Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل انتقال خون استان گلستان گفت: شاخص اهدای خون مستمر در استان گلستان بیش از 64 درصد است، 27 درصد اهداکنندگان خون باسابقه و مابقی اهداکنندگان خون بار اولی هستند.

سیدصادق بنی‎‌عقیل امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان ضمن گرامیداشت روز جهانی اهدای خون اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده 25 درصد جمعیت دنیا حداقل یکبار در طول زندگی به خون و فرآورده‌های خونی احتیاج پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عمر خون و فرآورده‌های خونی کوتاه است، تصریح کرد: طول عمر نگهداری پلاکت حداکثر سه روز و طول عمر نگهداری گلبول‌های قرمز حداکثر بین 35 الی 42 روز است.

* رشد بار مراجعه اهداکنندگان خون به مراکز گلستان

مدیرکل انتقال خون استان گلستان با تاکید بر اینکه بیش از 30 درصد خون و فرآورده‌های خونی مصرف دائم برای برخی بیماران است، افزود: بیماران تالاسمی ماهانه نیاز به دو بار تزریق خون دارند، بیماران کنسر «سرطان»، شیمی درمانی، هموفیلی، دیالیزی و مادران بارداری که ممکن است نیاز به خون داشته باشند اکثرا جزو کسانی هستند که مصرف دائم به خون و فرآورده‌های خونی دارند.

بنی‌عقیل ادامه داد: ممکن است اتفاقات غیرمنتظره‌ای در سطح استان رخ بدهد مانند تصادفات؛ به همین دلیل سازمان انتقال خون باید همیشه ذخایر خونی را در بانک خون داشته باشد تا جوابگوی بیمارستان‌ها باشد.

وی گفت: با توجه به اینکه چندماهی کشور و البته دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند طبیعتا مقداری از بار مراجعات مردم برای اهدای خون کم شده است در استان گلستان حداکثر 1.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل این اتفاق را شاهد بودیم، در خردادماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بار مراجعه برای اهدای خون رشد خوبی را در استان نشان می‌دهد.

* اعلام بیشترین گروه‌های خونی موردنیاز در بیمارستان‌های گلستان

مدیرکل انتقال خون استان گلستان با بیان اینکه توقف جراحی الکتیو طی سه ماه گذشته در بیمارستان‌های استان سبب شده تا میزان مصرف خون و فرآورده‌های خونی بیشتر شود، افزود: ما سعی داریم نیاز بیمارستان‌ها را در این زمینه تامین کنیم که تاکنون این اتفاق رقم خورده است.

بنی‌عقیل با اشاره به اینکه بیشترین گروه‌های خونی موردنیاز در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان A، AB ،B ،+O است، گفت: از مردم می‌خواهیم کسانی که این گروه‌های خونی را دارند حتما برای اهدای خون مشارکت کنند تا بتوانیم ذخایر خونی مورد نیاز بیماران را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه بانوان سالم‌ترین اقشار در راستای اهدای خون هستند، ابراز کرد: مردم می‌توانند بدون هیچ نگرانی به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و پس از انجام معاینه اگر شرایط اهدای خون را داشته باشند از آنها خون‌گیری می‌شود برای ما سلامت اهداکننده و بیمار بسیار مهم است

*افزایش 2 درصدی تعداد بانوان اهداکننده خون در گلستان

مدیرکل انتقال خون استان گلستان تاکید کرد: با توجه به اینکه بانوان 50 درصد از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند می‌توانند ذخایر خونی خوبی را به سازمان انتقال خون اهدا کنند.

بنی‌عقیل از افزایش 2 درصدی اهدای خون بانوان در سطح استان خبر داد و گفت: طی سه ماهه ابتدای امسال بانوان دو درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل اهدای خون داشتند سال گذشته این میزان پنج درصد «حدود 120 نفر» بود و اکنون با رشد دو درصدی اهدای خون این میزان به هفت درصد افزایش داشته است.

به گفته وی؛ اگر روند اهدای خون توسط بانوان استان ادامه داشته باشد می‌توانیم امیدوار باشیم تا پایان سال اهدای خون بانوان به 10 درصد مشارکت خواهد رسید.

*بیش از 1400 مراجعه کننده اهدای خون «بار اولی» در گلستان

مدیرکل انتقال خون استان گلستان بیان کرد: در دنیا بانوان 30 الی 40 درصد اهداکنندگان خون را تشکیل می‌دهند انشاءالله ما در استان گلستان بتوانیم به عنوان اولین استان مرز 10 درصد را پشت سر بگذاریم.

بنی عقیل با اشاره به افزایش تعداد اهداکنندگان خون بار اولی در استان گفت: در مدت سه ماه ابتدای سال 1398 میزان اهداکنندگان خون در استان 9 درصد بود که این رقم به 14 درصد افزایش پیدا کرده است که این مهم را مدیون اطلاع‌رسانی رسانه‌ها هستیم.

 وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و 400 مراجعه کننده اهدای خون بار اولی در استان داشتیم، ابراز کرد: بخشی از مراجعه‌کنندگان توانستند خون خود را اهدا کنند.

* آقایان گلستانی 93 درصد اهداکنندگان خون هستند

مدیرکل انتقال خون استان گلستان گفت: سال گذشته 95 درصد اهداکنندگان خون مربوط به آقایان و پنج درصد از جامعه بانوان بود، حدود 48 هزار واحد خون‌گیری در استان انجام گرفت و حدود 2 هزار و 500 نفر از بانوان در سال گذشته خون خود را اهدا کردند.

بنی عقیل با بیان اینکه روند اهدای خون در بانوان طی سه ماهه ابتدای امسال تغییر کرده است، ابراز کرد: 93 درصد اهداکنندگان خون در استان را آقایان و هفت درصد را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی وضعیت استان گلستان را از لحاظ اهدای خون در سطح کشور مثبت ارزیابی کرد و گفت: شاخص اهدای خون مستمر در استان گلستان بیش از 64 درصد است، 27 درصد اهداکنندگان خون باسابقه و مابقی اهداکنندگان خون بار اولی هستند که انتظار داریم این تعداد به تدریج در رده افراد مستمر و باسابقه اهداکننده خون قرار بگیرند.

انتهای پیام/83001

منبع: فارس

کلیدواژه: استان گلستان اهدای خون انتقال خون اهداکنندگان خون استان گلستان اهدای خون انتقال خون اهداکنندگان خون خون گلستان بنی عقیل مدیرکل انتقال خون استان گلستان خون و فرآورده های خونی درصد اهداکنندگان خون استان گلستان بیمارستان ها خون بار اولی مراجعه کنند اهدای خون بنی عقیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد

تین نیوز

متوسط بهره وری و سرعت بازرگانی واگن های باری که مقدار چابکی سیستم حمل بار را نشان می دهد، در سال ۱۴۰۲ کمترین مقادیر را در میان چهار سال اخیر به خود اختصاص داده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل ریلی و خدمات وابسته شاخص های مهم این صنعت را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرد. این گزارش شاخص های مهم این صنعت را در بازه های سالیانه و ۳ ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ با دوره های گذشته مقایسه می کند.

طبق این گزارش، در سال ۱۴۰۲ تمامی شاخص های عملکردی حمل بار ریلی، به استثناء شاخص های مرتبط با حمل بار ترانزیتی، نسبت به سه سال گذشته آن کاهش یافته است. به طور مشخص تُناژ و تُن - کیلومتر بار حمل شده در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۴۳ میلیون تُن و ۲۹ میلیارد تُن کیلومتر بوده است که کمترین مقادیر این شاخص ها در چهار سال اخیر است.

از دیگر شاخص های مهم حمل بار ریلی می توان به بهره وری و سرعت بازرگانی واگن های باری اشاره کرد که مقدار چابکی سیستم حمل بار را نشان می دهد. این دو شاخص نیز در سال ۱۴۰۲ کمترین مقادیر را در میان چهار سال اخیر به خود اختصاص داده اند.

همچنین اگر شاخص های عملکردی حمل بار را به صورت فصلی طی سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار دهیم، پی خواهیم برد که در زمستان ۱۴۰۲ به استثناء شاخص های مرتبط با حمل بار ترانزیتی، تمامی شاخص ها کاهش یافته اند و کمترین مقدار را نسبت به سه فصل پیشین دارند. 

با نگاهی کلان تر به نقش راه آهن در حمل بار کشور درمی یابیم که بر خلاف چشم اندازهای تعیین شده در اسناد بالادستی مبنی بر افزایش سهم حمل بار ریلی تا دست کم ۳۰ درصد از کل بارهای زمینی کشور، سهم این شیوه حمل ونقلی به حدود ۷ درصد از کل تناژ بار حمل شده زمینی و حدود ۹ درصد از تن- کیلومتر بار حمل شده زمینی رسیده که در سال های اخیر روندی کاهشی بوده است.

اما در بخش مسافری، عملکرد خوبی در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسیده است. جابه جایی ۳۲ میلیون مسافر (معادل با ۵.۱۶ میلیارد نفر کیلومتر) بر عملکرد قابل قبول این بخش در سال گذشته صحه می گذارد.

از طرفی بررسی شاخص های مربوط به بخش مسافری به صورت فصلی در سال ۱۴۰۲ حاکی از کاهش هر سه شاخص تعداد مسافر، نفر کیلومتر و بهره وری واگن های مسافری در هر فصل نسبت به فصل پیش از خود است. این روند کاهش طی سال ۱۴۰۲ مشابه بخش باری، ثابت می کند که روند کاهشی این شاخص ها در سال ۱۴۰۳ نیز تداوم خواهد داشت.

در سال ۱۴۰۲، سهم راه آهن از جابه جایی مسافر زمینی عمومی نسبت به سال قبل کاهش یافته و از نظر تعداد مسافر به ۱۷.۶ درصد و از نظر شاخص نفر-کیلومتربه ۲۶ درصد رسیده است.

با وجود افزایش تعداد کل لکوموتیوهای کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، تعداد لکوموتیو آماده به کار کاهش یافته است. آماده به کاری لکوموتیوها در سال گذشته به ۵۳ درصد رسیده که کمترین مقدار این شاخص در چهار سال اخیر را نشان می دهد. تاثیر مستقیم بخش نیروی کشش بر عملکرد حمل بار و مسافر ریلی بیان گر لزوم توجه حاکمیت به چالش های این بخش و شکست ایده حفظ تصدی گری دولت در این حوزه است. لذا عملی کردن راهکارهای پیشنهادی خبرگان صنعت حمل ونقل ریلی برای برون رفت از این شرایط بحرانی ضروری است.

باید توجه داشت هر چند که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۳ دستگاه لکوموتیو به آمار میانگین ماهیانه تعداد کل لکوموتیوهای کشور اضافه شده، اما در مقابل تعداد سه دستگاه لکوموتیو از آمار میانگین ماهیانه تعداد لکوموتیوهای آماده به کار در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کم شده است و این بدان معناست که در برابر افزایش ۲۳ دستگاهی، ۲۶ دستگاه لکوموتیو طی سال ۱۴۰۲ از مدار خدمت خارج شده اند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه! (عکس)
  • گلستان پایلوت بسیاری از طرح های آموزش و پرورش است
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران / ثبت اطلاعات گروه‌های خونی نادر برای مواقع ضروری
  • قیمت نفت صعودی شد
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت برگزار می‌شود
  • تاکید استاندار بر کمک دولت به تسریع در تکمیل طرح‌های راهبردی گلستان
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد