Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود فاطمی عقدا رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و کارشناس مسکن در برنامه رادیویی با اشاره به تسهیلات حمایتی وزارت راه و شهرسازی به مستاجران اظهار کرد: کشور ما هر ساله در فصل تابستان مشکل اجاره بها و نا به سامانی مسکن را تجربه می‌کند؛ سال ۸۶ قانونی را برای ساماندهی مسکن در جهت جلوگیری از افزایش قیمت داشتیم که اگر تا به امروز به این قانون عمل می‌کردیم، با مشکل افزایش بی رویه قیمت مسکن روبه‌رو نمی‌شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بهترین روش برای ثبات قیمت مسکن این بود دولت در ۵ سال اول خود به مسکن توجه می‌کرد البته توجه معمولی وجود داشت، اما مشکل مسکن همیشه در میان مردم حضور داشته است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: برنامه‌های حمایتی دولت برای کاهش قیمت مسکن در هر صورت می‌تواند موثر باشد، اما لازم است که تسهیل و کاهش قیمت در صدور پروانه انجام شود و دولت از تولید انبوه مسکن حمایت کند.

بیشتر بخوانید

راهکارهای کنترل بازار مسکن/ مالیات بر خانه های خالی مشکل اجاره‌بها را حل می‌کند؟

فاطمی عقدا اضافه کرد: دولت حق ندارد به حوزه ساخت و ساز ورود کند، چون تشکل‌ها، شرکت‌ها و بخش‌های خصوصی بزرگ در این زمینه فعالیت می‌کنند و دولت فقط مسئول سیاست کذاری و فراهم نمودن تسهیلات ارزان قیمت است.

او با اشاره به قیمت مسکن گفت: ما در هر حوزه‌ای از مسکن وابستگی به خارج نداریم و می‌توانیم کیفیت مناسب، ساخت خوب و اقدامات اساسی را به مشتری عرضه کنیم.

کارشناس مسکن تصریح کرد: در حوزه اقتصاد مسکن متاسفانه افزایش ارز، بلافاصله در تمام مسائل داخلی اثر می‌گذارد و مسئولی هم از آن جلوگیری نمی‌کند البته یکی از مولفه‌های افزایش قیمت مسکن، بحث زمین است.

فاطمی عقدا در پایان تاکید کرد: با توجه به نقش و اهمیت مسکن در ایران، سوداگری در این بازار سابقه زیادی دارد و این آشفته بازار نتیجه هجوم دلالان است.

گفتنی است، بازار مسکن در طی چند ماه گذشته با رشد چشم گیر قیمت‌ها روبه‌رو شده که این خود باعث نگرانی بسیاری از مردم و خریداران شده همین موضوع زمینه ساز دستور رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی برای کنترل قیمت‌ها و همچنین افزایش روند سرعت  ساخت وساز شد.

روز گذشته هم اسلامی دستوراتی را برای کنترل قیمت‌ها و همچنین افزایش تراکم‌های ساخت و ساز، تسهیل در صدور مجوزهای ساخت وساز، در اختیار گذاشتن اراضی دستگاه‌های مختلف از جمله جهاد کشاورزی به وزارت راه و شهرسازی ،اتمام مسکن مهر،کنترل قیمت مصالح ساختمانی توسط وزارت صمت مطرح کرد که این خود شاید بتواند بخشی از مشکلات این حوزه را برطرف کند اما به عقیده بسیاری از کارشناسان اخذ مالیات از خانه‌های خالی و دریافت مالیات بر عایدی سرمایه از مهم‌ترین راهکارها برای کنترل قیمت‌ها به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسکن بازار مسکن ساخت و ساز راه و شهرسازی کنترل قیمت قیمت مسکن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن

به گزارش «نماینده»، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص طرح ساماندهی املاک مسکونی و تاثیر اجرای ان بر مدیریت بازار اجاره گفـت: ایرادات شورای نگهبان در خصوص طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس بررسی و رفع شد امیدواریم با تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و اجرایی شدن آن نظم و انضباطی به بازار اجاره بها مسکن ببخشد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی تلاش کردیم پایه و مبنایی برای قیمت‌گذاری واحد های مسکونی تعیین کنیم و نظارت وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و صمت را بر بازار پر تلاطم مسکن افزایش دهیم. همچنین به شورای عالی مسکن اجازه دادیم در حوزه قیمت‌گذاری و تعیین سقف مجاز اجاره بها در مناطقی که تورم مسکن به صورت غیر واقعی افزایش پیدا کرده و بیش از 20 درصد باشد، ورود کنند. این طرح ضمن توجه به روش‌های مختلف از جمله پرداخت تسهیلات از مستاجران حمایت کرده و با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده، انگیزه تولیدکنندگان مسکن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین موجب افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی به بازار می‌شود که این خود به کاهش و تعدیل قیمت‌های کمک می‌کند.

رضایی کوچی عنوان کرد: همچنین در طرح مذکور، با ساماندهی سکوهای خرید و فروش مسکن و نیز رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و افزایش نظارت بر آنها و شیوه های مختلف تلاش کردیم مانع درج آگهی های جعلی و قیمت‌گذاری های کاذب شویم. امیدواریم با اجرای دقیق آن بازار پر آشوب اجاره بها مسکن مدیریت شده و به آرامش برسد.

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان