Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک استاد دانشگاه نسبت به کاهش نرخ رشد جمعیتی هشدار داد و گفت: اگر با همین روند رو به جلو برویم در ۳۰ سال آینده با کشور مسن و پیر روبه‌رو خواهیم شد. تاریخ انتشار: 22:00 - 25 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۹۰۷۷

فرشته روح افزا در گفت‌وگو با میزان به خطرات کاهش نرخ جمعیت پرداخت و گفت: متاسفانه شاهدیم که نرخ جمعیت با یک شیب تندتری افت پیدا می‌کند و نیاز به تصمیم گیری جدی از سوی مسئولان دارد که این مساله را جدی بگیرند و برای آن فکر اساسی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر به زودی درباره این مساله تصمیم‌گیری نشود و میزان نرخ موالید و رشد جمعیت کشورمان افزایش پیدا نکند، دیگر نمی‌توان به حالت عادی برگردیم و مردم باید این هشدار را جدی بگیرند.

روح افزا با بیان اینکه تاثیرات این مساله در آینده خود را نشان خواهد داد، خاطرنشان کرد: اگر با همین روند رو به جلو برویم در ۳۰ سال آینده با کشور مسن و پیر روبه‌رو خواهیم شد که جمعیت کشورمان به سی میلیون نفر یا کمتر می‌رسد چراکه از همین تعداد هم حدودا هفت تا هشت میلیون جوان خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید:  نرخ جمعیت سالخورده رو به افزایش است

این استاد دانشگاه با اشاره به منابع انسانی ایران و توانمندی کشورمان با اتکا به نیروی جوانش خاطرنشان کرد: همه باید در این مساله هشدار‌ها را جدی بگیرند و اگر بخواهیم در سی سال آینده به یکی از کشور‌های پیر در دنیا مبدل نشویم، باید از امروز برای آن فکر کنیم.

وی ادامه داد: اکنون نرخ رشد جمعیت حدودا یک درصد است که باید تلاش کنیم که این میزان افزایش پیدا کند و حداقل هر خانواده باید از دو فرزند برخوردار باشند و همه خانواده‌ها به خصوص زوج‌های جوان باید این مساله را جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه ما در برابر آینده کشورمان مسئول هستیم، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نزدیک به بیست و یک بار بر مساله جمعیت تاکید کرده‌اند و از آن به عنوان مساله دهشتناک یاد کردند، در نتیجه ضرورت دارد که همه این مساله را جدی بگیریم و برای آن فکری اساسی انجام دهیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جمعیت جمعیت نرخ باروری جدی بگیرند رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6093712 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است