Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان کوه‌های ناهموار و زیبای سدربرگ در آفریقای جنوبی به دلیل وجود یکی از نادرترین درختان این سیاره در این منطقه نامگذاری شده است. سرو کلن‌ویلیام در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارد.

این گونه نمادین که ۲۲۵ میلیون سال پیش به وجود آمده، از آخرین بازماندگان عصر یخبندان است اما امروزه به شدت در معرض خطر است و حیات آتی آن در وضعیتی نامناسب قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این درخت ارزشمند که در طی ۱۷ سال گذشته، توسط مدیران حیات وحش آفریقا حفاظت شده است اکنون به دلیل تغییرات آب و هوا  که تمام دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث شده موجودات زمینی درجه حرارتی بالاتر و بارندگی کمتری را تجربه کنند، در معرض تهدید قرار گرفته است.

پیش از این تجارت چوب این درخت عامل تهدید بود که در سال‌های اخیر، با کمک راهکارهای حفاظتی کنترل شده است. 

بارندگی کمتر باعث جلوگیری از جوانه زدن طبیعی بذرها می‌شود و اگر بذری موفق به جوانه زدن و رشد کردن شود، برای زنده ماندن با چالشی تازه روبروست؛ باید بدون آب زنده بماند. از دیگر سو افزایش دما باعث آتش‌سوزی بیشتر می‌شود و هنگامی که درختی با آتش روبرو شود، می‌میرد.

منطقه کیپ غربی زمانی با جاده‌هایی از سروهای برافراشته شناخته می‌شد اما امروزه اکثر این سروها در کوه‌ها رشد کرده‌اند و به ندرت در بین صخره‌ها دیده می‌شوند، جایی که آب کمیاب است. دانشمندان تخمین می‌زنند  که حدود ۱۳۵۰۰ سرو کلان‌ویلیام در طبیعت باقی مانده است.

تلاش مسئولین محیط زیست این ناحیه برای احیا و گسترش این گونه گیاهی تا بدین جا پیش رفته است که آنها بذرهای این گیاه را در گلخانه پرورش می‌دهند و سپس برای انتقال آن به طبیعت بومی منطقه اقدام می‌کنند.

به دلیل عدم وجود جاده و مسیرهای مناسب، در بیشتر مواقع کاشت این نهال‌ها در میان سخره‌هایی که زادگاه اصلی آنهاست، ماموران مجبور به کوه‌نوردی هستند و حتی آب مورد نیاز این گیاه را نیز با خود حمل می‌کنند. این آب از یک بطری پلاستیکی با کمک نخی از جنس کتاب به ریشه‌های این گیاه می‌رسد.

با وجود این تلاش‌های تحسن‌برانگیز، تنها ۱۰ درصد از این درختان در طبیعت زنده می‌مانند.

یکی از دست‌اندرکاران این طرح که تا کنون برای کاشت ۱۳۰۰ درخت تلاش کرده است در این مصاحبه گفت: "باید باور داشته باشیم تلاش‌هایی که انجام می‌دهیم باعث تغییر می‌شود. حتی یک تغییر کوچک نیز یک تغییر است."

ترجمه: فاطمه عباسی

کد خبر 492527 برچسب‌ها آفریقا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چه زمانی باید کلسترول خون کودک را اندازه‌گیری کرد؟ (فیلم) خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم) علت خواب رفتن و گزگز پا‌ها (فیلم)

دیگر خبرها

  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • یخبندان و سرما در راه خراسان جنوبی/ صدور هشدار سطح زرد
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می‌برد
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل