‌ها برای دور زدن سانسور رسمی از رسانه‌های اجتماعی بهره می‌برده‌اند و حالا دولت با ارائه یک کتابچه راهنمای جدید برای ایجاد کنترل دیجیتال در کشور می‌خواهد به استفاده از این رسانه‌ها پایان دهد.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری دویچه وله در گزارشی می‌آورد: در مه سال جاری میلادی دفتر ریاست جمهوری ترکیه "کتابچه ۱۶۱ صفحه‌ای راهنما برای استفاده رسانه‌های اجتماعی"‌را چاپ کرد که شامل استفاده صحیح، درست و امن از پلتفورم‌های رسانه‌های اجتماعی چون اینستاگرام، توئیتر و فیسبوک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فخرالدین آلتون، رئیس ارتباطات و رسانه ریاست جمهوری و مولف این کتابچه می‌گوید: مردم در ترکیه به شدت در دنیای دیجیتالی پیشرفته غرق شده‌اند.

وی می‌افزاید، چنین مشکلاتی باعث شد تا به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه توصیه کند تا کنترل متمرکز دامنه دیجیتال را آغاز کند چون بر این باور است که ابزارهای جدید برای اطمینان از این مساله نیاز است که جنبه‌های مثبت پیشرفت‌های فناوری را از جنبه‌های منفی آن جدا کند.

مخالفان و اعضای رسانه‌ها این کتابچه را ابزاری برای سانسور می‌دانند و نگران هستند که دولت همانطور که بر رسانه‌های سنتی کنترل دارد، با به دست گرفتن کنترل رسانه‌های اجتماعی هم به دنبال گسترش نفوذش بر آنها باشد. منتقدان برای توجیه نگرانی‌های خود به چنین پیام‌هایی اشاره می‌کنند: ما کشوری هستیم که با اطلاعات دستکاری شده از سوی عاملان افکار عمومی مقابله می‌کنیم.

بر اساس این کتابچه، پست‌ها از سوی دفاتر دولتی و وزارتخانه‌ها در رسانه‌های اجتماعی اولویت دارند؛ در دوران بحران، اظهارات و بیانیه‌های رسمی دولت بایستی بیشتر در معرض عموم قرار گیرند.

فاتح پولت، سردبیر روزنامه مخالف نویس Evrensel می‌نویسد: ما فقط زمانی معنای این پیام را می‌فهمیم که افراد در وهله نخست بابت تحقیقات درباره پست‌هایشان در رسانه‌های اجتماعی و انتقاد از بحران اقتصادی در کشور دستگیر می‌شوند.

فاروق بیلدیریچی، نماینده شورای عالی رادیو و تلویزیون ترکیه که بر رسانه‌های این کشور نظارت دارد، می‌گوید: برخی از پیام‌های مندرج در این کتابچه باعث ناراحتی من شده است. به عنوان مثال، این کتابچه پلتفورم رسانه‌های اجتماعی را سلاحی در راستای تخریب ارزش‌های اخلاقی و معنوی در ترکیه توصیف می‌کند. این مساله به تلاش‌های دولت مرکزی برای در نظر گرفتن بیشتر اخلاق وقتی صحبت از رسانه‌های اجتماعی به میان می‌آید، مربوط می‌شود.

وی افزود: کاملا نامشخص است که چطور درباره اینکه چیزی اخلاقی است یا نیست، تصمیم گیری می‌شود. این واژگان بی‌پایه و اساس و بدون قاعده تنها برای پوشش عملکرد مقام‌ها حین پیگرد مخالفان مورد استفاده قرار می‌گیرند.  

انتشار نامحدود

این کتابچه از فعالیت رسانه‌های اجتماعی در جریان اعتراضات پارک گزی استانبول برای نشان دادن انتشار مطالبی که آن را اطلاعات نادرست می‌نامید، استفاده کرد. در ۲۰۱۳، پروژه ساختمان‌سازی در پارک گزی باعث اعتراضات سراسری گسترده‌ای شد که پس از خشونت پلیس علیه معترضان تشدید شد.

بر اساس این کتابچه، آن صحنه‌های آشوب و هیاهو نتیجه مستقیم دستکاری گسترده‌ای بود که "انتشار نامحدود اخبار و مفاهیم منجر به دستکاری اطلاعات" نامیده شده است.

این کتابچه همچنین هشدار می‌دهد که اخبار نادرست، تکمیل نشده و حتی جعلی می‌تواند به سرعت در سراسر رسانه‌های اجتماعی منتشر شود و مدعی شده است:‌ دشمنان ترکیه به ویژه سازمان‌های تروریستی به دنبال اشاعه دروغ و آشوب هستند.

ناظران رسانه نیز می‌گویند، در جریان اعتراضات پارک گزی مردم هدف اطلاعات نادرست از سوی دولت بودند. معترضان از پلتفورم‌های رسانه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک و توئیتر برای دسترسی به مخاطبان استفاده کردند. بیش از یک میلیون پست با "#اشغال‌گزی" اغلب برای مستند سازی خشونت پلیس مورد استفاده قرار گرفت. خشونت گسترده رسمی در هیچ جای جریان اصلی رسانه دیده نمی‌شد.

تخمین زده می‌شود که دولت کنترل ۹۵ درصد از جریان اصلی رسانه را در ترکیه به دست دارد و این مساله باعث شده تا اپوزیسیون، فعالان و مخالفان چاره‌ای جز روی آوردن به رسانه‌های آنلاین نداشته باشند. این راهکار برای برخی خوب بوده است:‌ کمپین انتخاباتی شهرداری در استانبول در ۲۰۱۹ که به پیروزی اکرم امام‌اوغلو منجر شد، این مساله را صدق می‌کند. امام‌اوغلو از طریق کانال‌های رسانه‌های اجتماعی حامیانش را بسیج کرد و حتی کمپینی هشتگی را ایجاد کرد که به یک جایگاه عالی دست یافت.

گام نخست؟

فاتح پولت، سردبیر روزنامه مخالف‌نویس Evrensel گفت: این کتابچه گامی به سوی ایجاد کنترل دولت بر توئیتر و سایر پلتفورم‌های رسانه‌های اجتماعی است. چنین کتابچه‌های را تنها زمانی می‌توان جدی گرفت که با نظر و دیدگاه علما و کارشناسان مستقل تالیف شده باشند.

گولن چاوش، موسس شبکه راستی آزمایی ترکیه‌ای "تایید" نوشت، اطلاعات نادرست آنلاین یک چالش رو به رشد است. اما تهدید از سوی مردمی که کتابچه کاخ ریاست جمهوری مدعی آن است، نیست.

وی ادامه داد: آژانس‌های دولت دانسته، در دستکاری اطلاعات نقش دارند. آنها در چنین فعالیتی آن هم با بیشترین تکرار نسبت به سه سال گذشته نقش داشته‌اند. از این قوانین جدید نتیجه خوبی به دست نمی‌آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تركيه توييتر فيس بوك رسانه های اجتماعی رسانه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری دو جانبه با هدف اعلام حمایت از ملت فلسطین و توقف تجاوز به نوار غزه واکنش نشان داد.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ترکیه به دلیل نقض قراردادهای تجاری بین دو طرف است.

این وزارتخانه افزود که تل آویو در اقدامی تلافی‌جویانه تصمیم به کاهش سطح روابط اقتصادی میان ترکیه و تشکیلات خودگردان فلسطین و نوار غزه گرفته است.

این موضع‌گیری رژیم صهیونیستی در حالی است که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت که کشورش درها را به روی مبادلات تجاری با اسرائیل بسته و تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری بین دو طرف دیگر وجود خارجی ندارد.

وی افزود: اسرائیل تاکنون ۴۰ تا ۴۵ هزار فلسطینی را با وحشیگری تمام به قتل رسانده است و منطقی نیست که ما به‌عنوان مسلمان در برابر اتفاقاتی که می‌افتد، دست بسته بمانیم.

اردوغان خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بی‌رحم است و این بی‌رحمی را علیه کودکان، زنان و سالمندان در غزه نشان داد.

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه تمام غرب به رهبری آمریکا به نفع اسرائیل کار می‌کند، تصریح کرد: همه این ظرفیت‌ها را بسیج کردند و مردم ضعیف فلسطین را رها کردند تا در برابر بمب‌های اسرائیل جان خود را از دست بدهند، بنابراین ما دیگر تحمل این وضعیت را نداشتیم و ۹.۵ میلیارد دلار حجم تجارت دوجانبه را نادیده گرفتیم و درهای تجارت با اسرائیل را بستیم.

وی افزود: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل با هدف اجبار این رژیم به آتش‌بس در غزه است. اکنون ما یک هدف داریم: مجبور کردن دولت نتانیاهو که با حمایت غرب از کنترل خارج شده است، به آتش‌بس. این اقدام ترکیه الگویی برای کشورهای دیگر خواهد بود که از وضعیت کنونی ناراحت هستند.

اردوغان همچنین گفت: ما نه به دنبال خصومت و درگیری با هیچ کشوری در منطقه خود هستیم و نه می‌خواهیم شاهد درگیری و خونریزی در هیچ جایی باشیم.

کد خبر 6096000

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند