Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- فعالیت مجدد بقایای گروهک تروریستی داعش در عراق که دستکم طی هشت ماه گذشته بروز و ظهور معناداری داشته، این روزها با توجه به حمایت ویژه آمریکا از شرایط بهتری برخوردار شده است.

بر اساس اطلاعات رسیده به «نورنیوز»، اتاق فرماندهی تروریست‌های آمریکایی در عراق با محوریت ژنرال «کنت فرانک مکنزی» فرمانده سنتکام و «متیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد که ماموریت دارد به هر شکل ممکن فضا را برای بقا در عراق و ممانعت از اجرای مصوبه پارلمان این کشور در خصوص خروج نیروهای نظامی خارجی فراهم کند، تاکتیک جدیدی را اتخاذ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، از آن جا که کاخ سفید یکی از مهم ترین ابزار اقناع افکار عمومی و سیاسیون عراقی برای توجیه لزوم ماندن در این کشور را «راهبرد ناامن‌سازی» می‌داند، در جمع‌بندی جدید خود به این نتیجه رسیده است که با وجود برخی اختلافات میان داعش و القاعده، با ایجاد بستر همکاری میان آنان از حداکثر ظرفیت تروریست‌های تکفیری در عراق استفاده کند.


 

به بیان دقیق‌تر؛ این تصمیم جدید آمریکایی‌ها قرار است نقاط ضعف مالی، لجستیکی و کاریزماتیک بقایای داعش را برای انجام بهتر ماموریت ناامن‌سازی عراق برطرف و فضا را برای فشار سیاسی آمریکا در فرایند مذاکرات راهبردی بغداد ـ واشنگتن فراهم کند.  در همین خصوص «هشام الهاشمی» کارشناس عراقی در گفت وگو با روزنامه «البلد» گفته است: «ابو ابراهیم القریشی الهاشمی» سرکرده جدید داعش، نه تنها قدرت و جذابیت «ابوبکر البغدادی» را ندارد بلکه از توانایی علمی، دینی و فقهی البغدادی هم برخوردار نیست اما فقط تندرو است و سابقه طولانی در گروه های تروریستی از سال 2001 از جمله القاعده دارد.

از سوی دیگر با توجه به محل حضور و تمرکز عناصر داعش در مناطق بدون پوشش امنیتی، مرزی و مناطق دارای محیط جغرافیایی سخت و صعب العبور در شرق سوریه، غرب عراق و شمال شرق عراق، ضروری است دولت عراق با توجه بیشتر به «الحشد الشعبی» به عنوان زبده‌ترین نیروی مقابله با تروریسم در این کشور از روند رو به احیا و قدرت‌گیری این غده چرکین جلوگیری کند.»

به گفته الهاشمی، هم اکنون بین  ۶هزار تا ۷  هزار داعشی در مناطق مرزی عراق و سوریه فعالیت دارند و علاوه بر آن ها ۱۱ هزار تا ۱۲ هزار پرسنل لجستیک غیر فعال هم در مناطق باز، مرزها و مناطق صعب العبور در شرق سوریه و غرب و شمال شرق عراق متمرکز هستند.

نورنیوز

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902358

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟