Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی از وضعیت این روزهای آمریکا و اعتراضات به وحشیگری پلیس و تهدید ترامپ به اعمال قانون استفاده از قوای نظامی، راهکارهای قانونی مقابله با این اقدام احتمالی رئیس جمهوری این کشور را بررسی کرد. ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۰ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

«کلی مگسامن» معاون امنیت ملی و سیاست بین‌الملل اندیشکده مرکز پیشرفت آمریکا در مقاله‌ای با اشاره به تهدید ترامپ به استفاده از «قانون قیام» (قانون مصوب 1807 که به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می‌دهد در مواقع خاص از قوای نظامی و گارد ملی در داخل خود آمریکا و برای مقابله با قیام‌ها و شورش‌ها استفاده کند)، نوشت: ترامپ با وجود صلح‌آمیز بودن اعتراضات و بدون در اختیار داشتن توجیهات قانونی واقعی، تهدید کرد که از قانون قیام برای برقراری آنچه که از آن به عنوان قانون و نظم در خیابان‌های آمریکا یاد می‌کند، استفاده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده است: با وجود آن که ترامپ در نهایت این قانون را عملیاتی نکرد اما اینگونه اتفاقات نشان دهنده اهمیت اصلاح و افزودن الحاقیه به قانون قیام مصوب 1807 است تا مانع از سوء استفاده احتمالی اختیارات رئیس جمهوری حاکم بر قوای نظامی یا گارد ملی برای مقاصد انتظامی شود.

به نوشته این اندیشکده، کنگره باید فکری به حال این امر کند که چگونه می‌تواند به این قانون متمم و الحاقیه‌ای بیفزاید که کنترل بیشتری بر آن حاکم کرده و توازن لازم را بر آن اعمال کرده به گونه‌ای که نتوان از این قانون برای مقاصد غیردموکراتیک استفاده کرد.

در ادامه این گزارش با اشاره به تعاریف قانونی قانون قیام مصوب 1807، آمده است: جای تعجب است که این قانون ابهاماتی دارد و محدودیت‌های اندکی بر اختیار رئیس جمهور درباره زمان و چگونگی استفاده از آن اعمال کرده است. در طول تاریخ آمریکا استفاده از این قانون در شرایط مختلف و توسط افراد مختلف استفاده شده است. یک بار در جریان ماجرای نژادپرستی در مدرسه لیتل راک در سال 1957 و بار دیگر در سال 1992 و اعزام 4 هزار تفنگدار برای کنترل شورش‌های لس آنجلس، که به درخواست فرماندار کالیفرنیا صورت گرفت.

این اندیشکده نوشت: از آنجایی که رئیس جمهور اختیار کامل را در تشخیص موقعیت و شرایط استفاده از این قانون دارد بدون این که نهادهای قانونگذار، قضایی و حتی اجرایی کنترلی بر آن داشته باشند، این قانون می‌تواند برای مقاصدی غیردموکراتیک و حتی خلاف قانون اساسی استفاده شود.

در این گزارش درباره روش‌هایی که کنگره می‌تواند این قانون را اصلاح کند، آمده است:  این نوع ابهامات قانونی، ارتش و گارد ملی را در معرض احساسات و هوس فرمانده کل قوا (رئیس جمهور) قرار می‌دهد چرا که ممکن است رئیس جمهور وابستگی و دلبستگی به معیارها و رسوم حاکم بر روابط نظامی-غیرنظامی نشان ندهد. کنگره برای کاهش سوء استفاده سیاسی از این قانون، چهار راهکار در اختیار دارد.

در زمینه راهکار اول، این اندیشکده چنین پیشنهاد می‌دهد که اطلاع یافتن و مجوز کنگره به آن اضافه شود و می‌نویسد: کنگره باید در الحاقیه به این قانون رئیس جمهور را ملزم کند که مراتب را به اطلاع کنگره رسانده و تاییدیه کنگره را در چارچوب زمانی کوتاه و منطقی کسب کند.

این اندیشکده راهکار دوم را تحمیل کنترل‌های قوه مجریه از جمله تاییده دادستانی کل و وزیر دفاع برای مواقع و شرایط اضطراری استفاده از آن قانون دانست.

در ارتباط با راهکار سوم، این گزارش افزودن قوه قضاییه و کنترل آن در یک روند کوتاه مدت عنوان می‌کند و می‌نویسد که اکنون در قانون الزامی برای رئیس جمهور برای دریافت تحقیقات دادگاه برای اعمال این قانون وجود ندارد.

در ارتباط با گزینه چهارمی که کنگره می‌تواند اعمال کند، این اندیشکده پیشنهاد می‌کند که کنگره استفاده از این قانون را به صراحت برای تجمعات صلح‌آمیز ممنوع کند.

اندیشکده| کاتو: برای پیشگیری از شورش‌های آتی در آمریکا، باید دولت را از دوش مردم پیاده کرداندیشکده روسی|نژادپرستی در آمریکا؛ سیاه‌پوستان را آسان‌تر می‌توان کشت

 

انتهای پیام/

R7891/P/S8,1128/CT4

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس جمهوری رئیس جمهور قانون قیام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم جنوب سیستان وبلوچستان بوده است و سیل زدگان این منطقه خدمت رسانی می کند.

به گزارش ایسنا به نقل از ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی‌ هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برابر اوامر فرماندهی کل ارتش، از همان روزهای اول سیل، اقدام به جمع آوری کمک‌های امدادی و ارسال آنها به مناطق سیل زده کرد.

امیر واحدی افزود: در زمان سیل، نیروی هوایی ارتش، در کنار وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور بود تا هر چه زودتر کمک‌ها را از نقاط مختلف کشور جمع آوری و با استفاده از بالگردهای ارتش به منطقه سیل زده ارسال کند.

وی با اشاره به آمادگی نیروی هوایی در پاسداری از حریم هوایی کشور، تأکید کرد: سربازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در تمام بحران‌ها در کنار مردم خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • پشت‌پرده تغییرات گسترده در ارتش چین
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود و پرهیز از گسترش درگیری بود
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه