Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@20:01:38 GMT

کودکان فرشته‌اند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۸۸۵۰

کودکان فرشته‌اند

  همشهری آنلاین_ زینب زینال‌زاده:‌  اکنون این مؤسسه خیریه مردمی‌ با کمک خیّران و حمایت مردم نوعدوست بیش از ۱۰ سال است که به کودکان زیر ۱۶ سال خدمات آموزشی و درمانی ارائه می‌دهد. مددجویان این مؤسسه در وهله اول ساکنان منطقه ۷ و بعد مناطق محروم پایتخت بودند، اما در گذر زمان دایره فعالیت مؤسسه گسترده شد و اکنون مددجویانی از استان‌های محروم چون سیستان و بلوچستان زیر چتر حمایتی این خیریه قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«فائزه ولی» یکی از مؤسسان و مدیر روابط‌عمومی‌ خیریه توضیحات بیشتری از فعالیت‌هایشان می‌دهد.  

کودکان، شهروندان کوچک هستند و باید از حقوق شهروندی برخوردار باشند. در همین راستا سال‌ها قبل کمپین «تهران، شهر دوستدار کودک» راه‌اندازی شد و «الهام فخاری» عضو شورای اسلامی ‌شهر تهران هم با پیوستن به این کمپین از آن حمایت کرد. این کمپین به دنبال مطالبات کودکان است و قصد دارد زمینه را برای زیست بهتر کودکان فراهم کند.  


نکته مهم این است که ۱۰ سال پیش که خبری از این کمپین نبود، عده‌ای دست به دست هم دادند و مؤسسه‌ای با عنوان «کودکان فرشته‌اند» تشکیل دادند. هدف این عده حمایت از کودکان بود که به گفته «فائزه ولی» همه کودکان نیازمند، بدسرپرست، بی‌سرپرست و بیمار، می‌توانند مددجوی آن شوند. او می‌گوید: «خدمت‌رسانی مؤسسه به کودکان زیر ۱۶ سال است و بیشتر فعالیت‌هایمان روی آموزش و درمان متمرکز شده است. » به گفته او، اکنون حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کودک به‌عنوان مددجویان ثابت از مؤسسه خدمات دریافت می‌کنند.
تهیه پوشاک، بسته‌های آموزشی و اقلام خوراکی برای خانواده کودکان نیازمند و تأمین هزینه‌های دارو و درمان مهم‌ترین فعالیت این مؤسسه خیریه است.  
«ولی» به تشکیل گروه‌های جهادی هم اشاره و عنوان می‌کند: «ابتدا خدمت‌رسانی در تهران انجام می‌شد، اما با بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که کودکان استان‌های دیگر هم نیاز به حمایت دارند. بنابراین گروه‌های جهادی تشکیل دادیم و در حد توان تلاش کردیم کمبودهای آموزشی و درمانی آنها را رفع و امکانات ورزشی و تفریحی برایشان فراهم کنیم. »
با شیوع بیماری کرونا فعالیت‌های این مؤسسه کاهش پیدا نکرد و با راه‌اندازی صفحات مجازی و تولید برنامه‌های مفرح و شاد و البته آموزشی تلاش کردیم کودکان در قرنطینه خانگی روزهای خوشی را تجربه کنند.  
او درباره خدمت‌رسانی به کودکان بیمار بستری در بیمارستان هم می‌گوید: «پس از هماهنگی با مسئولان بیمارستان‌ها، در بخش‌های بیمارستانی به‌صورت آنلاین جنگ شادی و برنامه‌های ویژه کودکان پخش کردیم. البته این برنامه همچنان ادامه دارد و در بیمارستان‌های مختلف ویژه کودکان اجرا می‌شود. »
به گفته «ولی» تهیه ماسک و حضور در مددسراها هم بعد از اپیدمی بیماری کرونا در دستور کارشان قرار گرفت: «حدود ۱۵ هزار ماسک با کمک خیّران تهیه و در مراکز درمانی و مددسراها توزیع شد. علاوه بر آن نیروهای داوطلب مؤسسه پس از فراگیری دوره‌های آموزشی، به مددسراها رفتند و اصول بهداشتی را به مددجویان آموزش دادند.»

شهردار منطقه ۱۱ خبر داد / افتتاح مرکز ساماندهی کودکان‌کار

مرکز ساماندهی کودکان‌کار و خیابان خرداد امسال در منطقه ۱۱ مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.  
شهردار منطقه ۱۱ تهران با اعلام این خبر گفت: «مرکز ساماندهی کودکان‌کار و خیابان منطقه ۱۱ تحت عنوان مرکز پرتو با حمایت خیّران و سازمان‌های مردم‌نهاد آماده مهارت‌آموزی به نوجوانان شده و خرداد امسال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. »
به گفته «نصرالله‌آبادیان» تعداد کودکان‌کار در محله‌های مرکزی پایتخت تقریباً چشمگیر است و با توجه به ضرورت ساماندهی و رسیدگی به وضعیت آموزشی این کودکان و همچنین ایجاد شرایط مناسب ورود به بازار کار و برخورداری از کیفیت بهتر زندگی، راه‌اندازی «مرکز پرتو» به‌عنوان نخستین مرکز ساماندهی کودکان‌کار و خیابان در مرکز تهران در دستور کار شهرداری منطقه ۱۱ قرار گرفت.  
او ادامه می‌دهد: «تاکنون زیرساخت‌های مناسب برای ساماندهی کودکان‌کار و خیابان در منطقه ۱۱ فراهم نبود تا اینکه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱ بعد از بررسی‌های متعدد و مطالعات کارشناسی با همکاری اداره املاک منطقه، به جانمایی مکان مناسب برای تحقق این امر اقدام کرد و در نهایت با اختصاص ساختمانی برای ایجاد مرکز پرتو و ساماندهی کودکان‌کار با مشارکت خیّران و سازمان‌های مردم‌نهاد به‌زودی شاهد بهره‌برداری از این مرکز خواهیم بود. »
شهردار منطقه ۱۱ با اشاره به ساختمان مهیا شده برای راه‌اندازی مرکز پرتو منطقه ۱۱ در مساحتی به وسعت ۵۰۰‌مترمربع اظهار می‌کند: «زیر بنای مرکز پرتو منطقه ۱۱ حدود ۲۵۰‌مترمربع است که در خیابان شوش، نرسیده به میدان راه‌آهن، کوچه شهید بهرام بیگی، پلاک یک واقع شده است. »
شهردار منطقه ۱۱ یادآورشد: «کارکرد مرکز مهارت‌آموزی پرتو توانمندسازی و حرفه‌آموزی به کودکان‌کار و خیابان در رده سنی ۱۴ تا ۱۸ سال است و کودکان می‌توانند با شرکت در کلاس‌های آموزشی در رشته‌های گرافیک، مکانیک، کامپیوتر، نقشه‌کشی، زبان انگلیسی، خیاطی، آرایش و پیرایش، برق و مهارت‌های زندگی توانمند شوند. دروس تقویتی و پایه (برای دختران وپسران) در ۳ کلاس آموزشی و ۳ سالن کارگاهی در رشته‌های فوق برای این کودکان برگزار می‌شود. »
با افتتاح مرکز پرتو در منطقه ۱۱ هم کودکان‌کار و خیابان در دوره‌های آموزشی مرکز توانمند می‌شوند و هم خانواده‌های آنها خدمات حمایتی ویژه آسیب‌دیدگان اجتماعی مانند سبدهای کالا و اقلام ضروری را دریافت می‌کنند.  
 

کد خبر 521071 برچسب‌ها كودكان كار محله همشهری محله کودکان منطقه ۷ خیریه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كودكان كار محله همشهری محله کودکان منطقه ۷ خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۸۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • بازدید سرزده فرماندار مهاباد از کارگاههای فنی و حرفه‌ای
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند