Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در تهران از رونمایی ترجمه تقریرات شمس تبریزی به زبان فرانسوی در همایش علمی بین‌المللی شمس و مولانا خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از خوی، حجت‌الله ایوبی در جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره ملی و همایش علمی بین‌المللی شمس و مولانا که در کمسیون ملی یونسکو ـ ایران برگزار شد، اظهار کرد: «رونمایی از ترجمه تقریرات شمس تبریزی به زبان فرانسوی که اثر هانری دوفوشه کور بوده و اختصاص بخشی از همایش علمی امسال به محمدعلی موحد با عنوان موحدشناسی و تدوین برنامه‌هایی برای ایجاد کمپ گردشگری شمس در ایام جشنواره و همایش از پیشنهاد‌های کمیسیون ملی یونسکو است که با همکاری مردم و مسئولان شهرستان خوی این برنامه‌ها را تا حد توان اجرا خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به اینکه تلاش‌های بسیار ارزنده و اساسی در شهرستان خوی برای بزرگداشت شمس تبریزی انجام‌شده است، افزود: «از اینکه چراغ پرفروغ شمس با برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌های ملی و بین‌المللی همچنان در شهرستان خوی روشن است، بسیار خرسندم و امید می‌رود مسئولان این شهرستان و استان آذربایجان غربی و مردم فرهنگ دوست شهر خوی در این راه ثابت‌قدم باشند.»

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در تهران اضافه کرد: «اگر خداوند توفیق دهد و شرایط حساس کرونایی رو به بهبود باشد، امسال در همایش و جشنواره شمس و مولانا، کمیسیون ملی یونسکو با همکاری فرمانداری، شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی و تولیت شمس تبریزی خوی و مراکز علمی مانند پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، انجمن عرفان اسلامی و موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه نقش مؤثرتری را در برنامه‌ها ایفا خواهد کرد.»

حجت‌الاسلام سیدطه مرقاتی رئیس هیئت مدیره مجمع خویی‌های مقیم تهران و عضو بنیاد شمس و مولانا نیز با اشاره به تاریخچه برنامه‌های شمس و مولانا در شهرستان خوی گفت: «ایوبی از همان ابتدا اهتمام ویژه‌ای برای بزرگداشت شمس تبریزی و معرفی آرامگاه این عارف بزرگ در شهرستان خوی داشت که امید می‌رود برنامه‌های بزرگداشت این میراث گران‌بهای معنوی دنیا و ایران اسلامی هر سال بهتر از سال گذشته برگزار شود.»

حضور 120 گروه موسیقی در همایش شمس و مولانا

دبیر جشنواره و همایش شمس و مولانا و سرپرست تولیت شمس تبریزی نیز گزارشی از عملکرد دبیرخانه‌های اجرایی و علمی این رویدادها ارائه داد و عنوان کرد: «با وجود اینکه سال 99 به‌دلیل شرایط حساس ایجادشده از ویروس کرونا فراخوان جشنواره و همایش دیرتر اطلاع‌رسانی شد، در بخش موسیقی جشنواره تاکنون بیش از 120 گروه موسیقی سنتی از کشور برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند.»

علی جعفرپور ادامه داد: «به‌دلیل بیماری کرونا امسال برگزاری برنامه‌های جشنواره و همایش علمی شمس و مولانا در سه بازه زمانی مرداد (جشنواره موسیقی) مهر(همایش علمی) و آبان 99 (جشنواره قصه‌گویی) پیشنهاد شده که امیدواریم با همکاری ستاد مقابله با کرونا این برنامه‌ها را به شایسته‌ترین صورت برگزار کنیم.»

رویکرد دبیرخانه علمی همایش بین‌المللی شمس و مولانا در سال جاری

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور و دبیر علمی همایش بین‌المللی شمس و مولانا نیز با ارائه گزارشی از امور دبیرخانه علمی مطرح کرد: «کار تبلیغ همایش علمی و معرفی این رویداد در جامعه علمی کشور از اواسط اردیبهشت‌ 99 آغاز شده و در دو موضوع اصلی شمس پژوهی و 15 محور مرتبط فراخوان مقالات اطلاع‌رسانی شده که در این مدت کم حدود 20 نفر از پژوهشگران داخلی و پنج نفر از شمس‌پژوهان خارجی نیز برای ارسال مقاله و حضور در همایش ثبت‌نام کرده‌اند.»

مهدی معین‌زاده تبیین کرد: «رویکرد دبیرخانه علمی همایش بین‌المللی شمس و مولانا در سال جاری شمس پژوهی و نگاه ویژه به مقالات شمس تبریزی است و در این راستا علاوه بر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، کمسیون ملی یونسکو، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و انجمن عرفان اسلامی ایران نیز در برگزاری این همایش کمک می‌کنند.»

به گزارش آنا، در این جلسه حجت‌الله ایوبی دبیر کمسیون ملی یونسکو ـ ایران و شهروند افتخاری خوی با پیشنهاد سیدمحمد عابدی معاون استاندار و فرماندار شهرستان خوی و رئیس هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی به‌عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره و همایش علمی بین‌المللی شمس و مولانا انتخاب شدند.

همایش بین‌المللی شمس و مولانا هر سال به همت تولیت شمس تبریزی و همکاری تعدادی از مراکز و مؤسسات علمی و فرهنگی ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، همزمان با روز بزرگداشت شمس و مولانا (۷ و ۸ مهر) در دارالقرار شمس_ خوی_ برگزار می‌شود. اندیشمندان، شمس پژوهان و علاقه‌مندان فرهنگ، ادب و عرفان اسلامی می‌توانند برای ارسال آثار خود یا حضور در این همایش به وب‌سایت این همایش http://conf-shams.ir مراجعه کردند.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: حجت الله ایوبی کمیسیون ملی یونسکو شمس تبریزی همایش بین المللی شمس و مولانا همایش بین المللی شمس و مولانا کمیسیون ملی یونسکو تولیت شمس تبریزی جشنواره و همایش شمس و مولانا شهرستان خوی شمس تبریزی همایش علمی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» که توسط احسان مردوخ روحانی گردآوری شده است، عصر یکشنبه با حضور جمعی از مسؤولان سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید و براین اساس ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال به طول انجامید.

وی افزود: اسامی نامدارانی که در این کتاب ذکر شده، شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج یادآور شد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی خاطر نشان کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی بابیان اینکه در جلدهای بعدی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود، گفت: سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان شهر باشد.

تحقیقات انجام شده در حوزه موسیقی کردی کافی نیست

مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما داده‌های کمی را به‌ویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.

حمید حاصلی، گفت: هنرمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که می‌تواند به عنوان منبع برای نسل‌های بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
این هنرمند موسیقی اذعان کرد: قطعاً هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم احسان مردوخ روحانی، نویسنده این کتاب، برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.

سنندج در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش دارد

شهردار سنندج نیز در سخنانی بیان کرد: امروز نام سنندج بر تارک تاریخ می‌درخشد و در حوزه هنر و فرهنگ در عرصه جهانی حرف برای گفتن دارد و این به دلیل وجود هنرمندان و پیشکسوتانی است که در این استان پرورش یافته‌اند.

سید انور رشیدی سنندج را مهد علم و دانش خواند و گفت: این شهر در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش مؤثری داشته است.

وی با عنوان اینکه کردستان و خاصتا سنندج دیار بزرگان، پیشکسوتان، ورزشکاران و نام‌آورانی مانند بهزادیان‌ها، عندلیبی‌ها، کامکارها، صادق‌ایوبی‌ها، یوسف‌زمانی‌ها، نعمتیان‌ها، ضیاءالدینی‌ها و …است که نام آوازه جهانی دارند، افزود: سنندج با وجود چنین سرمایه‌ها هنری، ورزشی، فرهنگی و… در عرصه هنر و فرهنگ شهره جهانی یافته و شهر خلاق موسیقی جهان و پایتخت نوروز و پایتخت دف شده است.

وی از تکمیل فرهنگ‌سرای شهرداری سنندج در پارک خیابان شهدا خبر داد و گفت: این طرح آماده افتتاح است و منجر به افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی در شهر سنندج و کاهش آسیب‌های اجتماعی در این نقطه خواهد بود.

رشیدی اضافه کرد: با همکاری مالکان این اراضی شهرداری سنندج موفق به تملک پارک شهدا شد و تنها ۹۶ شعیر آن برای تملک ۱۰۰ درصدی باقیمانده که امیدواریم هرچه زودتر با تملک کامل این پارک شاهد یک پاتوق کاملاً فرهنگی در این نقطه برای شهروندان فهیم شهر سنندج باشیم.

وی استفاده از فضای این پارک برای ایجاد نمایشگاه‌های صنایع دستی، برگزاری فستیوال‌های مختلف هنری را از برنامه‌های شهرداری سنندج در پارک شهدا دانست و ابراز امیدواری کرد؛ با تملک ۹۶ شعیر باقیمانده بتوانیم این ظرفیت را به بهترین نحو ممکن برای خدمت به شهروندان مهیا کنیم.

گفتنی است؛ این کتاب مختصری از شرح حال نامداران موسیقی سنندج شامل خوانندگان، نوازندگان، آهنگسازان و مدرسین موسیقی» و مختصری در خصوص گروه کامکارهاست و یکی از نخستین کتاب‌هایی است که به شرح حال نامداران موسیقی سنندج می‌پردازد و شرح حال هر فرد به صورت مختصر به زبان فارسی و پیش از آن ترجمه این شرح حال ابتدا به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان کردی آمده است.

کد خبر 6091446

دیگر خبرها

  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • نقد فیلم مست عشق + خلاصه، بازیگران و مدت زمان
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد