Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخوندی با اشاره به عوامل انسانی در ایجاد حریق گفت: از ابتدای سال جاری تا امروز ۵ فقره آتش سوزی در بافق، بهاباد و خاتم داشتیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « محمد رضا آخوندی» صبح امروز در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد ضمن گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی و سالروز تاسیس جهاد سازندگی گفت: ۲۸ خرداد هر سال روز جهانی مقابله با بیابان زایی  است که شعار این روز « مقابله با بیابان زایی، تولید پایدار و مصرف بهینه» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان یزد خاطرنشان کرد: از مساحت استان یزد 36 درصد عرصه های بیابانی است که از این میزان 13 فقره بحران فرسایش بادی با قریب به 600 هزار هکتار است.

 

وی ادامه داد: سال گذشته اتفاق خوب برای ما، عنایت مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه در بخش آبخیز داری و بیایان در یک سال 150 میلیون دلار و در سال دوم 100 میلیون دلار برای استان ها بود که محقق شد که از این میزان استان یزد در سال اول 16 میلیارد و سال دوم بیش از 32 میلیارد تومان محقق شد.

 

آخوندی بیان کرد: در سال 98 از محل بیابان سهم استان حدود 10 میلیارد تومان بود و در بحث بیایان نیز در سفر ریاست جمهور به استان برای سال 98 و 99 حدود 20 میلیارد تومان منظور شد که سهم سال 98 میزان 100 درصد محقق شد.

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان یزد تصریح کرد: در بحث بیابان عمده اقدامات ما نهال کاری در 705 هکتار در محدوده شهرستان بافق، مدریت روان آب در شهرستان ابرکوه در 2300 هکتار، آبیاری از کشت های سنواتی در سطح 2947 هکتار، پروژه ملی تکثیر کربن با اعتباری بالغ بر 900 میلیون تومان در شهرستان خاتم بوده است.

 

وی افزود: پیشبینی ما در سال 99 تهیه طرح مطالعاتی در سطح یک و دو دهم ملیون هکتار، آبیاری و نهالکاری در 3228 هکتار، مدیریت روان آب در 5 هزار هکتار، نهال کاری در سطح 300 هکتار به عنوان عمده پروژه های ما در بحث بیایان است.

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان یزد خاطرنشان کرد: ما باید توسعه همه جانبه ببینیم تا خللی در کار دستگاه های دیگر نباشد.

 

وی ادامه داد: ما در سال گذشته 238 فقره استعلام معدن از ما شده است که حدود 700 هزار هکتار است اما 60 هزار هکتار آن را منابع طبیعی موافقت کرده است و تا آنجایی که می توانستیم پاسخگو باشیم همین میزان بوده است.

 

آخوندی بیان کرد: بسیاری از فعالیت های بیابان زایی نشان می دهد که اگر کشاورزی نیز به نحو احسن انجام شود اما همان نیز می تواند بیابان زایی به همراه داشته باشد.

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان یزد تصریح کرد: بیش از 95 درصد حریق ها عامل انسانی دارد که در استان یزد از ابتدای سال جاری تا امروز 5 فقره آتش سوزی در بافق، بهاباد و خاتم داشتیم که میزان هشت و نیم هکتار از اراضی سوخته اند.

 

وی افزود: در سال 98 پرونده تخریب و تصرف 237 فقره با مساحت 691 هکتار ، چرای غیر مجاز 15 فقره پرونده 2898 واحد دامی، حریق در سال 98 تعداد 12 فقره بوده که 13 و 4 دهم هکتار شامل شده است.

 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان یزد خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز رفع تصرف داشتیم  که تا امروز 37 فقره در 25 هکتار ، چرای غیر مجاز 12 فقره در 1503 واحد دامی، اجرای احکام قضایی 18 فقره و رفع تصرف 28 هکتار بودخ است.

 

وی ادامه داد: برای سال جاری از محل صندوق بخش آبخیز داری برای 3 پروژه جنگل، مرتع و آبخیز داری 18 میلیارد و 600 میلیون تومان تصویب شده است.

 

آخوندی بیان کرد: کمر بند سبز شهر یزد در سه فاز نزدیک به 300 هکتار مراقبت و نگهداری را داریم که در سال جاری با محوریت استانداری و دستگاه های متولی جلسات متعدد گرفته شد که هرکسی وظایفی را برعهده گرفت.

 

وی ادامه داد: برای اولین بار در سال گذشته در زمینه برگشت معادن نزدیک به یک و شش دهم میلیارد تومان به منابع طبیعی برگشت داده شد.

پایان پیام/449

منبع: شبستان

کلیدواژه: وقوع حریق شبستان یزد میلیارد تومان بیابان زایی هزار هکتار تا امروز سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟

به گزارش خبرآنلاین، بدر حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

همشهری در خبری نوشت:حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900320

دیگر خبرها

  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است
  • از سرگیری عمره‌ دانشجویی از هفته جاری/ دور جدید اعزام به عمره از ابتدای ماه صفر
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد