Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محسن حاجی میرزایی جزو اولین وزرایی بود که زود پایشان به مجلس یازدهم باز شد. طبیعی بود در شرایطی که حضور دانش آموزان و معلمان به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در مدارس امکان پذیر نبود و نه سامانه شاد و آموزش آنلاین وزارت آموزش پرورش توانسته بود خیال خانواده‌ها را راحت کند، و نه وضعیت مدارس و نحوه برگزاری امتحانات مشخص بود، مجلس اصولگرای منتقد، حاجی میرزایی را برای توضیح عملکردش به صحن علنی بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار همه این انتقادها، گویا نمایندگان از شیوه عزل و نصب‌ها در وزارتخانه رضایت نداشتند و به همین دلیل بخش عمده سوال‌ها از وزیر حول همین محور بود و پاسخ حاجی میرزایی هم پاسخی بود که گویا می‌خواست بهانه را از مجلس اصولگرا بگیرد: «فکر نکنید از شرایط راضی هستم. هیچ عزل و نصبی در آموزش و پرورش طی دوره مسئولیت من با انگیزه سیاسی انجام نشده و نخواهد شد و هر مورد که شما نمایندگان در مورد آن فرمودید را توضیح می‌دهم.»

سخنان حاجی میرزایی اما مجلس ناراضی را راضی نکرد تا آنها با کتاب آیین‌نامه مقابل جایگاه ناطقان تجمع و اعتراض کنند و در نهایت به شکلی عجیب و غیر متعارف وزیر را به خارج از مجلس هدایت کنند.

اتفاق دیروز اگر در تاریخ مجلس بی‌سابقه نباشد، دست‌کم کم‌سابقه بود؛ کمتر به خاطر می‌آید که نمایندگان، آنقدر از یک وزیر گلایه داشته باشند که بلافاصله پس از ارائه توضیحات در جلوی تریبون تجمع کنند و در نهایت با فریادهای اعتراضی او را به خارج از مجلس هدایت کنند.

یکی از موضوعاتی که نمایندگان گلایه زیادی نسبت به آن داشتند؛ انتصابات حاجی میرزایی بود. طبیعی بود حاجی میرزایی که خود به واسطه ارتباطش با جهانگیری پست مهمی در دولت پیدا کرده بود، انتصاباتی سیاسی داشته باشد. با این حال خود او معتقد است عزل و نصب‌هایش کاملا غیر سیاسی بوده است.

بیشتر بخوانید:
ژن‌های خوب خانوادگی در وزارت آموزش و پرورش/ حکم عجیب حاجی میرزایی برای الحسینی پدر و حضور بلاتکلیف پسر

به گزارش رویداد۲۴ علی باقرزاده فاروجی رییس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی و رییس کمیته انتصابات و در حقیقت مرد دوم وزارت آموزش و پرورش یکی از همین انتصابات است که گویا نمایندگان با آن بسیار مخالفت کرده‌اند. باقرزاده شاید جز تنها مدیران دولت روحانی باشد که از دولت احمدی نژاد تا دولت روحانی همواره در پست‌های مختلف مشغول فعالیت بوده است. او سال‌ها معاون وزیر آموزش و پرورش در دولت احمدی نژاد بود و با وجود کمرنگ بودن نقش او طی سال‌های گذشته در سیستم مدیریت آموزش و پرورش به لطف حاجی میرزایی او هم اکنون جز بانفوذترین مدیران ارشد این وزارتخانه بزرگ و حساس است.

باقرزاده پیش از این رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بود که سال گذشته در مراسمی که هیچ خبرنگاری در آن حضور نداشت، کنار گذاشته شد و شاپور محمدزاده به جای او منصوب شد. با کنار رفتن باقرزاده گمان نمی‌رفت که او در دولت روحانی پست مهمی بگیرد، با این حال این بار پست حساس ریاست مرکز هماهنگی حوزه وزارتی به او رسید.

البته این همه ماجرا نیست شاید بحث تغییر حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان کشور که پس از مدتها بی‌ثباتی در سال ۹۷ با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از سه سرپرست پیشین دانشگاه به ریاست این دانشگاه بزرگ رسید جز نکاتی باشد که از دید نمایندگان مجلس و البته رسانه‌ها پنهان نماند. خصوصا اگر قرار باشد حاجی میرزایی مجددا برای به دست آوردن دل مجلس اصولگرا یک مدیر غیر همسو دیگر با دولت را در مسند کار قرار بدهد.

وضعیت آموزش و پرورش و بلاتکلیفی دانش آموزان و موضوع استخدام حق التدریسی‌ها و ... آنقدر بغرنج بود که احتمالا خود حاجی میرزایی پیش از شروع مجلس یازدهم می‌دانست با شروع به کار خانه ملت، وضعیت دشواری خواهد داشت؛ شاید به همین دلیل بود که قبل از شروع مجلس یازدهم لابی وزارت آموزش و پرورش با چهره‌های تاثیرگذار مجلس آغاز شده بود.

اطلاعات رویداد۲۴ نشان می‌دهد حاجی میرزایی قبل از شروع مجلس یازدهم تیمور علی عسگری از چهره‌های نزدیک به آیت الله هاشمی را به عنوان مشاور خود منصوب کرد تا بتواند قدری از فشار مجلس بر خود را بکاهد. با این حال نزدیک شدن به تیم قالیباف نه از طریق خود علی عسگری، بلکه از طریق فرزند او صورت گرفته است. فرزند حجت الاسلام تیمور علی عسگری جزو حلقه اول یاران قالیباف بود که تلاش بسیاری کرد تا با لابی‌های شهر به شهر، کرسی ریاست سردار تضمین شود. او حتی در چند سفر استانی که قالیباف برای دیدار نمایندگان استان‌های مختلف و کسب رای ریاست داشت، به عنوان یکی از هماهنگ‌کننده‌های اصلی حضور داشته است. با این حال وضعیت آنگونه که حاجی میرزایی تصور می‌کرد، طبق روال پیش نرفت و قالیباف حتی در جلسه‌ای که می‌دانست نمایندگان روز سختی برای وزیر رقم خواهند زد، حضور نیافت و اداره پارلمان را به قاضی زاده هاشمی سپرد و عاقبت یکی از کم‌سابقه‌ترین اتفاقات مجلس رقم خورد.

 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محسن حاجی میرزایی وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش حاجی میرزایی مجلس یازدهم وزارت آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟

فرارو- خبرگزاری دولت دراقدامی نادر به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی حمله کرده و نوشته است: «در دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس از یک نهاد مطالعاتی به مرکزی برای فعالیت‌های رسانه‌ای هستیم. گزارش‌های جهت‌دار این مرکز، بازوی پژوهشی مجلس را به یک رسانه سیاسی البته با کارکردی مطابق میل رسانه‌های ضدانقلاب تبدیل کرده است. نکته مهم آن است که گردانندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شاید به دنبال انتقاد از دولت باشند، اما خروجی کار آن‌ها تهیه خوراک برای رسانه‌های ضدانقلاب بوده است.»

به گزارش فرارو، در بخش‌هایی از این گزارش مفصل که مشابه با آن را روزنامه ایران نیز منتشر کرده است می‌خوانیم که مرکز پژوهش‌ها در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی دست به اقداماتی مثل ترامپ هراسی و سیاه نمایی در حوزه وضعیت اقتصادی زده است. این اتهامات که اغلب با مثال‌هایی از بازتاب گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها در برخی رسانه‌های داخل و خارج از کشور همراه بود با پاسخی از سوی مجلس شورای اسلامی مواجه شد.

خانه ملت، خبرگزاری رسمی مجلس در این باره نوشت: «رسانه‌های دولت، همچون ایرنا و ایسنا، سراسیمه و آشفته به‌جای توجه به اصل گزارش، خوانش آن و داشتن رویکرد حل مسئله، حمله به مرکز پژوهش‌های مجلس را در دستور کار خود قرار دادند. خبرگزاری ایرنا در اقدام اخیر خود حتی پا را فراتر نهاده و هدف اصلی خود از این رویکرد را عیان کرده است، یعنی تلاش برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس. این خبرگزاری نوشته است «انتظار می‌رود با تشکیل مجلس جدید و تغییر مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس، این نهاد تحقیقاتی به وظیفۀ اصلی خود بازگردد و مجدداً به بازوی مشورتی نمایندگان مجلس برای بررسی لوایح و طرح‌ها تبدیل شود. برای فعالیت‌های سیاسی، فضای کافی در کشور وجود دارد و نیازی به آلوده‌کردن مرکز پژوهش‌ها نیست».»

علی ربیعی سخنگوی دولت دوازدهم نیز در این باره نوشت: «ستیز با اندیشمندان ساحت علوم انسانی، اخراج اساتید و بورسیه سازی‌ها برای ندیدن و نشنیدن حقایق، بی‌تردید نتایج تلخی در پی خواهد داشت. با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود. نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!»

این کنش و واکنش میان مجلس شورای اسلامی و دولت با پرسش‌هایی همراه است از جمله این که هدف از تاسیس و فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس چیست و این مرکز تا چه حد مستقل و یا حزبی کار می‌کند؟ فرارو در راستای پاسخ به این پرسش ها، با مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه چمران اهواز و اقتصاددان گفتگو کرده است:

وجود مرکز پژوهش‌ها در کشور ما الزام است

مرتضی افقه به فرارو گفت: «مرکز پژوهش‌ها یک نهاد اجتناب ناپذیر و کاملا ضروری برای سیستم پارلمانی ایران است که یک پارلمان دارد. در برخی کشور‌ها مجلس سنا و عوام وجود دارد، اما در کشور ما فقط مجلس عوام وجود دارد. در نتیجه کاملا طبیعیست که برخی از نمایندگان از تخصص لازم برای پژوهش‌های گسترده برخوردار نباشند و این در حالیست که کوچکترین تصمیم نمایندگان به شکل مستقیم بر معیشت و زندگی مردم تاثیرگذار است؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود در کشور، این یک موضوع بسیار مهم است که در کنار مجلس یک نهاد دیگر نیز حضور داشته باشد که با انتقال اطلاعات خود به تصمیم گیری‌های مجلس یاری برساند و در سیاست گذاری ها، بررسی بودجه و سایر طرح‌های مهم اثربخش باشد. حتی در یک پله بالاتر، من معتقدم مرکزپژوهش‌ها می‌تواند در روند تعیین وزرا نیز اعمال نظر کند. این مرکز ایجاد شده تا بازوی تخصصی نمایندگان مجلس باشد

وی افزود: «دولت و مجلس در بسیاری از موارد کاملا همسو هستند و اکنون اگر گزارش یا گزارش‌های اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس تا حدودی استقلال نظر از دولت را نشان می‌دهد و این مرکز جهت گیری به سمت مردم گرفته، اتفاق مبارک و ارزشمندی است. نه فقط در این دولت، بلکه در زمان هر دولتی، اگر مرکز پژوهش‌ها همراستا و وابسته به دولت نباشد به جای این که بد باشد، اتفاقا خوب است. دولت نیز باید از نقد‌ها استقبال کند. این هم اشکالی ندارد و منطقی است که دولت به نقدها، در قالب پژوهش یا مقاله پاسخ دهد، همانطور که اخیرا به آقای قالیباف پاسخ داده و اتفاقا انتقاد‌ها و پاسخ‌های متقابل دولت و مجلس مفید است. اما اگر قرار باشد انتقاد‌ها تبدیل به دعوا‌های سیاسی شود و تبدیل به قشون کشی شود، سودی ندارد و زیان گسترده‌ای به مردم وارد می‌کند. درواقع در شرایط مذکور، خطر ترجیح منافع حزبی یا شخصی به منافع ملی و جمعی در کمین است.»

دستاورد‌های مرکز پژوهش‌ها به تصمیم گیری‌های مجلس کمک می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «در دوره‌ای که من با مرکز پژوهش‌ها در ارتباط بودم، جهت گیری سیاسی خاصی در این مرکز ندیدم که برای مثال بگوییم مرکز پژوهش‌ها بر اساس منافع اصلاح طلبان یا اصولگرایان پژوهش انجام می‌دهد و اغلب پژوهشگرانی که با این مرکز همکاری می‌کنند نیز اغلب فارغ از جهت گیری سیاسی کار می‌کنند و بر کار و پژوهش خود متمرکز هستند. اتفاقا اگر قرار باشد مرکز پژوهش‌ها را به یک طیف نسبت بدهیم، در دوره‌ای که طیف غالب مجلس اصولگرایان هستند، عجیب است که مرکز پژوهش‌ها را وابسته به اصلاح طلب‌ها و نه اصولگرا‌ها بدانیم. بعد از مجلس ششم اصلا اصلاح طلب‌ها سلطه و غلبه‌ای در مجلس نداشته اند. هرچند که باز هم تاکید می‌کنم که حتی شبهه این که گرایش اصلاح طلبی یا اصولگرایی در مرکز پژوهش‌ها اعمال نظر کند مردود است.»

وی افزود: «گزارش‌های اخیر مرکز پژوهش‌ها در حوزه‌های فقر و وضعیت اقتصاد کشور نشان می‌دهد، وضعیت تا حدی غیرقابل دفاع شده که حتی مرکز پژوهش‌ها برای حفظ استقلال پژوهشی خود و مبتنی بر واقع بینی اطلاعات پژوهشی خود را منتشر کرده است. مرکز پژوهش‌ها در همه حوزه‌ها و بخش‌های متعددی که مجلس در آن حوزه‌ها قانون تصویب می‌کند، به شکل تخصصی و با کمک افراد متخصص، پژوهش انجام می‌دهد. کار کمیسیون‌های مجلس اصلا پژوهش نیستند، بنابراین مطرح کردن این فرضیه که چرا خود مجلس بدون کمک مرکز پژوهش‌ها کار نمی‌کند از اساس غلط است، ضمن این که پرسشی که مطرح می‌شود این است که مگر مرکز پژوهش‌ها از مجلس منفک است؟ نتایج پژوهش‌های مرکز پژوهش‌ها همواره در مجلس مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و بر همان اساس نیز بسیاری از تصمیم گیری‌ها انجام می‌شود. برخی نماینده‌های مجلس توان و اغلب آنان فرصت پژوهش‌های مستمر و گسترده را دارند. نمایندگان مشغول حوزه‌های انتخابیه، حضور در صحن مجلس، فعالیت‌های مختلف و امثالهم هستند. این در حالیست که انجام پژوهش، ان هم در این سطح، نیاز به زمان و انرژی بسیار بالایی دارد. افراد فعال در پروژه‌های پژوهشی باید با ذهنی باز و فارغ از اندیشه‌های شغلی دیگر، به شکل متمرکز در موضوع پژوهش کار کنند. فراکسیون‌ها که کارشان سیاسی است و کمیسیون‌ها هم که از نتایج استفاده می‌کنند، بنابراین، مرکز پژوهش‌ها مولود خود مجلس است و رئیس آن نیز توسط مجلس انتخاب می‌شود.»

این استاد دانشگاه گفت: «این که بگوییم، چون نتایج مرکز پژوهش‌ها به مذاق عده یا گروهی خوش نیامده می‌توان این مرکز را تعطیل کرد یا در روند فعالیتش اختلالی ایجاد کرد، ایده‌ای غیرممکن است. اکنون که قدرت در اختیار یک گروه سیاسی است، اختلافات داخلی چندان عجیب نیست. تنها حدسی که می‌توان زد این است که شاید در مجلس آتی، فردی را در راس مرکز پژوهش‌ها بگمارند که افکاری نزدیک‌تر به طیف غالب مجلس داشته باشد، اما این موضوع نیز در ضدیت با دولت نخواهد بود. در نهایت، مرکز پژوهش‌ها به عنوان یک نهاد پژوهشی که به طور مستقل عمل کرده مقصر اعداد و ارقام اقتصادی و امثالهم نیست، اما اتفاقا مجلس و نمایندگان هستند که باید خود را مسئول وضعیت اقتصادی بدانند و سهم خود را در بهبود وضع معیشت مردم ایفا کنند.»

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • تقدیر از معلمان و مدیران نمونه در همدان + تصویر
  • مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند!
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت