Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدرضا جوادی‌یگانه با اشاره به اینکه موضوع کار کودکان، موضوعی پیچیده و چندبعدی است، اظهارداشت: طی سال‌های گذشته اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده اما متاسفانه موفق نبوده و به مرور به همراه دستفروشی و تکدی‌گری افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخشی از مسئله کار کودکان در ذیل پدیده کلی فقر تلقی می‌شود، افزود: فقر شهری که در این سال‌ها افزایش یافته، خانواده‌ها را مجبور کرده تا کودکان را برای دستفروشی و تکدی‌گری به خیابان‌ها بفرستند و از تحصیل بازبمانند.

جوادی‌یگانه گفت: شهرداری تهران تلاش دارد در مورد این مسئله نگاه تک بعدی نداشته و به زیست انسانی شهر نیز توجه داشته باشد، براین اساس با طرح‌های جمع‌آوری کودکان موافق نیست و معتقدیم باید با بکارگیرنده کودک برخورد و مقابله با کار کودک را از سخت‌ترین اشکال آن آغاز کرد.

اکثر زباله گردها کودکان افغانستانی هستند

معاون شهردار تهران با بیان اینکه این نهاد طی سال گذشته در حوزه کودکان زباله‌گرد اقداماتی را انجام داده است، اظهارداشت: کودکان زباله‌گرد اکثراً از اتباع افغانستان بوده که به صورت خانوادگی در گاراژها و گودهای تهران ساکن هستند.

وی گفت: این کودکان معمولاً در اواسط روز در قسمت‌های مشخصی از شهر تقسیم شده و هر کدام از این گروه‌ها پسماند خشک را از سطل‌های زباله جمع‌آوری کرده و نیمه شب در خودروهای سرپوشیده به گاراژها انتقال می‌دهند، آنان صبح روز بعد زباله‌های خشک جمع‌آوری شده را تفکیک کرده و می‌فروشند.

جوادی‌یگانه با اشاره به اینکه گودها و گاراژها خارج از محدوده شهرداری تهران هستند، افزود: طبق قراردادی که شهرداری با پیمانکاران پسماند خشک منعقد می‌کند، آنان موظف هستند ماشین‌های ملودی‌دار و غرفه‌های بازیافت داشته باشند و حق استفاده از کارگر غیرمجاز و کودکان زیر ۱۸ سال را ندارند اما به صورت غیررسمی کودکان را به کار می‌گیرند.

زباله‌گردی پیامد جاذبه ثروت ۵۰ هزار سطل زباله!

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید بر اینکه زباله‌گردی کودکان با دستفروشی متفاوت است، اظهارداشت: بروز این پدیده از پیامدهای ناخواسته و پیش‌بینی نشده تصمیمی است که در گذشته برای استقرار ۵۰ هزار مخزن زباله صورت گرفته و با توجه به اینکه از زباله به عنوان طلای کثیف یاد می‌شود و ثروتی که در داخل این سطل‌های زباله وجود دارد، شغل‌هایی مانند زباله‌گردی به وجود آمده است.

جوادی یگانه تصریح کرد: براساس جلسات متعدد با مدیرکل دفتر شهردار، معاون خدمات شهری، مدیران عامل سازمان پسماند، زیباسازی، شهرداران مناطق، ذی‌نفعان و بازدید از گودها و صحبت با کودکان زباله‌گرد و پیمانکاران، به این نتیجه رسیدیم که از این پس شهرداران مناطق مسئول برخورد با پیمانکارانی باشند که در محدوده آنها اقدام به بکارگیری کودکان زیر ۱۸ سال در حوزه تفکیک پسماند (زباله‌گردی) می‌کنند.

وی گفت: بر این اساس سازمان بازرسی شهرداری نیز گزارش مردمی دریافتی از طریق سامانه ۱۳۷ را به صورت گزارش‌های منظم ارائه داده و در ارزیابی مناطق لحاظ می‌شود.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تمام سطل‌های زباله سطح شهر دارای بارکد مخصوص هستند، از مردم خواست که در صورت مشاهده فعالیت کودکان زباله‌گرد در سطح شهر، موارد را به سامانه ۱۳۷ اطلاع رسانی کنند و مطمئن باشند که با پیمانکاران متخلف برخورد می‌شود، چراکه این پدیده حاصل سوء‌استفاده برخی از افراد است.

حمایت اجتماعی شهرداری تهران از کودکان زباله‌گرد

جوادی‌یگانه با بیان اینکه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران موظف به ارائه خدمات اجتماعی و حمایتی به کودکان منع شده از زباله‌گردی شده است، اظهارداشت: بر اساس هماهنگی با وزارت رفاه کودکانی که در مراکز پرتو آموزش می‌بینند از نهضت سوادآموزی گواهی رسمی دریافت خواهند کرد، همچنین تلاش داریم با همکاری انجمن‌های مردم فعال در حوزه کار کودکان به کودکان منع شده از کار در کنار خانواده‌شان خدمات اجتماعی و حمایتی ارائه کنیم.

برخوردنکردن با کودکان زباله‌گرد؛ کودکان قربانی هستند

جوادی‌یگانه با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح به هیچ عنوان برخوردی با کودک نخواهد شد، گفت: کودک زباله‌گرد در این روند مجرم نیست بلکه یک قربانی است که در فضای ایجاد شده برای سوءاستفاده به کار گرفته شده است، هدف ما حذف فضای سوء و برخورد با متخلفان اصلی است.

به گزارش ایرنا، پیروز حناچی شهردار تهران روز گذشته بخشنامه‌ای را با موضوع «منع بکارگیری کودک از سوی پیمانکاران شهرداری» به مسئولان سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه این نهاد ابلاغ کرد.

شهرداری تهران امسال همزمان با ۱۲ ژوئن برابر با ۲۳ خرداد، روز جهانی مبارزه با کار کودکان، پویش «چهارراه کودک» (@۴rahkoudak) را با شعار «#کودکی_تکرار_شدنی_نیست» در پایتخت راه‌اندازی کرد که تا پایان سال جاری ادامه دارد.

اکران محیطی طرح‌های آگاه‌سازی و حساس‌سازی شهروندان در سطح شهر تهران، برگزاری نمایشگاه طرح‌های هنرمندان با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی مترو در ایستگاه‌های امام خمینی(ره)، تجریش و تئاتر شهر و برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور فعالان حوزه مقابله با کار کودک از جمله فعالیت‌های این پویش است.

برچسب‌ها شهرداری تهران محمدرضا جوادی یگانه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران کودکان کار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری تهران معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران کودکان کار شهرداری تهران معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران کودکان کار اجتماعی و فرهنگی شهردار امور اجتماعی و فرهنگی کودکان زباله گرد جوادی یگانه شهرداری تهران شهردار تهران زباله گردی کار کودکان کار کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سیدهادی موسوی در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی گفت: در راستای اجرای تدابیر سلسله مراتب فرماندهی در فراجا و شهردار تهران، این یگان حسب وظیفه ذاتی خود پشتیبانی انتظامی لازم از واحدهای اجرایی و عملیاتی شهرداری تهران را در سازمان مدیریت پسماند و سازمان خدمات اجتماعی در طرح جمع آوری متکدیان، افراد کارتن‌خواب، معتادان متجاهر، کودکان کار و زباله‌گردهای غیرمجاز از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داد.

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در تشریح جزئیات اقدامات این یگان در حوزه برخورد و ساماندهی پدیده کودکان کار بیان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار که افراد زیر ۱۸ سال در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر تکدی‌گری و دستفروشی می‌کنند یا شیشه خودروها را پاک و یا اسپند دود می‌کنند، هزار و ۱۹۶ نفر از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با تأکید بر اینکه در میان افراد جمع‌آوری شده ۹۸۴ نفر دارای تابعیت کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند که شامل ۹۵۱ نفر دارای تابعیت افغانستان و ۳۳ نفر دارای تابعیت پاکستان است، ادامه داد: از میان کل افراد جمع‌آوری شده ۸۹۷ نفر پسر و ۲۹۹ دختر بودند.

وی در ادامه یادآور شد: از مجموع هزار و ۱۹۶ نفر جمع‌آوری شده که ۱۷۵ نفر زیر ۶ سال، ۶۶۲ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۲۸۰ نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۷۹ نفر بین ۱۵ تا ۱۸ سال مشغول به فعالیت در سطح شهر بودند که این افراد توسط عوامل یگان حفاظت شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، موسوی با بیان اینکه از تعداد افراد جمع‌آوری شده در پایتخت ۲۱۲ کودک نیز تابعیت ایرانی داشتند، گفت: در جریان عملیات ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار، ۸۳ مورد پدیده مادر و کودک و ۷۵ مورد نیز پدیده پدر کودک مشاهده شد که این تعداد نیز با قرارگیری در گروه آسیب‌های اجتماعی بزرگسالان جمع‌آوری شدند.

کد خبر 6091926

دیگر خبرها

  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی در اردبیل مساعد نیست
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران