Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@16:13:40 GMT

افکار منفی به زوال عقل کمک میکند

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۲۸۷۸

محققان معتقدند منفی فکر کردن به طور مکرر علاوه بر ناتوانی در شناخت اطرافیان، باعث ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود. ناطقان: آیا شما انسان بدبینی هستید؟ یعنی همیشه نیمه خالی لیوان را نگاه می‌کنید؟ این موضوع اصلا برای مغز خوب نیست.

یک مطالعه جدید نشان داد که همیشه منفی فکر کردن در زندگی باعث کاهش قوه شناخت و تولید بیشتر دو پروتئین مضر و اصلی که منجر به ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ناتالی مارتانت، روانپزشک و پژوهشگر ارشد بخش بهداشت روان در دانشگاه لندن، در بیانیه‌ای گفت: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که در بیشتر اوقات منفی فکر کردن ممکن است عامل خطری برای ابتلا به زوال عقلی باشد.

سعی کنید همیشه خوشحال باشید

رفتار‌هایی مانند تفکر منفی داشتن نسبت به اتفاقات گذشته و نگرانی از آینده در بیش از ۳۵۰ فرد در سن بالای ۵۵ سال، طی یک دوره دو ساله مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

حدود یک سوم از این شرکت‌کنندگان تحت آزمایش اسکن مغز PET (توموگرافی انتشار پوزیترون) قرار گرفتند که به منظور اندازه‌گیری رسوبات تائو و بتا آمیلوئید در مغز آن‌ها انجام شد، این دو رسوبات همان دو پروتئینی است که باعث بیماری آلزایمر که رایج‌ترین نوع زوال عقل است، می‌شوند.

ارتباط افسردگی با زوال عقلی

اما رسوبات تائو و آمیلوئید در افراد افسرده و مضطرب افزایش نیافته بود، بنابراین این محققان نسبت به این موضوع شک کردند تفکر منفی داشتن ممکن است دلیل اصلی افسردگی و اضطراب در بیماران آلزایمر باشد.

این روانپزشک دانشگاه لندن درباره این موضوع گفت: در کنار مطالعات دیگر که افسردگی و اضطراب مرتبط با خطر زوال عقل می‌دانست، انتظار می‌رفت منفی فکر کردن در مدت زمان طولانی باعث افزایش خطر زوال عقلی شود.

اما اسکن‌ها نشان داد افرادی که بیشتر وقت خود را به منفی فکر کردن می‌گذرانند، در طی یک دوره چهار ساله نسبت به افرادی که بدبین نبوده‌اند، تائو و بتا آمیلوئید بیشتری در آنها رسوب کرده و دارای حافظه بدتر و کاهش توانایی قوه شناختی هستند.

همچنین این مطالعه میزان اضطراب و افسردگی را مورد آزمایش قرار داد و نشان داد که قوه شناختی در این افراد بیشتر ضعیف شده است.

بدبین بودن و آلزایمر
ارتباط میان بدبین بودن و آلزایمر

دکتر ریچارد آیزاکسون، متخصص مغز و اعصاب و بنیانگذار کلینیک پیشگیری از آلزایمر در نیویورک، گفت: این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد رابطه بیولوژیکی بین بدبین بودن و بیماری آلزایمر وجود دارد.

او ادامه داد: این مطالعه به پزشکان روش دقیق‌تری برای تشخیص خطرات احتمالی ابتلا به بیماری آلزایمر ارائه داد.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: بسیاری از افراد از تأثیر مستقیم خطر همیشه منفی فکر کردن و بد بین بودن بر روی مغز آگاه نیستند؛ همچنین باید تحقیقاتی بیشتری انجام شود تا ارتباط این موضوع را با افزایش سن مشخص کند.

به گفته او این مطالعه به این دلیل حائز اهمیت است که نحوه مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر را تغییر می‌دهد و همچنین از ابتلای بسیاری از افراد به این بیماری جلوگیری می‌کند.

فیونا کاراگر رئیس ارشد سیاست و مسئول تحقیق در انجمن آلزایمر در لندن، تأکید کرد: منفی فکر کردن در یک مدت کوتاه نمی‌تواند منجر به ابتلا به بیماری آلزایمر شود.

او افزود: برای بررسی دقیق این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری داریم، افرادی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند به آلزایمر مبتلا بودند، به همین دلیل باید این آزمایش را بر روی عموم مردم بررسی کنیم.

محققان پیشنهاد می‌کنند که شیوه‌های آموزش ذهنی ممکن است در کاهش افکار منفی به موثر باشد.

به گفته دکتر گائل چتلت افکار ما می‌توانند تأثیر بیولوژیکی بر سلامت جسمی ما داشته باشند که این امر می‌تواند مثبت یا منفی باشد.

او افزود: مراقبت از سلامت روانی بسیار اهمیت دارد و باید به یک اولویت اصلی بهداشت عمومی تبدیل شود، زیرا نه تنها در کوتاه مدت برای سلامتی و رفاه افراد مهم است بلکه می‌تواند باعث کاهش خطرات ناشی از زوال عقلی شود.

زوال عقل
افکار مثبت، خطر ابتلا به سکته را کاهش می‌دهد

براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، افرادی که از نگاه مثبتی به زندگی دارند نسبت به افراد بدبین کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا می‌شوند.

در حقیقت، هر چه فرد مثبت‌تر فکر کند از حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ محافظت می‌شود و تأثیر مثبت فکر کردن فقط برای روی قلب نیست بلکه بر همه عضو‌های بدن تأثیر می‌گذارد.

تحقیقات قبلی نشان داد که خوش بینی و سایر خصوصیات مثبت مانند داشتن رژیم غذایی سالم و رفتار‌های ورزشی، ارتباط مستقیمی با داشتن سیستم ایمنی قوی‌تر و عملکرد بهتر ریه‌ها دارد.

دکتر آلن روزانسکی، استاد پزشکی در دانشکده پزشکی ایچان واقع در کوه سینا، درباره تأثیر خوش بینی بر سلامتی، گفت: خوش بینان اقدامات بهداشتی را بیشتر رعایت می‌کنند، آنها به احتمال زیاد ورزش می‌کنند، رژیم‌های غذایی بهتری دارند و کمتر سیگار می‌کشند.

روزانسکی افزود: افراد خوش بین مهارت بهتری در مقابله با مشکلات را دارند و می‌تواند مشکلات را بهتر حل کنند.

چگونه فردی خوش بین باشیم؟

شما باید این موضوع را بدانید که هر کسی در زندگی خود فراز و نشیب‌هایی دارد و باید در روز‌هایی که ناراحت هستید و مشکلی برای‌تان پیش آمده آرامش خود را حفظ کنید و نیمه پر لیوان را ببینید.

با پاسخ دادن به یک سری سوالات با عنوان آزمایش جهت‌گیری زندگی می‌توانید مشخص کنید که شما جزو کدام دسته هستید، افراد خوش بین یا بدبین، کسانی که نیمه پر لیوان را می‌بینند یا نیمه خالی لیوان را.

این آزمایش شامل جمله‌هایی از قبیل «من معتقدم به این ایده که ...» و «اگر مشکلی برای من پیش بیاید...» است.

پاسخ‌ها مانند هر تست روانشناسی دیگری شامل بسیار مخالف تا بسیار موافق است و نتایج این آزمون تعیین می‌کند که شما فردی خوش‌بین یا بدبین هستید.

با توجه به ارزیابی مطالعات موجود یکی از موثرترین راه‌های افزایش خوش‌بینی روشی است که در آن تصور کنید که در آینده به همه اهداف خود رسیده‌اید و همه مشکلات شما حل شده است.

روش دیگر برای خوش بین شدن قدردانی است، در این روش هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا چند جمله شکرگزاری و تجربیات مثبت خود را بنویسید، این کار می‌تواند باعث افزایش خوش بینی شما به مسائل زندگی‌تان شود.

گفتنی است این درمان‌ها همان اصولی است که برای درمان افسردگی بسیار موثر بوده است. منبع: ایسنا برچسب ها: افکار منفی ، زوال عقل ، کمک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افکار منفی زوال عقل کمک ابتلا به بیماری آلزایمر بین بودن خوش بینی زوال عقل خوش بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۲۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا

متخصص چشم‌پزشکی با اشاره به افزایش سرطان‌های سطح چشم، از تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا پیمان امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آن‌ها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: چشم عضو بسیار مهمی در بدن است که عملکرد و نقشی حائز اهمیت در بدن دارد، در واقع چشم برقرارکننده ارتباط افراد با پیرامون است که اطلاعات بسیار زیادی را از محیط را از طریق بینایی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه چشم عضوی بسیار ظریف و حساس است که می‌تواند به راحتی متحمل آسیب شود، افزود: هنگامی که افراد به صورت مداوم با مواد سمی در ارتباط باشند، مشکلات و آسیب‌هایی متوجه چشم آن‌ها خواهد شد که ارتباط بعضی از این آسیب‌ها با آلودگی هوا به اثبات رسیده و بعضی دیگر بر پایه فرضیات است و علم در این زمینه هنوز تکمیل نشده است.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: افراد مبتلا به گلوکوم یا آب‌سیاه با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شاهد تشدید بیماری خود خواهند بود، همچنین بیماری دیابت تأثیر اثبات‌شده‌ای بر شبکیه چشم دارد و آلودگی هوا بر تشدید دیابت افراد نیز تأثیرگذار است.

پیمان ادامه داد: مشکلات سطح چشم از جمله حساسیت، سوزش، خارش و عوارض خشکی چشم نیز با قرارگیری در معرض آلودگی هوا تشدید می‌شود و با تجربه روزهای آلوده، افراد درگیر با مشکلات مذکور علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌هایی از جمله آب مروارید نیز با سموم ارتباط دارند، گفت: به‌طور کلی قرارگیری در معرض سموم منجر به تشدید بعضی علائم و بروز زودتر آن‌ها می‌شود و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد شیوع بیشتر بعضی بیماری‌های مرتبط با چشم از جمله سرطان‌های سطح چشم بوده‌ایم.

متخصص چشم‌پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تأثیراتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد می‌گذارد بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: به‌طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که افزایش سرطان‌های سطح چشم به دلیل آلودگی هوا بوده است، اما طی سال‌های اخیر تنها عاملی که تشدید شده است، آلودگی هوا و در معرض سموم محیطی قرار گرفتن به‌شمار می‌رود.

کد خبر 751413

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت