Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ «میخائیل اولیانوف» نماینده دائمی روسیه در نهاد‌های بین‌المللی مستقر در وین، در پیامی توئیتری گفت در دستور کار جلسه ۱۵ ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است ایران محور گفتگو‌ها باشد، این در حالی است که در ما‌ه‌های اخیر فشار‌های آمریکا بر ایران از طرق مختلف بیشتر شده است. در چند روز گذشته گزارش‌های ادعایی غیرموثقی از ایرانی بودن سلاح‌های استفاده شده در حمله به «آرامکو» به سازمان ملل ارائه شده است و گفته می‌شود که این کشور تلاش دارد قطعنامه‌ای را در این جلسه شورای حکام علیه ایران صادر و به بحث بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمریکایی‌ها در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات نوامبر حداکثر فشار را به ایران وارد می‌کنند

«دیاکو حسینی» تحلیل‌گر مسائل آمریکا و اروپا در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره جلسه شورای حکام سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و تلاش آمریکا برای صدور قطعنامه علیه ایران در این جلسه، گفت: آمریکایی‌ها تصمیم دارند در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات نوامبر حداکثر فشار را به ایران وارد کنند، نخست برای اینکه باقیمانده برجام را عملا نابود کنند، یا ایران را به میز گفتگو بکشانند و یا حداقل تحریم‌هایی که در راستای قطعنامه ۲۲۳۱ معلق شده بودند را به طور کامل، برای افزایش فشار بر ایران بازگردانند.

فاز‌های آمریکا برای فشار بر ایران؛ از نمایش نتانیاهو تا ادعای حمله به آرامکو

وی با بیان اینکه در حال حاضر این استراتژی دولت ترامپ در چند فاز پیگیری می‌شود، اظهار داشت: بخش اول در شورای حکام و فعالیت‌های هسته‌ای ایران است که با نمایشی که «نتانیاهو» آن سال ایجاد کرد و به زعم خودش اطلاعاتی را درباره فعالیت‌های اعلام نشده ایران بر سر زبان‌ها انداخت در حال دنبال شدن است و امروز پیامد‌های آن را به دنبال فشار آمریکا در جلسه شورای حکام می‌بینیم.

این کارشناس مسائل برجام وجه دیگر را مربوط به تحریم‌های تسلیحاتی که در سازمان ملل دنبال می‌شود، دانست و افزود: متاسفانه این فشار‌ها به جایی رسید که رویترز به نقل از گزارشی که دبیرخانه ملل متحد به اعضای دائم شورای امنیت داده است، ادعایی مبنی بر اینکه موشک‌ها و تسلیحاتی که در حمله به آرامکو مورد استفاده قرار گرفته‌اند، ریشه ایرانی داشته‌اند، منتشر کرد؛ می‌بایست این دو حوزه مجموعا در کنار هم دیده شود که حکایت از فشار بی‌سابقه و بسیار شدید آمریکا هم در آژانس انرژی اتمی و هم در سازمان ملل بر ایران دارد.

جلسه اخیر شورای حکام یکی از پر تنش‌ترین جلسات خواهد بود

وی ابراز داشت: بنابراین این جلسه شورای حکام یکی از پر تنش‌ترین جلسات خواهد بود که درباره رابطه با ایران وجود دارد.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل افزود: همچنین امروز یک جدال پشت پرده و نادیدنی در سازمان ملل و شورای امنیت در جریان است که بتوانند ایران را به تصور خودشان منزوی‌تر از آنچه که هست، کنند. آن‌ها تلاش دارند در آنجا از امکان تحریم تسلیحاتی و در این طرف [شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی]از پیگیری صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران جلوگیری کنند این دو با هم، مجموعا نگاه آمریکا است که می‌خواهد آن منتج به زانو افتادن و یا تن دادن ایران به توافق جدید با دولت ترامپ شود.
بیشتر بخوانید: با کدام محاسبه حقوقی ایران متهم به حمله آرامکو شده است؟اطلاعات ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن ایران در آژانس قابل اتکا نیست

وی درباره آشفتگی بین کشور‌های عضو شورای حکام و پیش بردن اهداف آمریکا در این شرایط اظهار داشت: کشور‌های مختلف به ویژه آن‌ها که کمی به دنبال صلح و ثبات در منطقه هستند، به خوبی متوجه‌اند که ریشه این فشارها، گزارش‌ها و مواردی که مطرح می‌شود از انگیزه‌های سیاسی آمریکا برای نابود کردن کامل برجام نشأت می‌گیرد و نه الزاماً یک نگاه تحقیقی و حقیقت‌جویانه نسبت به ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران.

به گفته حسینی طبیعتاً این اطلاعات برای کشور‌هایی که پیامد این فشار‌ها را می‌بینند، بی‌اهمیت است. آن‌ها متوجه هستند که اگر این فشار‌ها به ثمر بنشیند و در برابر آمریکا تسلیم شوند می‌تواند اختلاف‌های بین ایران و آمریکا را یک بار دیگر با نتایج سیاسی که برای بسیاری غیرقابل پیش‌بینی است، شلعه‌ور کند.

وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه اطلاعاتی که امروز ایالات متحده بر آن متکی است و آژانس را از طریق آن‌ها تحت فشار قرار می‌دهد، اطلاعات قابل اتکایی نیست، البته سوال‌ها و مباحث تکنیکی بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح است که از روال طبیعی خودش پیگیری می‌شود، اما آن اطلاعاتی که آمریکا بر آن تکیه می‌کند، برای اینکه که بتواند این پروژه را جلو ببرد از نگاه بسیاری از کشور‌ها مدارک کافی برای ایجاد این شبهات و رساندن آن به مرحله‌ای که به طور عادی در تعاملات بین ایران و آژانس قابل حل نباشد، نیست.

چین و روسیه تلاش می‌کنند از شدت گرفتن ماجراجویی و تنش‌ها جلوگیری کنند

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی افزود: بنابراین این آگاهی باعث می‌شود که مقاومت بیشتری را از جانب کشور‌هایی که چشم‌انداز و دورنمای این تنش آفرینی‌ها و اهداف ناگفته آمریکا را می‌بینند، شاهد باشیم.

وی درباره حساب باز کردن ایران روی حمایت‌های روسیه و چین و به ویژه چین در وتو کردن قطعنامه احتمالی تحریمی علیه ایران، خاطرنشان کرد‌: روابط بین چین و روسیه و ایران را باید در ذیل مناسبات بزرگتر و وسیع‌تر بین کشور‌ها و ایالات متحده در حیطه گسترده طرح منافع آن‌ها با یکدیگر نگاه و بررسی کرد، چین و روسیه در برابر زورگویی‌های آمریکا و اینکه خود آن‌ها نیز به اشکال مختلف قربانی این زورگویی و ماجراجویی‌ها بودند، تلاش می‌کنند از شدت گرفتن ماجراجویی و تنش‌ها جلوگیری کنند.

این کارشناس مسائل بین‌المللی ادامه داد: تا آنجا طبیعی است که تلاش می‌کنند ایران را نیز تا جایی که قابل دفاع است، مورد حمایت قرار دهند، اما این موضوع را باید مورد توجه قرار داد که چین و روسیه منافع گسترده‌ای هم با آمریکا دارند و ممکن است که این معادلات در آینده تغییر کند.

وی تصریح کرد: بحثی در بخشی از جامعه تصمیم‌گیری چین مطرح است که معتقدند پیروزی مجدد ترامپ به نفع چین است، به دلیل اینکه آن‌ها به این درک رسیده‌اند که دشمنی با چین یک مسئله دو حزبی در آمریکا است و با این تفاوت که دولت احتمالی بایدن خیلی اصولی و حرفه‌ای‌تر برخورد خواهد کرد و همراهی متحدانش به ویژه اروپا را نیز به همراه خواهد داشت، و این می‌تواند فشار بر چین را افزایش داده و اصولی‌تر کند. در حالی که ترامپ به خاطر آشفتگی درونی و دمدمی بودن و اینکه متحدانش را از خودش رانده کمتر می‌تواند از این قابلیت‌ها استفاده کند؛ بنابراین از نگاه چینی‌ها پیروزی ترامپ می‌تواند یک مطلوبیت برای چهار سال بعد محسوب شود.

این تحلیلگر مسائل سیاست‌خارجی ادامه داد: روس‌ها نیز دلایل خودشان را دارند چرا که مهمترین مسئله برای روسیه اختلاف بین اروپا و آمریکا است که در دوره ترامپ در حال تشدید شدن است، بنابراین برای اینکه آن‌ها بتوانند یک بار دیگر به ترامپ امتیاز بدهند و او این امتیاز را در داخل آمریکا برای هدف انتخابات صرف کند باید قربانی‌هایی را پیدا کنند، مسئله ایران می‌تواند به اندازه‌ای در این معامله‌گری‌های نانوشته مطرح باشد، بنابراین در دید کلان، اتکا، اعتماد و خوش بین بودن به هیچ کشوری سنجیده نیست.

وی تاکید کرد:، اما در مورد این جلسه شورای حکام، چون آن‌ها همچنان مدافع برجام هستند و می‌دانند انتقال این پرونده از شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملل و زمینه‌سازی برای آن چقدر می‌تواند خطرناک باشد و همچنین با وجود مدارک غیرقابل اتکا، از ایران به طور کامل و به طور خاص در این جلسه حمایت خواهند کرد. منبع: ایلنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سازمان ملل شورای حکام بین المللی انرژی اتمی جلسه شورای حکام سازمان ملل شورای امنیت چین و روسیه بر ایران کشور ها فشار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل

روسیه پس از مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان بین‌المللی لاهه در مورد جنایات اسرائیل در غزه و در عین‌حال حمایت آن از حکم این نهاد برای دستگیری «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه را ریاکارانه توصیف کرد.

به گزارش مشرق، روسیه امروز سه‌شنبه مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) درباره اسرائیل را «ریاکارانه» دانست و گفت: اما واشنگتن از حکم این دادگاه برای دستگیری رئیس‌جمهوری روسیه حمایت می‌کند.

دیوان کیفری بین‌المللی که می‌تواند افراد را به جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی متهم کند، در حال بررسی حمله ۷ اکتبر حماس و تهاجم نظامی ویرانگر اسرائیل به غزه است که اکنون هفت ماه از آن می گذرد.

کارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید دیروز دوشنبه گفت که آمریکا از تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره اسرائیل حمایت نمی‌کند و معتقد نیست که چنین تحقیقاتی در حوزه قضایی این دادگاه بین المللی باشد.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده سال گذشته تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت پوتین به دلیل جنگ در اوکراین را موجه دانست.

اما روسیه صدور حکم دیوان بین المللی را علیه پوتین تلاش بی معنی غرب به منظور خدشه دار کردن اعتبار مسکو دانست و جنایات جنگی در اوکراین را رد می کند.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پستی در تلگرام گفت: واشنگتن کاملا از صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری علیه رهبری روسیه حمایت می‌کند. اما نظام سیاسی آن مشروعیت همین نهاد را در رابطه با خود و ماهواره‌هایش به رسمیت نمی‌شناسد.

وی سپس موضع آمریکا را از نظر فکری «پوچ» توصیف کرد.

رویترز در ادامه یادآور شد: اگرچه اسرائیل عضو دیوان بین المللی کیفری نیست، اما سرزمین های فلسطینی در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک کشور عضو در حوزه قضایی این نهاد پذیرفته شد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز روز جمعه گفت که هر گونه تصمیم دیوان بین المللی کیفری بر اقدامات تل آویو تاثیری نمی گذارد، اما در عین حال این اقدام دادگاه لاهه را اقدامی خطرناک دانست. رسانه های رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این اقدام دیوان بین المللی کیفری گزارش دادند که مقامات اسرائیلی نگران هستند مبادا دادگاه حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد کابینه وی را به اتهام نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه صادر کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ایروانی: آمریکا تنها مانع تحقق آرمان شریف مردم فلسطین است
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • رهبر انقلاب: باید فشار به رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند (فیلم)
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد