Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:25:47 GMT

بوشهر؛ ناسازگاری داده‌ها و روند صعودی کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۸۷۷۶

بوشهر؛ ناسازگاری داده‌ها و روند صعودی کرونا

ایسنا/بوشهر در گزارش اپیدمیولوژی کرونا منتشر شده از سوی وزارت بهداشت و در هفته منتهی به ۲۳ خردادماه، در ۱۴ استان روند صعودی مشاهده شده که البته در مورد استان بوشهر به رغم وضعیت هشدار و اخبار نگران‌کننده ناسازگاری داده‌ها، تحلیل درست وضعیت اپیدمی ممکن نبوده است.

بر اساس گزارش اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، در روند کشوری بیماری، تغییرات مختصر صعودی مشاهده می‌شود که در ۸ استان از جمله بوشهر ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درست از وضعیت اپیدمی را نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل توجه اینکه یک استان می‌تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند و بوشهر جز استان‌های با بروز متوسطی بوده که با وجود ناسازگاری در داده‌های دریافتی به نظر می‌رسد در حال طی روند صعودی باشد.

_ منظور از ناسازگاری داده‌ها این است که روند داده‌های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده و تغییرات ناهمگن روند شاخص‌های ابتلا و مرگ دیده می‌شود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست تر می‌توان ارائه داد. از دلایل ناسازگاری در داده‌ها می‌توان به ثبت غیر دقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها و وجود خطا هنگام ثبت داده‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.

این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت وضعیت شیوع کرونا در استان‌های آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر را قرمز اعلام کرده است.

گفتنی است استان‌ها بر اساس میزان بروز تجمعی موارد بیماری به سه دسته پر گزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شده اند که در مورد استان‌های با بروز کم، تغییرات کم در داده‌ها می‌تواند تغییرات سریع در شاخص‌ها ایجاد کند و به همین خاطر تفسیر داده‌های این استان‌ها سخت‌تر و با عدم اطمینان بیشتری همراه است. البته به دلیل احتمالی بودن این تحلیل ها، نیاز است تیم کمیته اپیدمیولوژی استان‌ها همراه با سایر شاخص‌ها و تحلیل‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

سه‌رقمی شدن فوتی‌های کرونا دردناک است

سیما سادات لاری ظهر امروز از شناسایی ۲۴۷۲ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور خبر داده و همچنین فوت ۱۰۷ بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته را تایید کرده است تا مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۸۳۷ نفر برسد. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، ۲۷۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری با بیان اینکه سه رقمی شدن آمار فوتی‌های این بیماری دردناک است، افزود: این ویروس پیش بینی ناپذیر و چموش است و هر لحظه ممکن است غافل‌گیرمان کرده و و از گوشه‌های زمین گل بخوریم. بنابراین مقابله با آن عزمی همگانی می‌طلبد و در این شرایط رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری بسیار جدی است و امیدواریم به دنبال این اقدامات، در روزهای آینده شاهد کاهش آمار ابتلا و فوت ناشی از این بیماری در کشور باشیم.

مراقبت‌های دارویی و درمان‌های طبی کرونا پرهزینه است

مدیرگروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرد: در بیماری کرونا مراقبت‌های دارویی و درمان‌های طبی دشوار و پرهزینه هستند؛ بنابراین بر پیشگیری بسیار تاکید می‌شود.

به گفته دکتر محمدرضا سهرابی در دنیا شاهد طیف وسیعی از عملکرد کشورها در مواجهه با کرونا بودیم و کشورهایی نظیر کره جنوبی و نیوزلند که بسیار منطقی و طبق اصول جلو رفتند، کنترل بیماری در آنها خیلی زود صورت گرفت و منابع انتقال عفونت شناسایی و فوری مهار شد. اما کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا که دید درمان‌نگر داشته و به سیستم درمانی خود مغرور بودند، پیشگیری را فراموش کردند.

ویروس کرونا را نمی‌توان از بین برد

این متخصص پزشکی اجتماعی افزود: کرونا درمان ندارد و درمان‌های پیشنهادی برای پیشگیری از عوارض شدید بیماری و مرگ است، ولی خود ویروس را نمی‌توان از بین برد و درمان‌های قطعی برای آن وجود ندارد.

وی توفیق کره جنوبی در مدیریت بیماری کرونا را به خاطر شناسایی سریع منبع عفونت و شروع فوری قرنطینه دانست که باعث محدود شدن منبع انتقال بیماری شد و گفت: بنابراین پیشگیری در کنترل این بیماری حرف اول را می‌زند.

سلامت انسان‌ها در اولویت قرار دارد

مدیر گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده از تلفن هوشمند و اپلیکیشن‌های مختلف برای اطلاع رسانی در مواجهه با کرونا، طراحی سامانه غربالگری، رعایت فاصله گذاری و کم شدن تجمعات را از جمله اقدامات موثر در راستای کنترل و مدیریت بیماری کرونا ویروس عنوان کرد.

سهرابی با اشاره به بازگشایی‌های صورت گرفته به دلیل مسائل و دغدغه‌های اجتماعی و اقتصادی، ضمن ابراز نگرانی از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی؛ اقتصاد و سلامت را دو مقوله مرتبط با هم دانست و تاکید کرد: سلامت انسان‌ها در اولویت قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۷ شعاری منتشر کرد مبنی بر این که "انسان سالم محور توسعه پایدار" است و عدم وجود انسان سالم در جامعه باعث آسیب به اقتصاد جامعه می‌شود.

ناشناخته‌های بسیاری در مورد کووید ۱۹ وجود دارد

در حالی که کشندگی بیماری کووید ۱۹ از سارس و مرس کمتر است ولی شیوع بالای این بیماری باعث می‌شود با مرگ‌ومیر زیادی همراه باشد.

بر اساس قوانین توصیه‌ شده توسط WHO جهت حفاظت از افراد لازم است انواع تجمعات از جمله فعالیت‌های ورزشی کنسل شوند و قبل از شروع مجدد فعالیت‌های ورزشی، از سلامت ورزشکاران اطمینان حاصل شود. همچنین طبق مطالعات انجام‌شده استفاده جمعیت عادی از ماسک‌های معمولی، حتی بدون رعایت بهداشت دست مثمر ثمر است.

البته هنوز ناشناخته‌های بسیاری در مورد بیماری کووید ۱۹ وجود دارد. بررسی نشانه‌های سرولوژی در جمعیت‌های مختلف با توجه به‌شدت بیماری می‌تواند به مدیران بخش سلامت کمک کند تا با شناخت وضعیت مصونیت گروهی (ایمنی گله‌ای) جامعه، مدیریت بهتری برای کنترل اپیدمی به‌ کار گیرند. از آنجا که در حال حاضر افراد مبتلا به نوع خفیف بیماری حداقل ۸۰٪ از کل عفونت‌های SARS-CoV-۲ را تشکیل می‌دهند، ارزیابی بروز نشانه‌های سرولوژی در این جمعیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

لزوم ایزوله و ردیابی مطمئن و قرنطینه خانگی

آنچه واضح است برای مبارزه با COVID-۱۹ و کنترل شیوع آن، دو نکته در کنار هم حائز اهمیت است؛ اول اقدامات کنترلی مانند ایزوله کردن و دوم ردیابی درست و مطمئن موارد مشکوک با تست‌های مطمئن که حداقل خطا یا منفی کاذب را نشان دهد، که البته مورد اول و با توجه به قرنطینه خانگی بخش عمده بیماران در بسیاری از موارد محقق نمی شود و مورد دوم نیز بستگی به گستردگی بیماریابی و بررسی زنجیره های انتقال در موارد مثبت قبلی دارد که در حال حاضر کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، روش کار و اطلاعات بیشتر در مورد روندهای استانی شیوع کرونا در چند روز اخیر در وب سایت کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ به آدرس http://Corona.behdasht.gov.ir قرار داده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سيستان و بلوچستان امریکا سازمان جهانی بهداشت هرمزگان خوزستان استان بوشهر بیماری کرونا استانی اجتماعی وزارت بهداشت وزارت بهداشت کووید ۱۹ استان ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان