Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:49:22 GMT

مواظب شیوع این بیماری‌ها در مازندران باشید

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۶۸۵۷

مواظب شیوع این بیماری‌ها در مازندران باشید

ایسنا/مازندران برخی از بیماری‌ها هستند که در فصل تابستان خود را بیش از پیش نشان می‌دهند، بیماری‌های ویروسی که در مازندران با توجه به شرایط مختلف، بروز می‌کند و دردسرآفرین است به همین دلیل یک متخصص بیماری‌های عفونی به تشریح شایع‌ترین بیماری‌هایی که در ایام تابستان در مازندران، بروز می‌کند، پرداخت.

احمد احمدیان، در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه بیماری های شایع در فصل تابستان که در استان مازندران وجود دارد از آب و غذا منتقل می‌شود، اظهار کرد: اسهال، حالت تهوع و استفراغ از علائم این بیماری‌ها است که در فرد ظاهر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علت اصلی بروز این بیماری، عوامل ویروسی، ویروس های گوارشی، بیماری های میکروبی، باکتری و عوامل انگلی است که وقتی از راه آب و غذای آلوده وارد سیستم گوارشی شود با بروز اسهال، استفراغ، تهوع و دل درد در فرد خود را نشان می‌دهد.

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه با ورود مسافران به استان مازندران، بیماری‌های اسهالی تشدید می‌شود، ادامه داد:  بیماری وبا یکی دیگر از بیماری‌های شایعی است که به صورت اپیدمی بروز پیدا می‌کند و از طریق مصرف آب و غذای ناسالم به فرد منتقل می‌شود که عدم پیگیری آن حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

احمدیان بیان کرد: از بیماری های گوارشی دیگر که انتظار می رود در  این فصل ظاهر شود بیماری فاسیولا نام دارد که انگل کبد گوسفند است و به آب می‌چسبد و از طریق سبزی آلوده وارد بدن و سیستم کبد شده و باعث تورم کبد و پوسیدگی آن خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت مناسب مهم‌ترین عامل پیشگیری این نوع بیماری است، تصریح کرد: شستشوی دست ها، استفاده از سیستم بهداشتی دستشویی‌ها، خودداری از مصرف آب و غذای آلوده می‌تواند از ورود این بیماری به بدن جلوگیری کند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تنکابن با اشاره به اینکه تب شالیزار از دیگر بیماری‌های شایع در این فصل است، گفت: تب شالیزار از بیماری هایی است که با آلوده بودن آب راکد زمین کشاورزی به انسان سرایت می‌کند که علت پیدایش آن آلودگی جوندگان و حیواناتی است که وارد زمین کشاورزی می‌شوند و این انگل را وارد بدن کرده و مشکلات کبدی و خونی و خونریزی حاد ایجاد می‌کند، استفاده از دستکش و چکمه می‌تواند کشاورز را از ابتلا به این بیماری حفظ کند.

احمدیان اظهار کرد: بیماری های ذکر شده از شخص به شخص منتقل نمی شود ولی افرادی که از آب و غذای آلوده به صورت مشترک استفاده کنند درگیر این بیماری هستند.

وی در پایان گفت: ویروس آنفولانزا و شبه آنفولانزا که مشابه بیماری های تنفسی از طریق مجاری تنفسی وارد بدن می شود و به عنوان آنفولانزای فصلی معروف هستند، از دیگر بیماری های شایع در این فصل است.


انتهای پیام/

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس بیماری های شایع بیماری ها آب و غذای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال