Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در شهر‌های مختلف آمریکا در حالی ادامه دارد که خشونت پلیس علیه اقلیت‌ها همچنان فاجعه می‌آفریند. تاریخ انتشار: 09:07 - 26 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۹۱۳۳ خبرگزاری میزان – اعتراض‌ها علیه نژادپرستی و خشونت پلیس در آمریکا که در ۲۲ روز گذشته بی وقفه ادامه داشته، سبب شده تا این کشور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ با بحران مهمی مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعتراض‌ها علیه خشونت پلیس و تبعیض نژادی گسترده و ساختاری در آمریکا علیه اقلیت‌ها و به ویژه سیاه پوستان در پی قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس شهر «مینیاپولیس» در ایالت «ایندیانا» سبب به راه افتادن موجی از ناآرامی‌ها در این کشور شد که کاخ سفید را به عجز درآورده است.  
«واشنگتن»، «فیلادلفیا»، «آتلانتا» و «نیویورک» شهر‌هایی هستند که در ساعات گذشته شاهد اعتراض‌ها علیه نژادپرستی در چارچوب تظاهرات موسوم به «جان سیاهان مهم است» بودند.   ملتهب‌ترین شهر آمریکا در ساعات گذشته آتلانتا بود که کشته شدن یک جوان سیاه پوست توسط پلیس در روز شنبه وضعیت را در این شهر ایالت «جورجیا» بحرانی کرد.
اعتراض‌ها در نیویورک، کرونا زده‌ترین شهر آمریکا از جمعه شب و در پی انتشار ویدئویی از برخورد خشونت بار پلیس با یک جوان سیاه پوست وارد مرحله‌ای تازه شد.   براساس تصاویر این ویدئو، پلیس به یک جوان سیاه پوست معترض را در حالی که هیچ اقدام خطرناک و خشونت باری انجام نداده بود، حمله می‌کند.   افسران پلیس در این حادثه، در حالی وی را هُل داده و نقش بر زمین می‌کنند که این جوان با فریاد می‌گوید مقاومت نمی‌کند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
این جوان سیاه پوست که از طرف پلیس به داشتن رفتار نامشخص متهم شده، دچار آسیب‌هایی در زانو و گردن شده است.   پلیس در هنگام بازداشت وی از تاکتیک کاروتید – قرار دادن زانو بر روی گردن فرد بازداشت شده- استفاده کرده بود.  بیشتر بخوانید:  روایت معترضان آمریکایی از نحوه بازداشت توسط نیرو‌های امنیتی واشنگتن، پایتخت آمریکا که در فاصله کمتر از پنج ماه تا انتخابات ریاست جمهوری می‌بایست میزبان کمپین‌های انتخاباتی باشد، در روز‌های گذشته شاهد موج گسترده‌ای از اعتراض‌ها بود. معترضان روز و شب گذشته یک بزرگراه اصلی در این شهر را مسدود کردند.  
وضعیت در کالیفرنیا نیز در پی پیدا شدن جسد به دار آویخته شده یک جوان سیاه پوست بحرانی‌تر شده است.   اعلام سریع مرگ بر اثر خودکشی سبب شده معترضان خشمگین‌تر شده و این اقدام را تلاش برای پایان دادن به داستان بی پایان قتل سیاه پوستان بخوانند.
از «سیاتل» شهر سقوط کرده آمریکا نیز خبر می‌رسد، منطقه «چز» این شهر همچنان در دست معترضان است.  
از مینیاپولیس، مبدا اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها نیز خبر می‌رسد که تاکنون هفت افسر پلیس این شهر از سمت خود استعفا داده اند و ۱۲ افسر دیگر نیز در حال انجام کار‌های استعفا هستند.
اعتراض‌ها در آمریکا در حالی ادامه دارد که مقام‌های ایالتی و بهداشتی در مورد افزایش شمار مبتلایان به بیماری «کرونا» در ایام برگزاری اعتراض‌ها هشدار داده اند.
نکته قابل تامل در این روند تداوم برخورد خشونت بار پلیس با اقلیت هاست.   علاوه بر جنایت آتلانتا، ماموران پلیس در ایالت «کالیفرنیای جنوبی»، روز شنبه یک آمریکایی لاتین تبار را به ظن حمل سلاح هدف شلیک گلوله قرار داده و به قتل رساندند.
ادعای مظنون بودن مقتول به حمل سلاح در حالی مطرح شده است که در ویدئو‌های منتشر شده از این حادثه، نشانی از حمل اسلحه توسط این فرد مشاهده نمی‌شود.
ویدئو‌های برخورد خشونت بار پلیس با معترضان نشان می‌دهد که به رغم عقب نشینی‌های ادعایی پلیس مانند ممنوعیت آموزش و استفاده از تاکتیک‌های مخاطره آمیز بازداشت و کاهش بودجه، تغییری در رویه پلیس ایجاد نشده است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جورج فلوید حوادث بین الملل آمریکا یک جوان سیاه پوست اعتراض ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟

فرارو- از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

به گزارش فرارو، تصاویر ارسالی از تظاهرات دانشجویی که عمدتا با خشونت مواجه شده است، حاوی تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان است که پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. خشونتی که از سوی رژیم صهیونیستی ماههاست ادامه دارد و منجر به کشته شدن هزاران زن، کودک و غیرنظامی شده است.

اعتراضاتی که مثل آتش زیرخاکستر فراگیر شد

همه چیز از زمانی آغاز شد که دانشجویان معترض داخل محوطه دانشگاه کلمبیا تجمع کردند و از آن زمان دامنه اعتراضات به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که با تحصن‌کنندگان مقابله کند.

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات وحشیانه اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند؛ جایی که حمله نظامی اسرائیل بیش از ۳۴۰۰۰ کشته برجای گذاشته و محاصره غزه نیز باعث گرسنگی شدید ساکنان این منطقه شده است. اما اعتراضات به ایالات متحده محدود نمی‌شود، زیرا دانشجویان در سراسر جهان از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر در حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند. پس از دانشگاه کلمبیا، اعتراضات بیشتر به دانشگاه‌های مختلف اروپا از فرانسه تا استرالیا گسترش یافت. در پاریس، دانشجویان دانشگاه سوربن به خیابان‌ها ریخته اند. علاوه بر این، کمیته‌ای با اعضاء فلسطینی در حال سازماندهی اعتراضی است که در آن دانشجویان حدود ۱۰ تجمع اعتراضی را در روز چهارشنبه برپا کردند. با وجود سرکوب پلیس، معترضان روز پنجشنبه نیز گرد هم آمدند.

در استرالیا، دانشجویان دانشگاه سیدنی روز سه‌شنبه تجمعاتی را برای حمایت از فلسطین برپا کردند و روز جمعه به اعتراضات خود ادامه دادند. همچنین، دانشجویان دانشگاه ملبورن روز پنجشنبه در چمن جنوبی محوطه اصلی دانشگاه خود تجمع کردند. در ایتالیا، رم، دانشجویان دانشگاه ساپینزا تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا را در روز‌های ۱۷ و ۱۸ آوریل ترتیب دادند. ماه گذشته، دانشجویان دانشگاه لیدز در انگلستان، در اعتراض به همراهی مسئولان این دانشگاه با اسرائیل، ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

مطالبات معترضان دانشجویی چیست؟

طبیعتا یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتا اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

خواسته سوم، درخواست تخصیص بودجه برای کمک به فلسطینیان جنگ زده و آسیب دیده است. دانشجویان دانشگاه سوربن از دولت فرانسه می‌خواهند که به فلسطینیان کمک کند. همچنین برخی تجمعات دانشجویی یک گام فراتر رفته و در محل کارخانه‌ها و شرکت‌های مرتبط با اسرائیل اعتراض می‌کنند. برای مثال معترضان دانشجو در انگلستان با تجمع در برابر یک کارخانه تولید پهپاد خواستار توقف ارسال پهپاد به اسرائیل شده اند. از زمان آغاز جنگ، بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده صحنه اعتراضات بوده، اما این نخستین بار است که اعتراضات و خشونت‌های متقابل آن تا این حد فراگیر شده است.

برخورد پلیس با معترضان

برخی از حامیان رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که با ادامه اعتراض ها، نگران امنیت دانشگاه هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان نفرت‌انگیز را تشویق می‌کنند. در مقابل این نوع اتهامات، تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، پلیس تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان را پس از چند هشدار با خشونت متوقف کرد. برخی شاهدان عینی می‌گویند معترضان توسط بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های امنیتی از دانشگاه بیرون کشیده شده اند و حدود ۱۰۰ نفر افسر پلیس بیرون از دانشگاه منتظر آن‌ها بوده اند. بر اساس ویدئویی که توسط پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، دانشجویان سوربن نیز توسط پلیس ضد شورش محاصره شدند.

برخی تصاویر و ویدئو‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از ادامه اعتراض و تحصن دانشجویان شوند. بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند. پیش‌تر صحنه‌های پرتنشی در محوطه دانشگاه تگزاس در آستین دیده شد. صد‌ها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب و در حالی که باتوم به دست داشتند در صدد متفرق کردن معترضان برآمدند و فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد. مقامات گفته‌اند که در جریان این درگیری ها، ۳۴ نفر دستگیر شده‌اند.

اما با وجود بالارفتن سطح خشونت‌ها در برخی دانشگاهها، با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات، مسئولان برخی دیگر از دانشگاه‌ها سعی دارند با وعده هایی، دانشجو‌های خود را به آرامش دعوت کنند. دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

دیگر خبرها

  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • آمریکا بعد از جنگ ویتنام چنین اعتراضانی ندیده است/ ادامه اعتراضات تا توقف کشتار در غزه
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  • مرگ یک سیاهپوست دیگر در حین بازداشت توسط پلیس آمریکا
  •  مرگ یک سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس اوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • تداوم اعتراضات در آمریکا | لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا؛ با وجود بازداشت‌ها، دانشجویان به تحصن ادامه می‌دهند
  •  تداوم تجمعات حامی غزه برغم سرکوب پلیس؛ تظاهرات در دانشگاههای جورج واشنگتن و کالیفرنیا