Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@05:29:36 GMT

مزرعه آسمانی؛ ناجی انسان در بحران مواد غذایی

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۶۶۹۹

مزرعه آسمانی؛ ناجی انسان در بحران مواد غذایی

معماران سراسر دنیا طی چند سال اخیر در تلاش بوده‌اند از طریق ایجاد مزارع شهری با بحران مواد غذایی در آینده مبارزه کنند؛ باغ‌های عمودی و باغ‌بام ها نمونه‌هایی از تلاش معماران دوستدار محیط زیست در این زمینه است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، یکی از طرح‌های جالب توجه در رابطه با باغ‌های عمودی شهری "مزرعه آسمانی" است که انواعی از مزارع- از کشت سنتی گرفته تا استفاده از سیستم آکواپونیک (کشت یک گیاه به همراه پرورش یک آبزی) - را در بر می‌گیرد و همچنین انرژی مورد نیاز خود را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحان مزرعه آسمانی ادعا می‌کنند که این نوع سازه را می‌توان در هر گوشه از شهرها احداث کرد و می‌تواند بهترین انتخاب برای پرورش سبزیجات و آبزی‌ها در روستاهایی باشد که با کمبود شدید زمین یا خاک حاصلخیز برای کشاورزی سنتی مواجه است. از این نوع مزارع می‌توان برای پرورش سبزیجاتی با طول عمر کوتاه نظیر توت فرنگی و اسفناج نیز بهره برد و آن‌ها را در بازارهای نزدیک به فروش رساند. آسمان خراش‌های سبز جدید لایه‌هایی از توسعه کشاورزی و سیستم‌های آکواپونیک را در بر می‌گیرد و غلات و ماهی را در یک سیستم مدور پرورش می‌دهد.

طراحان مزارع آسمانی پیشنهاد کرده‌اند که در صورت ساخت مزارع آسمانی بهتر است در طبقه‌های همکف رستوران‌ها یا بازارهایی را احداث کرد تا محصولات مزرعه را به طور مستقیم برای پخت مواد غذایی به کار برد یا در فروشگاه‌ها عرضه کرد. طبقات بالایی نیز می‌تواند میزبان مزارع، تانک‌های آب و توربین‌های بادی بر پشت بام باشد تا نیاز سازه‌ها را به انرژی شهری به حداقل برساند.

در مزارع آسمانی علاوه بر کشاورزی و سطوح آکواپونیک می‌توان از سیستم‌های هوا کشت نیز بهره برد تا بدون نیاز به خاک و در محیطی غنی از مواد معدنی سبزیجات را با کیفیت بالا پرورش داد. پروژه احداث مزارع آسمانی در سال ۲۰۱۴ و در واکنش به موضوع نمایشگاه میلان ۲۰۱۵ با محوریت "تغذیه کره زمین، انرژی برای زندگی" احداث شد و نشان داد که چگونه می‌توان با بحران غذایی بر سر راه افزایش چشمگیر جمعیت و کاهش دسترسی به فضای زمینی کافی برای پرورش محصولات کشاورزی و آبزی‌ها، به خصوص در مناطق شهری مبارزه کرد.

محققان پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۸۰ درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد که همین امر باعث افزایش نیاز به زمین‌های مسکونی و در نتیجه کاهش فضاهای کشاورزی و محصولات غذایی خواهد شد. در این صورت، چنانچه در این دوران انسان‌ها تنها بر کشاورزی سنتی برای تهیه محصولات خوراکی خود تکیه کنند با بحران شدید مواد غذایی مواجه خواهند شد. بنابراین مزارع عمودی می‌تواند به بهترین شکل ممکن مشکل فوق را حل و سبزیجات، میوه‌ها و خوراکی‌های آبزی شهرنشینان را به میزان کافی تأمین کند.

سازندگان مزارع آسمانی ادعا کرده‌اند که با تغییر شکل و اندازه این مزارع می‌توان آن‌ها را در گوشه و کنار شهرها و در موقعیت‌های مختلف قرار داد. به عنوان مثال، می‌توان سازه‌هایی دایره‌ای شکل به قطر ۱۰ متر در یک مدرسه احداث کرد یا یک سازه هذلولی به ارتفاع ۸۰ متر در یک فضای بزرگ‌تر شهری به وجود آورد.

علاوه بر این، شکل هندسی مزارع فوق را می‌توان بر اساس عرض جغرافیایی و میزان نور خورشید موجود تغییر داد؛ به این صورت که در آب و هواهای خنک‌تر بهتر است فضایی وسیع‌تر به احداث مزرعه اختصاص داد تا در نتیجه نور بیشتری به سمت محصولات در حال رشد هدایت شود و روند پرورش با سرعت بالاتری پیش رود.

در چند سال اخیر، معماران زیادی از سراسر دنیا در تلاش بوده‌اند از طریق ایجاد مزارع شهری با بحران مواد غذایی در آینده مبارزه کنند؛ برخی از این افراد از طراحی‌هایی شبیه به مزارع آسمانی اکسپو میلان ۲۰۱۵ برای پرورش سبزیجات، میوه‌ها و آبزی‌ها بهره گرفته‌اند در حالی که برخی نیز روش‌های دیگری نظیر شبکه‌های زیرزمینی هیدروپونیک، شیوه کشت بدون خاک، را برای تولید محصولات کشاورزی انتخاب کرده‌اند.

کد خبر 428832

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مزرعه شهری بحران غذا کشاورزی شهری باغ عمودی فضاي سبز عمودي معماری شهری فضاي سبز شهري فضاي سبز باغ بام بام سبز شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مواد غذایی برای پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۶۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان