Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@13:10:00 GMT

پشت‌پرده اعتراضات لبنان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۷۰۴۰

پشت‌پرده اعتراضات لبنان

فرارو- لبنان این روز‌ها دوباره صحنه تظاهرات شده و لبنانی‌ها نسبت به کاهش ارزش پول ملی این کشور معترض هستند، این درحالیست که دولت این کشور وعده داده، به زودی ارزش پول ملی این کشور در برابر دلار تقویت خواهد شد.
به گزارش فرارو، اعتراضات در لبنان در پی کاهش شدید قیمت لیر در برابر دلار و بحران اقتصادی که به دلیل شیوع کرونا و قرنطینه وخیم‌تر شده، بالا گرفته است، به طوریکه در دو روز اخیر معترضان لبنانی در میدان ریاض‌الصلح در مرکز بیروت مسیر‌ها را بسته و لاستیک خودرو‌ها را به آتش کشیدند، همچنین معترضان ویترین فروشگاه‌های تجاری را در اعتراض به بحران اقتصادی شکسته و به سمت نیرو‌های امنیتی سنگ پرتاب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین راستا میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان، حسان دیاب، نخست‌وزیر این کشور و نبیه بری، رئیس پارلمان نشستی را در کاخ بعبدا برای حل بحران اقتصادی برگزار کردند.
مقامات لبنانی در این نشست متعهد شدند که بانک مرکزی دلار بیشتری را وارد بازار کند تا جلوی فروپاشی بی سابقه لیر را بگیرند و به تدریج ارزش لیر را بالا ببرند.
میشل عون در این نشست بانک مرکزی لبنان و دیگر بانک‌ها و دولت را مسئول افزایش قیمت دلار دانست و گفت که آن‌ها باید خسارت‌ها را متحمل شوند.
وی تأکید کرد: بانک مرکزی از روز‌های آینده دلار بیشتری را وارد بازار خواهد کرد. افزایش قیمت دلار نشان دهنده وجود یک طرح برنامه‌ریزی شده است که ما باید برای مقابله با آن همبستگی و اتحاد داشته باشیم.   مصیب نعیمی کارشناس مسائل لبنان جریان ۱۴ مارس پشت اعتراضات قرار دارد
مصیب نعیمی کارشناس مسائل لبنان در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه لبنان امروز با چالش داخلی بسیار جدی روبرو است، اظهار داشت: کاهش ارز لیر لبنان باعث تشدید وضعیت وخیم اقتصادی لبنان در دو، سه روز اخیر شده، این در حالیست که بحران این کشور از دوران نخست‌وزیری سعد حریری آغاز شد و در روز‌های گشته نیز این بحران وارد فاز جدیدی شده است.
وی افزود: دخالت‌های خارجی نیز در هرج و مرجی که در لبنان در جریان است، تاثیر بسزایی دارد، صهیونیست‌ها با توجه به اینکه منافعشان در این است که لبنان هیچ زمانی روی آرامش را نبیند، سرمایه‌گذاری زیادی را در مورد ایجاد بلوا و آشوب در این کشور انجام می‌دهند، همچنین آمریکا، عربستان و فرانسه نیز با توجه به نفوذی که در لبنان داشتند، به دنبال آن هستند تا این نفوذ خود را بار دیگر تقویت کنند، به عنوان مثال امروز فرانسه کمک‌های اقتصادی به لبنان را منوط به بازگرداندن سعد حریری به نخست وزیری کرده، امری که تحقق آن بسیار بعید است.
نعیمی گفت: با توجه به اینکه دولت حسان دیاب به گروه خاصی وابسته نیست و دولتی که تشکیل داده ائتلافی است، همچنان به کار خود ادامه خواهد داد و نیرو‌هایی که عمدتا به حریری وابسته هستند، نخواهند توانست، دولت حسان دیاب را سرنگون کنند، آن‌ها برنامه‌یشان بر این مبنا است که دولت را ساقط کنند و بعد در تشکیل دولت به دنبال سهم‌خواهی هستند، چرا که دولت فعلی به صورت ائتلافی و بدون سهمیه‌بندی تشکیل شده و این مورد پسند برخی‌ها در لبنان نیست.
این کارشناس مسائل لبنان با تاکید بر اینکه عمده ثروت در این کشور در اختیار عده‌ای خاص است، بیان داشت: طرفداران سعد حریری و اطرافیان سمیرجعجع‌ قسمتی از دارایی‌ها لبنان را در اختیار دارند و با همین اهرم به دنبال مقاصد سیاسی خود هستند، این افراد که در لبنان جریان ۱۴ مارس را تشکیل می‌دهند، چند وقتی است که با هم به اختلاف خورده‌اند و به همین خاطر است که دولت را نیز از دست دادند، با توجه به این موضوع آن‌ها این وضعیت ملتهب در لبنان را به وجود آورده‌اند، تا بتوانند دوباره به قدرت راه پیدا کنند.   معترضان لبنانی روی به تخریب اموال عمومی از جمله بانک ها آورده اند ارزش لیره لبنان به یک چهارم کاهش یافت
وی با تاکید بر اینکه طی یک روز ارزش پول ملی لبنان به یک چهارم کاهش یافت، اضافه کرد: در گذشته ارزش برابری پول ملی لبنان نسبت به دلار خیلی بالا بود، به طوریکه هر ۱۲۰۰ لیر معادل یک دلار بود، اما در روز‌های گذشته این عدد برابر ۷ هزار لیر در برابر یک دلار بوده، اما با توجه به تغییراتی که در بانک مرکزی لبنان انجام شده، نبیل بری رئیس مجلس این کشور اعلام کرده، به فوریت ارزش پول ملی لبنان بهبود خواهد یافت و قدرت برابر پول ملی برابر یک دلار، ۳۲۰۰ لیر خواهد بود.
نعیمی با اشاره به اینکه امروز جریان ۸ مارس که همان محور مقاومت را شامل می‌شود، قدرت اصلی در لبنان را در دست دارد، ادامه داد: جریان ۸ مارس اکثریت پارلمان را در دست دارند و نمایندگان آن‌ها نیز در دولت حضور دارند، اما در مقابل جریان ۱۴ مارس که سعد حریری و سمیر جعجع از رهبران اصلی آن قلمداد می‌شوند، دیگر اکثریت در اهل سنت، مسحیان و دَروزی‌ها را به دست ندارند و همین عامل باعث تضعیف جدی آن‌ها شده است.
وی تصریح کرد:، اما در مقابل جریان هشت مارس اکثریت مسیحی را به رهبری میشل عون در اختیار دارد و همین عامل باعث شده، این جریان اکثربت را در پارلمان لبنان در اختیار بگیرند، از سوی دیگر محور مقاومت اکثر مناطق لبنان از جمله جنوب که هم‌مرز با سوریه و فلسطین اشغالی است را در اختیار دارند و همین عامل باعث شده است که قدرت اصلی در کابینه حسان دیاب را جریان ۸ مارس بر عهده داشته باشد.
این کارشناس مسائل لبنان با بیان اینکه قرار است انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار شود، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه دوران قانونی مجلس لبنان به پایان رسیده، به دلیل شرایط خاصی که طی چند ماه اخیر بر این کشور حکمفرما بوده، امکان برگزاری انتخابات، وجود نداشته، اما دولت قصد دارد به محض آرام شدن شرایط، انتخابات را برگزار کند، اما جریان ۱۴ مارس از این موضوع واهمه دارد که کرسی‌های خود را در مجلس از دست بدهد، چرا که در حال حاضر ترکیب ۵۲ به ۴۸ درصد در مجلس لبنان وجود دارد، اما برگزاری انتخابات به احتمال زیاد این ترکیب تغییر خواهد کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اعتراضات لبنان حزب الله لبنان جریان 8 مارس جریان 14 مارس کارشناس مسائل لبنان جریان ۱۴ مارس ارزش پول ملی بانک مرکزی سعد حریری حسان دیاب روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت

ناصر عاشوری اظهار داشت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، وی در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

عاشوری افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه نزول است و خودرو‌های فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروساز‌ها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است، اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه‌های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکت‌های داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه‌هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیرو‌های متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیرو‌های متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشور‌های خارجی را دارند به‌طوری که از کشور‌های همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آن‌ها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • رئیسی: با حمایت دانشجویان و اساتید کشورمان اعتراضات دانشگاهیان غرب استوارتر می‌شود
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • حملات حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین
  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است