Web Analytics Made Easy - Statcounter

یافته‌های اخیر محققان MIT نشان می‌دهد که با افزودن نمک طعام می‌توان دمای تولید نانولوله‌ها را تا ۴۸۰ درجه سانتیگراد پایین آورد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، جای نمک سر سفره است، اما یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که نمک طعام در فرآیند تولید نانومواد کربنی می‌تواند بسیار موثر باشد.

در مقاله‌ای که به تازگی در نشریه Angewandte Chemie به چاپ رسیده، محققان نشان دادند که می‌توان از ترکیبات حاوی سدیم برای کاهش دمای مورد نیاز به‌منظور رشد نانولوله‌های کربنی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه معتقداند که سدیم موجب می‌شود تا نانولوله‌های کربنی روی برخی از مواد نظیر پلیمر‌ها در دمای پایین‌تری رشد کند، فرآیندی که معمولا به دمای بالا نیاز دارد.

ریچارد لی از محققان این پروژه می‌گوید: «در کامپوزیت‌های هوافضا، پلیمر‌های زیادی وجود دارند که در آن‌ها الیاف کربنی کنار هم قرار دارند، اکنون با نتایج این پروژه شاید بتوانیم به‌طور مستقیم نانولوله‌های کربنی را روی مواد پلیمری رشد دهیم و کامپوزیت‌های مستحکم‌تر و قوی‌تری تولید کنیم. استفاده از سدیم به‌عنوان کاتالیزور فرصت‌های تازه‌ای برای استفاده از انواع سطوح برای رشد نانولوله‌های کربنی ایجاد می‌کند.»

برای رشد نانولوله‌های کربنی معمولا از فرآیند لایه‌نشانی شیمیایی از فاز بخار استفاده و کاتالیست‌هایی نظیر آهن به کار گرفته می‌شود. گاز‌هایی نظیر دی‌اکسیدکربن وارد مخزن شده و در دمایی نزدیک به ۸۰۰ درجه سانتیگراد ساختار‌های گازی حاوی کربن متلاشی شده و کربن به‌صورت لوله‌ای شکل روی بستر ایجاد می‌شود.

محققان انواع مختلف کاتالیست‌ها را مورد آزمایش قرار داده‌اند تا بتوانند نانولوله‌کربنی خالص به‌دست آورند. این گروه تحقیقاتی در بررسی‌های خود متوجه شدند که سدیم می‌تواند نقش کاتالیزور را ایفا کند.

واردل از محققان این پروژه می‌گوید: «همیشه از آهن به‌صورت سنتی برای تولید نانولوله‌های کربنی استفاده می‌شود، این اولین باری است که سدیم به‌عنوان کاتالیست استفاده شده‌است. سدیم به‌عنوان یک فلز قلیایی هیچ گاه برای رشد نانولوله‌های کربنی به کار گرفته نشده بود و اکنون این نتایج مسیر ما را برای استفاده از دیگر عناصر جدول تناوبی باز می‌کند.»

این گروه تحقیقاتی از انواع منابع سدیم نظیر جوش‌شیرین، نمک‌طعام و سدیم موجود در مواد شوینده را مورد آزمایش قرار دادند. نتایج یافته‌های آن‌ها نشان داد که کاتالیزور آهن در دمای ۸۰۰ درجه سانتیگراد نانولوله‌های کربنی را ایجاد می‌کند در حالی که سدیم در دمای ۴۸۰ درجه سانتیگراد قادر به تولید نانولوله‌های کربنی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانولوله های کربنی نمک طعام فناوری نانو کاتالیست رشد نانولوله های کربنی درجه سانتیگراد نمک طعام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۴۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | تصاویری از پرتاب دانشجویان از پله به پایین

264 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901619

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویری از پرتاب دانشجویان از پله به پایین
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم