Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:34:05 GMT

حمایت اهل فرهنگ از ثبت ملی خانه به‌آذین

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۹۲۰۸

حمایت اهل فرهنگ از ثبت ملی خانه به‌آذین

فرزند م.ا. به‌آذین از حمایت بیش از ۱۵۰۰ نفر از فرهنگ‌دوستان شامل نویسندگان، مترجمان و هنرمندان از ثبت خانه این نویسنده و مترجم فقید به عنوان «اثر ملی» خبر داد.

به گزارش ایسنا، کاوه اعتمادزاده، فرزند محمود اعتمادزاده متخلص به م. ا. به‌آذین، که چندی پیش از احتمال تخریب خانه به‌آذین که ۶۰درصد آن دست بسازبفروش‌هاست خبر داده بود با اعلام این موضوع می‌گوید: اطلاعات و فهرست اسامی، روز گذشته، ۲۵ خرداد ۱۳۹۹، طی نامه‌ای به دبیرخانه میراث فرهنگی استان تهران تحویل داده شد تا در جریان نگرانی فرهنگ‌دوستان ایران از سرنوشت خانه به‌آذین و حمایت‌شان از ثبت آن به عنوان «اثر ملی» قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌افزاید: همچنین از سوی دیگر، نامه شهرداری منطقه ۲ تهران خطاب به میراث فرهنگی استان تهران امروز به دبیرخانه میراث استان تحویل داده شد. در این نامه با اشاره به دیدار کارشناسان شهرداری از خانه‌به آذین، به ارزشمند بودن خانه از نظر فرهنگی تاکید و به ارزش معماری دهه ۴۰ خورشیدی آن نیز اشاره شده و طی آن توصیه شده که خانه ثبت ملی شود. امیدواریم با توجه به مجموعه حمایت‌های دلسوزان، نماینده میراث فرهنگی استان، روز دوشنبه (۲۶ خرداد ماه) پرونده خانه را به «شورای ثبت اثر ملی» ارائه کند.

به گفته او، نام برخی چهره‌های فرهنگی و هنری که نامه مربوطه به دست‌شان رسیده و از ثبت ملی خانه به‌آذین حمایت کرده‌اند به ترتیب حدودا تاریخی به شرح زیر  است:
 محمدرضا شفیعی کدکنی (شاعر و استاد ادبیات) / محمود دولت‌آبادی ( نویسنده)/ بهاءالدین خرمشاهی (استاد ادبیات)/ جمال میرصادقی ( نویسنده) / ه .ا . سایه ( شاعر) / دکتر خسرو پارسا (جراح مغز و فعال فرهنگی) / بهزاد فراهانی (بازیگر سینما و تئاتر) / هادی ضیاء‌الدینی (نقاش و مجسمه‌ساز) / کامران شیردل ( مستندساز) / رخشان بنی‌اعتماد ( کارگردان) /پشنگ کامکار ( نوازنده و آهنگساز) / فرهاد کشوری ( نویسنده) / احمد پوری (مترجم) / اسد امرایی (مترجم) / نرگس روان‌پور ( استاد ادبیات) / مهدی غبرایی ( مترجم) / یوریک کریم‌مسیحی (عکاس و منتقد) / مجید عباسی (گرافیست) / مجتبی میرتهماسب (مستندساز) / محمد رضایی راد (فیلمنامه‌نویس) / نغمه ثمینی (فیلمنامه‌نویس)/ حمید قطبی (کارگردان) / جهانگیر هدایت (رییس بنیاد هدایت) / اصغر همت (بازیگر سینما و تئاتر)/ فرزانه طاهری (مترجم) / عبدالله کوثری (مترجم) / منوچهر بدیعی ( مترجم) / عزت‌الله فولادوند (مترجم) / محمدرضا باطنی ( مترجم و نویسنده) / فرهاد توحیدی ( فیلمنامه‌نویس ) / جهانگیر کوثری ( تهیه‌کننده فیلم) / روح‌انگیز کراچی ( استاد ادبیات) / داریوش مودبیان ( بازیگر و مترجم) / محمد یعقوبی ( نمایشنامه نویس) / فهیمه فرسایی ( نویسنده) / هانی جعفرزاده ( آهنگساز) / بردیا کیارس ( آهنگساز) / ابراهیم شیری ( نویسنده و مترجم) / شیوا فرهمند راد ( نویسنده و مترجم) / زری عماد ( بازیگر تئاتر) / هوشنگ گلمکانی (منتقد فیلم) / کیومرث پوراحمد ( فیلمساز) / مسعود دلخواه ( کارگردان ) / حمید شانس ( مجسمه‌ساز) / ملک دادیار گروسیان ( نقاش و مجسمه‌ساز) / محسن موسوی میرکلالی ( شاعر و پژوهشگر ادبی) / محمد حدادی ( مترجم) / بلقیس سلیمانی ( نویسنده) / آرام روانشاد ( نویسنده ) / عباس پژمان ( مترجم و نویسنده) / گلی ترقی ( نویسنده) / جواد مجابی ( شاعر و نویسنده) / امیر حسین چهل‌تن ( نویسنده) / ژاله آموزگار ( پژوهشگر ادبیات باستان ) / احمدرضا احمدی ( شاعر) / شمس لنگرودی ( شاعر) / لیلی گلستان ( مترجم) / سعید فرجپوری ( نوازنده کمانچه ) / و ... .

میراث فرهنگی چند هفته‌ای است بررسی خانه به‌آذین را برای اعلام ارزشمند بودن یا نبودنش در دستور کار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خانه به آذین استاد ادبیات میراث فرهنگی خانه به آذین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها