Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که می‌توان با کمک روش‌های پیشرفته ام‌.آر.آی، به بهبود بیماران مبتلا به رعشه و پارکینسون کمک کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه تگزاس، شاید روش‌های پیشرفته ام‌.آر.آی، بتوانند یک ناحیه کوچک از مغز را که با پارکینسون و رعشه مرتبط است، دقیق‌تر هدف قرار دهند، نیاز به جراحی را از بین ببرند و عوارض منفی کمتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشی که در "مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس شعبه جنوب‌غربی"(UTSW) انجام شده است، روش‌های اصلاح‌شده ام‌.آر.آی را توصیف می‌کند که به متخصصان مغز و اعصاب امکان می‌دهد تا ناحیه تالاموس مغز را هدف قرار دهند.

"بهاویا شاه"(Bhavya R. Shah)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: پزشکان می‌توانند با استفاده از تصاویر ام‌.آر.آی که با این روش‌ها تهیه شده‌اند، به شناسایی محل مورد نظر بپردازند و سپس، از "هایفوتراپی" (HIFU) برای برداشتن بافت آسیب‌دیده استفاده کنند.

وی افزود: مزیت این کار برای بیماران این است که پزشکان آنها را برای بهتر هدف قرار دادن ساختار مورد نظر در مغز یاری می‌کنند و از آنجا که بافت‌های دیگر اشتباها هدف قرار نمی‌گیرند، عوارض منفی کمتری برای بیماران وجود خواهد داشت.

روش‌های مورد نظر در حال حاضر برای استفاده در بیماران، مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) قرار گرفته‌اند و پژوهشگران در نظر دارند تا در پاییز سال جاری، از آنها برای درمان بیماران استفاده کنند.

شاه ادامه داد: هدف قرار دادن بافت‌های مغز بدون دقت کافی می‌تواند مشکلاتی را برای راه رفتن یا گفتار ایجاد کند. اگرچه این مشکلات معمولا موقتی هستند اما می‌توانند بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بیماران، دائمی باشند.

گزارش‌های  "موسسه ملی سلامت آمریکا"(NIH) نشان می‌دهد که حدود ۱۰ میلیون نفر از مردم آمریکا به رعشه و بیش از یک میلیون نفر از آنها نیز به پارکینسون مبتلا هستند. هر دو مورد، بیماری‌های عصبی هستند که می‌توانند ریشه ژنتیکی داشته باشند. نخستین روش درمانی که برای این مشکلات پیشنهاد می‌شود، دارو است اما این گزارش نشان می‌دهد که تقریبا ۳۰ درصد بیماران، واکنش خوبی نسبت به داروها ندارند.

جراحان مغز و اعصاب در اواخر ۱۹۹۰، استفاده از روشی موسوم به "تحریک عمقی مغز"(DBS) را آغاز کردند که طی آن، الکترودهای فلزی در مغز بیمار کاشته می‌شوند و سپس یک دستگاه مولد پالس الکتریکی، پالس‌هایی را به الکترودها می‌فرستد تا تحریک مغز صورت بگیرد.

روش هایفوتراپی مبتنی بر ام‌.آر.آی، در حال حاضر برای درمان رعشه بیماران مبتلا به پارکینسون تایید شده است. در این روش، امواج متمرکز ماورای صوت با شدت بالا برای درمان بیمار به کار گرفته می‌شوند. در این روش، نیازی به باز کردن جمجمه وجود ندارد و بیمار نیز طی مراحل درمان هوشیار است. دکتر شاه گفت: در این روش، بیهوشی یا کاشت ابزار در مغز وجود ندارد.

وی افزود: یکی از چالش‌هایی که در هر دو روش وجود دارد، مشخص کردن مکان دقیق در ناحیه تالاموس مغز است تا درمان به درستی صورت بگیرد. پزشکان پیش از این برای یافتن محل مورد نظر در مغز، به راهنماها یا نقشه‌هایی از مغز نیاز داشتند اما مغز افراد گوناگون با یکدیگر متفاوت است و یک اشتباه کوچک می‌تواند به بافت‌های اطراف آسیب برساند.

این پژوهش حاکی از این است که روش‌های اصلاح شده ام‌.آر.آی، بهتر می‌توانند بافت مورد نظر را هدف قرار دهند.

روشی که بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و شاید امیدوارکننده‌تر باشد، روشی موسوم به "diffusion tractography" است که تصاویر دقیقی از مغز ارائه می‌دهد. دکتر شاه و گروهش در نظر دارند تا یک آزمایش بالینی را انجام دهند تا این روش‌ را در بیماران مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش، در مجله "Brain" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسکن ام آر آی پارکینسون رعشه مغز قرار دهند مورد نظر هدف قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که رژیم غذایی متعادل شامل میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل و حبوبات، ماهی و چربی‌های سالم، می‌تواند به تقویت عملکرد حافظه کمک کند. بررسی‌ها حاکی از آن است که تغذیه مناسب برای بهبود توانایی به یادآوری جزئیات است. در ادامه این مقاله، به معرفی و تحلیل مواد غذایی موثر در تقویت حافظه خواهیم پرداخت.

میوه‌ها و تأثیرات بر حافظه

به گزارش فرطب، میوه‌ها به ویژه توت‌ها، به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی که دارند، نقش مهمی در حفاظت مغز از آسیب‌های اکسیداتیو و پیشگیری از زوال عقل ایفا می‌کنند. زغال‌اخته به خصوص غنی از آنتوسیانین است و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. انگور و هندوانه نیز به ترتیب به دلیل داشتن رسوراترول و لیکوپن، موثر در تقویت حافظه هستند. آووکادو نیز با چربی‌های سالم خود، به بهبود سطح کلسترول و عملکرد مغز کمک می‌کند.

سبزیجات برگ دار و تقویت حافظه

سبزیجات تیره و برگ‌دار، منابع عالی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C هستند و در پیشگیری از از دست دادن حافظه ناشی از پیری مفیدند. چغندر، که غنی از نیترات است، به گشاد شدن رگ‌های خونی و افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز کمک می‌کند. این سبزیجات، به ویژه در کاهش التهاب و بهبود گردش خون در مغز نقش دارند.

غلات کامل و حبوبات در تغذیه

غلات کامل و حبوبات مانند گندم پرک، کوسکوس، نخود و جو دوسر، منابع غنی از کربوهیدرات‌های پیچیده و ویتامین B هستند. این مواد غذایی به بهبود حافظه کمک می‌کنند و به واسطه داشتن فیبر و مواد مغذی، به تقویت کلی سلامت مغز می‌انجامند.

تأثیر غذاهای دریایی بر عملکرد مغزی

مصرف ماهی‌های چرب که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، برای سلامت قلب و بهبود عملکرد حافظه ضروری است. مصرف هفتگی ماهی به بهبود حافظه کمک کرده و نیازهای اساسی مغز را تامین می‌کند، در حالی که گوشت قرمز ممکن است ضررهای بیشتری داشته باشد.

گیاهان و دانه‌ها برای بهبود حافظه

دانه‌های کاکائو، کنجد و گیاهانی مانند رزماری و نعناع، منابع غنی فلاونوئیدها و آرژنین هستند. این مواد مغذی به بهبود جریان خون به مغز، افزایش تمرکز و حافظه کمک می‌کنند. استفاده از این دانه‌ها و گیاهان می‌تواند به تقویت عملکرد مغزی و جلوگیری از لخته شدن خون منجر شود.

استراتژی‌های تکمیلی برای تقویت حافظه

علاوه بر تغذیه، فعالیت‌هایی مانند استراحت کافی، حل جدول، و ورزش منظم نیز برای تقویت مغز و حافظه ضروری هستند. تلاش برای به خاطر سپردن شماره‌ها یا استفاده از ذهن برای مکان‌یابی به جای تکیه بر تکنولوژی، می‌تواند به تقویت حافظه کمک کند. همچنین، خنده به عنوان یک فعالیت ضد استرس، به کاهش تنش و بهبود عملکرد مغزی کمک می‌کند.

اطمینان از خواب کافی و مصرف منظم مایعات نیز برای حفظ سلامت مغز و حافظه حیاتی است. در نهایت، یادگیری مستمر و تحریک ذهن با فعالیت‌های جدید به حفظ قدرت مغزی کمک می‌کند.

جمع بندی

تغذیه مناسب حاوی میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی، به همراه فعالیت بدنی منظم و استراحت کافی، نقش مهمی در بهبود و تقویت عملکرد حافظه دارد. توجه به مصرف مواد غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و امگا ۳، و همچنین ارتقا سبک زندگی سالم، به پیشگیری از زوال عقل و تحریک مغز کمک می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد افتتاح شد
  • مدل مفهومی پیشرفته ترین سدان کیا (عکس)
  • خواص جکوزی برای پوست
  • فیلم/ قصه پُر غُصۀ بیماران برای پرداخت الکترونیکی
  • اینفوگرافیک/ ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور
  • استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی
  • تجهیز بیمارستان رازی قائم شهر به دستگاه ام. آر. آی