Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

26 خرداد 1282، هنری فورد در این روز «کمپانی فورد» را به ثبت رساند و عملیات راه اندازی آن را آغاز کرد.

26 خرداد 1317، سید عبدالحسین دیبا رئیس محاسبات وزارت دربار و از محارم رضا شاه، به اتهام اختلاس و به دستور سرپاس مختاری رئیس شهربانی در زندان ملایر به طرز فجیعی به قتل رسید.

26 خرداد 1330، شیکاگو تریبون در گزارشی نوشت مسئله نفت ایران نه به انگلیس مربوط است و نه به آمریکا و این دو دولت حق مداخله در امور داخلی ایران را ندارند. این حق ایران است که منابع طبیعی خود را در اختیار داشته باشد.

26 خرداد 1347،  شرکت ملی گاز اعلام کرد که برای توزیع گاز در تهران، سفارش دستگاه‌ های مجهز و مدرنی را به خارج داده است و تا آخر سال واحد توزیع شرکت ملی گاز با مجهزترین وسایل توزیع آماده توزیع خواهد شد.

همچنین در این روز را‌دیو ایران به نقل از خبرگزاری پارس (ایرنا) اعلام کرد بامداد روز شنبه مراسم جشنی به مناسبت صدور اولین اتوبوس‌ ها و مینی‌ بوس ‌های ساخت ایران به کشور رومانی در کارخانجات ایران ناسیونال برگزار شد.

26 خرداد 1358، امام خمینی (ره) دستور تاسیس جهاد سازندگی را صادر کرد.

26 خرداد 1388، محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی از ایران خواست پیشنهاد آمریکا برای انجام گفت ‌وگوهای بدون قید و شرط را با اقدامات ناشی از حسن نیت نظیر مجاز کردن بازرسان به داشتن دسترسی سهل‌ تر برای نظارت بر برنامه ‌های هسته‌ای ایران پاسخ دهد.

26 خرداد 1389، دولت در راستای حفظ اشتغال و تولید ۸۲۴ واحد تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی دارای بدهی به سیستم بانکی کشور، با استمهال یک ساله بدهی ‌های‌ آنها موافقت کرد.

26 خرداد 1391، مراجع تقلید قم در دیدار با علی لاریجانی رییس مجلس از «گرانی» و «افزایش بی‌رویه قیمت‌ کالاهای اساسی» انتقاد کردند و خواستار همکاری دولت و مجلس برای حل این مشکل شدند. لاریجانی هم البته در پاسخ به انتقاد مراجع نسبت به گرانی گفت که اگر تدبیر شود اصلا، نباید در هیچ بخشی گرانی باشد.

26 خرداد 1392، رکورد تاریخی عمر ۴۶ ساله بورس تهران با افزایش یک هزار و ۱۹۴ واحدی - معادل ۲. ۵ درصد - شاخص کل بورس شکسته شد و شاخص کل به ۴۷ هزار و ۸۱۷ واحد رسید.

26 خرداد 1393،  نمایندگان شرکت هواپیماسازی «بمباردیر» با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری‌ دیدار و گفت‌و‌گو کردند. در این دیدار نمایندگان این شرکت هواپیماسازی با معرفی انواع مختلف محصولات این شرکت اعلام آمادگی کردند در راستای تامین هواپیماهای مسافربری، تامین قطعات و انتقال تکنولوژی به ایران با سازمان هواپیمایی کشوری همکاری کنند.

26 خرداد 1395، بعد از تفاهم ایران با شرکت ایرباس فرانسه به ‌منظور خرید ۱۱۸ فروند هواپیما، شرکت بوئینگ آمریکا نیز اعلام کرد که به ‌زودی قرارداد فروش ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری به ایران را نهایی می‌کند.

26 خرداد 1397، کمیسیون اروپا برای وضع تعرفه ۳.۳ میلیارد دلاری بر روی کالاهای آمریکایی در پاسخ به اقدامات واشنگتن به اجماع رسید.

26 خرداد 1398، غلامحسین شافعی مجدد به عنوان رئیس پارلمان بخش خصوصی انتخاب شد.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اکبر طبری محمدعلی کشاورز هتل کپسولی بیمه بیکاری کرونا پدر سالار اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد ایرباس بوئینگ اتاق بازرگانی ایران اکبر طبری محمدعلی کشاورز هتل کپسولی بیمه بیکاری کرونا پدر سالار ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه کشورمان در آیین گشایش مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در اصفهان گفت: پیش بردن اهداف اقتصادی در جهان به‌تن‌هایی نتیجه‌بخش نیست و به همکاری همه‌جانبه نیاز دارد، زیرا رشد اقتصادی در گیتی نیازمند برقراری رفاه و صلح است تا بتوان امکان همکاری‌های بین‌المللی را از طریق مبادی ذی‌صلاح فراهم ساخت.


علی چگنی افزود: هدف ایران در این اجلاس، جلب همکاری‌های همه‌جانبه برای رسیدن به اهداف نشست حاضر است افزود: 

او  با تاکید بر اهمیت تکوین چنین مجامعی گفت: قابلیت‌های زیادی وجود دارد که در این مجمع می‌توان به آنها پرداخت و ‍‍ هر کشور بر اساس توانایی‌های خاص خود در نیل به اهداف مجمع دخیل باشد.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اجلاس اصفهان می‌تواند به الگو‌های بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

چگنی ادامه داد: وزارت امور خارجه ایران آمادگی دارد تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و همکاری دیگر کشور‌های عضو مجمع، خود را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نخواهد بود و از طریق همکاری‌های متقابل بوجود می‌آید.

او گفت:ما باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه انجام دهند ضمن‌اینکه جلسات نشست بسیار مهم است و می‌تواند نقش مهمی را در ارتقای سطح ارتباطات فی‌مابین ایفا کند.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه ایران افزود: کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، زیرا حضور آنها در این مجمع نشان می‌دهد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه‌ای را با یکدیگر داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات عربی متحده نیز در این اجلاس گفت: در سال‌های گذشته مجمع جهانی اتاق‌های بازرگانی در دُبی برگزار و در آنجا موضوع تغییر سرویس‌های اتاق‌های بازرگانی مطرح شد و بر همین اساس ما می‌خواهیم تغییرات جدیدی را در این زمینه بوجود آوریم.

عبدالله حسن محمد العامری افزود: بر همین اساس باید سرویس‌های جدیدی ایجاد شود و سپس ارتقاء یابد که در این راستا باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم و بعنوان اتاق‌های بازرگانی این اطمینان را داشته باشیم که فعالیت‌ها بصورت پیوسته خواهد بود.


مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات متحده عربی با تاکید بر اینکه در مجمع اصفهان باید توانایی کشور‌ها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی کشورمان آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را بیاموزیم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم و تاکنون نیز روابط خوبی را با اتاق بازرگانی ایران داشته‌ایم، اما اکنون نیازمندیم که بدانیم چه قدم‌هایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای فعالی بخش‌های خصوصی نیز هموار سازیم.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • ۳۰ رئیس اتاق بازرگانی به اکسپو ایران می‌آیند
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • آسیای توانمندتر با استفاده از تکنولوژی و اشتراک دانش تحقق می یابد
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران