Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام بحرینی یزدی با اشاره به الزامات جهش تولید گفت: اما از شرایط امیدوار کننده فعلی اقتصاد ما می توان به وجود نیروی کار جوان، با انگیزه و با استعداد، روحیه جهادی و بازار های گسترده در اطراف کشور اشاره کرد.

حجت الاسلام «حسین بحرینی یزدی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به وضعیت فعلی کشور از نظر اقتصادی و به ویژه موضوع تولید، اظهار داشت: از بعد از جنگ جهانی دوم رشد تکنولوژی در جهان بر تولید کالاها بسیار اثر گذار  بوده است، در دوران رژیم پهلوی دوم توجهی به ورود تکنولوژی نشد و کارهایی نیز که صورت گرفت در قالب مونتاژ بود؛ در نتیجه ایران دچار یک عقب افتادگی ناشی از مسئله تکنولوژی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم ابراز داشت: ما حتی اگر در علم هم پیشرفت کنیم با کاربردی کردن این علم و تکنولوژی فاصله داریم، در نتیجه به صورت ساختاری تولید کشور ما با تکنولوژی روز دنیا چندان منطبق نمی باشد.

 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو یادآور شد: یکی از دلایل تاکید مقام معظم رهبری بر ایجاد شرکتهای دانش بنیان و کاربردی کردن تحقیقات مهم از جمله نانو تکنولوژی این است که توجه به مسئله تکنولوژی در تولید بیشتر گردد.

 

حجت الاسلام بحرینی یزدی با اشاره به وضعیت کشور از لحاظ تامین سرمایه یادآور شد: کشور ما با نوسانات ارزش نفت و استفاده دولت از منابع حاصل از فروش نفت برای مخارج جاری از این منابع همچنین تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب از ابتدای انقلاب تاکنون منجر شده اند که تشکیل سرمایه داخلی و ورود سرمایه های خارجی با محدودیت جدی مواجه شود.

 

وی بیان داشت: نظام بانکی ناموفق، متزلزل و احیاناً کارنابلد، همچنین بورس نو پا نیز نتوانستند در تامین سرمایه های لازم برای تولید، کمکی انجام دهند؛ تأکید می کنیم که تولید مدرن حتماً وابسته به ابزار و سرمایه است از این رو تامین نشدن سرمایه یکی از مشکلات اصلی بحث رونق تولید در اقتصاد ایران است.

 

این کارشناس اقتصاد اسلامی تصریح کرد: این که نمی توانیم سرمایه خارجی جذب کنیم به معنای این نیست که در رونق تولید یا جهش تولید شکست می‌خورد بلکه به معنای این است که باید به هر نحو سرمایه های داخلی را مدیریت نمایم و با بهینه سازی استفاده از منابع به مرور زمان با افزایش تولید، برداشت مناسب از تولیدات به عنوان سرمایه جدید و مدیریت سرمایه اقدام نماییم.

 

وی با تأکید بر این که اصلاح نظام بانکی و مالی یکی از لوازم جدی جهش تولید است، گفت: همچنین مسئله بی ثباتی ارزش پول عدم مدیریت پولی و تورم های افسارگسیخته نیز چشم انداز مناسبی برای تقاضا از طرف مصرف کنندگان و حتی سرمایه گذاری از طرف کارآفرینان ایجاد نمی کند.

 

حجت الاسلام بحرینی یزدی یادآور شد: تورم های بالای ۱۰ درصد ذهن مردم را به گونه خراب می‌کند که نمی‌توانند تصمیم مناسبی برای مسئله تولید و مصرف اتخاذ نمایند یا آنها را به سمت سودجویی های کاذب و سفته‌بازی هدایت می‌کند.

 

وی با ذکر این نکته اساسی که نقدینگی کنترل نشده یک بلای جدی برای اقتصاد کشور ما محسوب می‌شود، خاطرنشان ساخت: متاسفانه ساختار سازمان پولی کشور ما دارای هیچگونه نظریه و استراتژی در راستای فعالیت خود نیست و تحریم‌های ظالمانه نیز به این مشکل دامن زده است.

 

عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که ترویج روحیه سود طلبی نیز ضرری کمتر از تحریم‌های ظالمانه نداشته و ندارد، گفت: اما از شرایط امیدوار کننده فعلی اقتصاد ما می توان به چند چیزی اشاره کرد؛ نخست وجود نیروی کار جوان، با  انگیزه و با استعداد برای ورود به عرصه تولید؛ دوم روحیه جهادی که در بخش زیادی از جامعه ما وجود دارد و سوم بازار های گسترده در اطراف کشور ما با فرهنگ و ذائقه مشابه با ما.

پایان پیام/694

منبع: شبستان

کلیدواژه: سال جهش تولید جهش تولید حجت الاسلام جهش تولید کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان