Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، سوریازیس  یک بیماری پوستی مزمن است که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی قرار بگیرد.

رژیم های سمزدایی سوریازیس اغلب به عنوان درمانی طبیعی که سموم بدن را از بین برده، سلامت پوست را بهبود بخشیده و علائم سوریازیس را کاهش می دهند، معرفی می شوند.

با این وجود، برخی افراد مدعی هستند که رژیم های سمزدایی سوریازیس بیش از حد محدود کننده، ناپایدار و حتی خطرناک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک رژیم سمزدایی سوریازیس چیست؟

سوریازیس یک اختلال التهابی است که موجب انباشت سلول های پوست و بروز قرمزی، خارش و خشکی در پوست می شود.

همانند دیگر  بیماری های خودایمنی ، سوریازیس می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله استرس، نور خورشید، سیگار کشیدن، و مصرف الکل قرار بگیرد.

برخی پژوهش ها نشان داده اند که برخی اصلاحات غذایی خاص ممکن است به محافظت در برابر سوریازیس کمک کنند.

اگرچه توصیه های دقیق می توانند متفاوت باشند، یک رژیم سمزدایی سوریازیس به طور معمول شامل حذف غذاهای التهابی که ممکن است موجب بروز علائم شوند، است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- لبنیات

- گوشت قرمز

- الکل

- قندهای افزوده

- کربوهیدرات های پالایش شده

- بادنجانیان

- غذاهای سرخ شده

- غلات حاوی گلوتن (گندم، جو، و چاودار)

بیشتر رژیم های سمزدایی سوریازیس فرد را به حذف این گروه های غذایی وادار می کنند.

در عوض، شما می توانید انواع مختلف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، مغزها و دانه های خوراکی را مصرف کنید.

همچنین، این رژیم های غذایی مدعی کمک به از بین بردن سموم، تقویت سیستم ایمنی، و پاکسازی بدن از مواد شیمیایی و ترکیبات مضر هستند.

آنچه می خورید چگونه بر سوریازیس اثر می گذارد؟  

پژوهش ها نشان داده اند که رژیم غذایی ممکن است نقش چشمگیری در سوریازیس داشته باشد.

به عنوان مثال، یک مطالعه با حضور 1,206 فرد مبتلا به سوریازس نشان داد که اصلاحات غذایی خاص به بهبود شرایط پوست در بیشتر این افراد کمک کرده است.

برخی از موثرترین اصلاحات شامل کاهش مصرف الکل، گلوتن، و بادنجانیان، یا افزایش مصرف روغن ماهی، سبزیجات و  ویتامین D  می شدند. با این وجود، این بهبودها در سلامت پوست از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و تمام اصلاحات غذایی به یک اندازه موثر نبودند.

عوامل غذایی دیگر ممکن است بر شدت سوریازیس تاثیرگذار باشند.

بنابر مطالعه ای کوچک با حضور 200 شرکت کننده، افراد مبتلا به سوریازیس به طور معمول از سطوح کمتر آنتی اکسیدان و سطوح بالاتر استرس اکسیداتیو نسبت به گروه کنترل برخوردار بودند.

این نتایج نشان می دهند که یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها ممکن است علائم سوریازیس را از طریق مبارزه با استرس اکسیداتیو کاهش دهد.

مطالعه ای دیگر نشان داد که غذاهای سرخ شده، شکر افزوده، کربوهیدرات های پالایش شده، و گوشت های فرآوری شده ممکن است برخی نشانگرهای خاص التهاب را افزایش دهند که می تواند به سوریازیس منجر شود.

همچنین، برخی مطالعات نشان داده اند افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سوریازیس قرار داشته باشند. برای این افراد، حذف گلوتن ممکن است به تسکین علائم کمک کند.

با این وجود، دنبال کردن یک رژیم غذایی فاقد گلوتن ممکن است سودی برای افرادی که به گلوتن حساسیت ندارند، نداشته باشد. مطالعه ای با حضور 85,185 زن نشان داد که افزایش مصرف گلوتن با خطر بیشتر سوریازیس، آرتریت سوریاتیک، یا درماتیت آتوپیک مرتبط نبوده است.

آیا باید رژیم سمزدایی سوریازیس را امتحان کنید؟

در شرایطی که رژیم های سمزدایی سوریازیس ممکن است در برخی افراد به بهبود علائم منجر شود، این شرایط احتمالا به واسطه حذف مواد غذایی محرک خاص و نه آثار سمزدایی یا پاکسازی رخ می دهد.

این به دلیل آن است که خود بدن دارای سیستم سمزدایی مختص به خود است که شامل کبد، ریه ها، کلیه ها، پوست و دستگاه گوارش می شود و وظیفه دفع مواد شیمیایی و ترکیبات مضر را بر عهده دارد.

افزون بر این، اگرچه عوامل غذایی خاص ممکن است بر علائم فرد تاثیرگذار باشند، اما رژیم های سمزدایی که بهبود سریع را نوید می دهند، راه حل دائمی محسوب نمی شوند.

با توجه به این که مواد خاص ممکن است افراد را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهند، یافتن این که چه چیزی برای شما کار می کند به جای حذف کل گروه های غذایی از رژیم غذایی اهمیت دارد.

به عنوان مثال، اگر قادر به تحمل  گلوتن  هستید، نیازی نیست یک رژیم سمزدایی محدود کننده که گلوتن از آن حذف شده است را دنبال کنید.

برخی پژوهش ها نشان داده اند که افزودن غلات کامل بیشتر به رژیم غذایی می تواند به کاهش سطوح التهاب کمک کند که ممکن است برای سوریازیس مفید باشد.

بسیاری از رژیم های سمزدایی مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، فلفل ها و بادنجان را حذف می کنند که همه آنها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.

به جای دنبال کردن یک رژیم سمزدایی کوتاه مدت، یک رژیم غذایی متعادل و مغذی که سرشار از میوه ها، سبزیجات، پروتئین و چربی های دوستدار قلب است را دنبال کنید.

انجام این کار نه تنها نیازهای تغذیه ای شما را تامین می کند، بلکه شناسایی محرک های بالقوه از طریق حذف یک یا دو ماده غذایی در هر بار به جای حذف چند گروه غذایی به طور همزمان را تسهیل می کند.

خطرات بالقوه

بسیاری از رژیم های سمزدایی سوریازیس به صورت آنلاین در دسترس هستند که هر یک از آنها مجموعه منحصر به فردی از قوانین را دارا هستند.

نمونه های محدود کننده‌تر ممکن است تامین نیازهای غذایی را دشوارتر کرده و حتی خطر کمبودهای تغذیه ای را افزایش دهند.

به عنوان مثال، رژیم های فاقد گلوتن که به خوبی برنامه ریزی نشده اند، اغلب حاوی فیبر کم هستند و ممکن است با کمبود مواد مغذی مهمی مانند روی، منیزیم، آهن، ویتامین B12، و فولات مواجه باشند.

مواد غذایی دیگر که مصرف آنها اغلب در رژیم های سمزدایی ممنوع است نیز مواد مغذی ضروری را فراهم می کنند که از آن جمله می توان به لبنیات و سبزیجاتی مانند بادنجان، گوجه فرنگی و فلفل ها اشاره کرد.

در صورت حذف این مواد غذایی باید از دریافت ویتامین ها و مواد معدنی از منابع دیگر برای پیشگیری از کمبودهای تغذیه ای اطمینان حاصل کنید.

افزون بر این، رژیم های سمزدایی ممکن است عادات غذا خوردن ناسالم را تشویق کنند و موجب رابطه ای منفی با غذا می شوند.

همچنین، دنبال کردن آنها در بلند مدت می تواند دشوار باشد و گزینه هایی ناپایدار محسوب شوند. افزون بر این، علائم بیماری احتمالا پس از آغاز مصرف یک رژیم غذایی عادی دوباره باز خواهند گشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استرس الکل درمان رژیم غذایی سیگار نور خورشید بیماری پوستی نشان داده اند یک رژیم غذایی آنتی اکسیدان مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۲۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین

ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه‌های اثبات شده‌ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است

به گزارش سلامت نیوز، یکی از روش‌های رایج برای کاهش وزن، نوشیدن جوش شیرین است که تصور می‌شود چربی سوزی را افزایش می‌دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می‌کند. با این حال، این کار می‌تواند باعث بروز نگرانی‌های مختلف سلامتی شود که می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد.

یکی از روش‌های رایج برای کاهش وزن نوشیدن جوش شیرین است که تصور می‌شود چربی سوزی را افزایش می‌دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می‌کند. با این حال، این کار می‌تواند باعث بروز نگرانی‌های مختلف سلامتی شود که می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل است که درک علم پشت افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی برای کاهش وزن می‌تواند به شما کمک کند این کار را با خیال راحت و در صحت کامل انجام دهید.

تئوری پشت جوش شیرین برای کاهش وزن

جوش شیرین یا بی کربنات سدیم، یک محصول خانگی است. اخیراً برخی نظریه‌ها در مورد تأثیر بالقوه جوش شیرین بر کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته اند. این نظریه‌ها نشان می‌دهد که جوش شیرین می‌تواند بر هضم و متابولیسم تأثیر بگذارد تا کاهش وزن را افزایش دهد.

تصور می‌شود که جوش شیرین می‌تواند اسید معده را خنثی کند تا نفخ را کاهش دهد و هضم غذا را تسریع کند که ممکن است به ظاهر لاغرتر و تصور کاهش وزن منجر شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که شواهد بیشتری برای حمایت از توانایی‌های احتمالی جوش شیرین برای کاهش وزن مورد نیاز است.

ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که جوش شیرین به عنوان یک بافر در برابر تجمع اسید لاکتیک در عضلات ناشی از ورزش شدید عمل می‌کند. اسید لاکتیک یک ماده شیمیایی است که توسط بدن تولید می‌شود و باعث خستگی و درد ماهیچه‌ها در طول فعالیت بدنی می‌شود. توانایی بالقوه جوش شیرین برای کاهش اسید لاکتیک ممکن است به شما کمک کند قبل از اینکه ماهیچه هایتان خسته شوند، ورزش طولانی‌تر یا با شدت بیشتری انجام دهید. همچنین می‌تواند تعداد کالری سوزانده شده را افزایش دهد که به طور غیر مستقیم به تلاش‌های کاهش وزن شما کمک می‌کند.

همانطور که قبلا ذکر کردیم، جوش شیرین ممکن است به خنثی کردن اسید معده برای کمک به هضم و کاهش نفخ کمک کند. بهبود فرآیند هضم ممکن است به بدن کمک کند غذا را سریعتر جذب و دفع کند که ممکن است به شما این تصور را بدهد که وزن کم کرده اید.

کاهش نفخ همچنین می‌تواند به لاغری اندام کمک کند و باعث شود این احساس را داشته باشید که وزن کم کرده اید. اثرات بالقوه جوش شیرین بر روی هضم به کاهش چربی که یک عنصر مهم در از دست دادن وزن اضافی است، گسترش نمی‌یابد.

برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می‌دهد نوشیدن جوش شیرین ممکن است سطح pH بدن را تغییر داده و آن را قلیایی‌تر کند. این کار ممکن است رعایت تئوری رژیم قلیایی را برای افراد آسان‌تر کند که پیشنهاد می‌کند کاهش سطح pH بدن می‌تواند تجزیه چربی را بهبود بخشد. توجه به این نکته ضروری است که بدن معمولاً pH را به تنهایی تنظیم می‌کند و تأثیر تغییرات رژیم غذایی بر این تعادل حداقل است.

می‌تواند به طور بالقوه به کنترل اشتها کمک کند

برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدن آب جوش شیرین به آن‌ها کمک می‌کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند یا اشتهایشان کاهش پیدا کرده است. با این حال، در حال حاضر هیچ مدرک علمی برای حمایت از این ادعا‌ها وجود ندارد و این احساس سیری ممکن است به اثر دارونما نسبت داده شود.

جوش شیرین سرشار از سدیم است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند تعادل الکترولیت‌ها را در بدن شما مختل کند. عدم تعادل الکترولیت می‌تواند باعث سردرد، خستگی و ضعف عضلانی شود و در موارد شدید، می‌تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد. افراد مبتلا به بیماری کلیوی، فشارخون بالا یا بیماری قلبی باید مراقب این عارضه جانبی بالقوه باشند، زیرا بدن آن‌ها برای مدیریت سدیم اضافی تلاش می‌کند.

آلکالوز

خوردن جوش شیرین در تلاش برای تغییر PH بدن شما می‌تواند منجر به آلکالوز شود - وضعیتی که در آن بدن بیش از حد قلیایی می‌شود. علائم آلکالوز می‌تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، لرزش دست و انقباض عضلات باشد. اگر درمان نشود، می‌تواند باعث تشنج نیز شود.

مسائل مربوط به گاز

نوشیدن جوش شیرین می‌تواند منجر به افزایش تولید گاز شود که می‌تواند به نفخ و آروغ زدن منجر شود. این وضعیت ذاتاً خطرناک نیست، اما می‌تواند ناراحت کننده و شرم آور باشد؛ به ویژه در محیط‌های اجتماعی. با این حال، اگر گاز اضافی به دام افتاده باشد و نتواند خارج شود، ممکن است با ایجاد پارگی معده، زندگی را به خطر بیندازد.

تداخل با دارو‌ها

جوش شیرین ممکن است با دارو‌های مختلف - از جمله دارو‌های تجویزی و بدون نسخه (OTC) - تداخل داشته باشد و بر جذب و اثربخشی آن‌ها تأثیر بگذارد. افرادی که برای بیماری‌های مزمن دارو مصرف می‌کنند باید ابتدا با پزشک خود در مورد مصرف جوش شیرین صحبت کنند تا از بروز هرگونه عارضه جلوگیری شود.

افزایش خطر برای برخی شرایط سلامتی

مصرف منظم مقادیر زیاد جوش شیرین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها، به ویژه مشکلات قلبی یا کلیوی را افزایش دهد. این به دلیل محتوای بالای سدیم موجود در جوش شیرین است که می‌تواند فشار خون را افزایش داده و فشار بیشتری بر کلیه‌ها و قلب وارد کند.

چطور بدون نوشیدن جوش شیرین لاغر شویم؟

در حالی که ممکن است وسوسه انگیز باشد که به سراغ راه حل‌های "آسان" برای از بین بردن چربی اضافی بدن بروید، اما کاهش وزن پایدار نیاز به رویکرد جامع تری دارد. ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه‌های اثبات شده‌ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است. بیایید نگاهی دقیق‌تر به چگونگی کاهش وزن با استراتژی‌های سالم بیندازیم.

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توانید برای کاهش وزن بردارید، تنظیم رژیم غذایی است. مهم است که تا حد امکان بر روی غذا‌های کامل و فرآوری نشده تمرکز کنید، از جمله:

- خوردن میوه و سبزیجات بیشتر

- تمرکز بر مصرف بیشتر پروتئین بدون چربی، مانند سینه مرغ، تخم مرغ و ماهی

- از غلات کامل مانند کینوا یا برنج قهوه‌ای در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید

- همچنین باید به اندازه سهم خود توجه داشته باشید تا به شما کمک کند کالری دریافتی خود را مدیریت کنید و کسری مورد نیاز برای کاهش وزن را ایجاد کنید.

- می‌توانید این کار را با استفاده از بشقاب‌ها و کاسه‌های کوچک‌تر، یادگیری تشخیص نشانه‌های گرسنگی و اطمینان از اینکه وعده‌های غذایی‌تان مملو از مواد مغذی است تا شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارید، انجام دهید.

افزایش فعالیت بدنی

علاوه بر تنظیم رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی برای کاهش وزن پایدار ضروری است. فعالیت بدنی نه تنها متابولیسم شما را افزایش می‌دهد، بلکه به سوزاندن کالری و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و ظاهری لاغرتر به شما می‌بخشد.

سعی کنید هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشید. این کار را می‌توان با استفاده از انواع تمرینات از جمله دویدن، پیاده روی، پیلاتس و شنا انجام داد. همچنین توصیه می‌شود حداقل دو جلسه تمرین مقاومتی را در برنامه تمرینی هفتگی خود بگنجانید تا مفاصل و عضلات قوی داشته باشید.

بسیاری از مردم برای یافتن زمانی برای ورزش تلاش می‌کنند. با این حال، راه‌های آسان زیادی برای افزایش حرکات در طول روز وجود دارد تا به شما کمک کند کالری بیشتری بسوزانید.

این استراتژی‌ها عبارتند از:

- به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید

- پیاده روی یا دوچرخه سواری تا محل کار، در صورت امکان

- هنگام خرید بیشتر حرکت کنید

- همه این فعالیت‌ها به کالری NEAT یا گرمازایی فعالیت غیرورزشی شما اضافه می‌شوند که برای کاهش وزن پایدار بدون ورزش شدید ضروری هستند.

تعدیل سبک زندگی

یکی دیگر از عناصر مهم و اغلب نادیده گرفته شده کاهش وزن، داشتن یک سبک زندگی سالم است. این روتین فراتر از بهبود رژیم غذایی و افزایش دفعات تمرین است.

همچنین باید شامل موارد زیر باشد:

- اولویت خواب با کیفیت برای کمک به کاهش هوس و تثبیت هورمون‌ها

- مدیریت استرس برای جلوگیری از افزایش کورتیزول که می‌تواند به افزایش وزن کمک کند

- اتخاذ یک رویکرد تغذیه آگاهانه

- نوشیدن آب کافی

- برای یک نوشیدنی مغذی، سرکه سیب یا آب لیمو را به آب گرم اضافه کنید

- ایجاد این تغییرات کوچک، اما پایدار راه طولانی برای تضمین یک سبک زندگی سالم و مداوم و کمک به شما در دستیابی به اهداف کاهش وزن کمک می‌کند.

چه زمانی باید در مورد وزن خود به پزشک مراجعه کنید؟

در حالی که همیشه لازم نیست در مورد کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید، اما مهم است که بدانید چه شرایطی ممکن است به توجه حرفه‌ای نیاز داشته باشد.

توصیه می‌شود در صورت مشاهده موارد زیر با پزشک خود وقت ملاقات بگیرید:

- تغییرات وزن قابل توجه و ناخواسته

- مبارزه با مدیریت وزن علیرغم تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی

- تشخیص بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا یا کلسترول بالا

- علائم یک اختلال خوردن، مانند محدودیت شدید کالری، پرخوری و پاکسازی، یا وسواس نسبت به غذا و تصویر بدن

- کاهش قابل توجه کیفیت زندگی شما به دلیل مشکلات وزن

- تجربه این مسائل ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای جدی باشد که نیاز به درمان حرفه‌ای برای بهبود کیفیت زندگی شما و جلوگیری از عوارض بیشتر دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین