Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید مصلح روز دو‎شنبه‌شب در ارتباط ویدئو کنفرانسی با معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئوسای دانشگاه های کل کشور و پارک‌های علم و فناوری و مراکز پژوهشی  افزود: دانشگاه خلیج فارس از سال ۹۳ رویکرد کارآفرین را به عنوان جهت‌گیری محوری خود قرار داد و درسال ۹۴  سند راهبردی با رویکرد دانشگاه کارآفرین را به تصویب رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: همچنین این دانشگاه از سال ۹۴،  راه‌اندازی هسته‌های پژوهش و فناوری هیات علمی و حمایت از شکل‌گیری هسته‌های فناور دانشجویی را آغاز کرد و در سال ۹۶ مرکز کارآفرینی و نوآوری و در سال‌های بعد مراکز نوآوری و توسعه فناوری تخصصی را راه‌اندازی کرد.

مصلح  ادامه داد: تاکنون هفت  مرکز تخصصی فناوری و  نوآوری تخصصی در این دانشگاه راه‌اندازی شده و سه مرکز تخصصی نوآوری و فناوری نیز بزودی فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

رئیس دانشگاه خلیج فارس با اشاره به نقشه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانشگاه افزود:  مرکز کارآفرینی و  نوآوری در هسته اکوسیستم دانشگاه قرار دارد و علاوه براین دانشکده‌های متناظر در هر حوزه و مراکز پژوهشی کار پشتیبانی را برعهده دارند که دانشکده‌های جدیدی نیز متناسب با اهداف جدید راه‌اندازی می‌شود.

وی همچنین  به مرکز نوآوری در حوزه دریا و زیستی اشاره کرد و گفت: دانشگاه خلیج فارس ساخت شناورهای تفریحی و گردشگری، کار در زمینه جلبک را به طور ویژه و گسترده‌ای انجام داده و در حوزه آبزی پروری پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌است.

مصلح با اشاره به حوزه نرم افزار و و اقتصاد دیجیتال گفت: یک مرکز توسعه نرم افزارهای موبایلی با هدف ورود به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس، مرکز اینترنت اشیا، توسعه فناوری هوشمندسازی، کشاورزی، مواد پیشرفته و ساخت، صنایع خلاق و سیستم‌های قدرت و حفاظت که در زمان حاضر فعال هستند را راه‌اندازی کرده و شمار دیگری نیز بزودی راه‌اندازی خواهد شد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس ادامه داد: این مرکز رویدادهایی را در سال‌های مختلف (هر سال ۲۰ رویداد) با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی برگزار کرده‌است.

وی افزود: در زمان حاضر ۳۵  هسته فناور و نو آور دانشجویی در این دانشگاه فعال است که به عنوان هسته‌های کارآفرین،  فرایند شرکت شدن را طی می‌کنند و حدود ۳۱ شرکت هم طی این مدت فعال و وارد فاز تجاری سازی فناوری شده‌اند.

مصلح در باره سایر مراکز نوآوری و توسعه فناوری نرم‌افزارهای موبایلی  و فعالیت‌های فناورآنه و نوآورانه دانشگاه گفت: برترین نرم افزار حل مسائل دروس در کشور عربستان مربوط به محصولی است که شرکت‌های دانشگاه خلیج فارس توسعه دادند و همچنین برترین بازی منچ عربی که برای دانشجوایان و دانش‌آموختگان دانشگاه خلیج فارس درآمد دارد در کشور عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفته‌است.

وی اظهار داشت: نرم افزارهای مذهبی از قرآن تا اذان را تیمی ۱۵ نفره از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه خلیج فارس تولید کردند که سالانه بالغ بر ۲۰۰ هزار دلار درآمد ارزی برای کشور دارد.

مصلح ادامه داد: در زمینه هوشمندسازی نیز نخستین پلتفرم اینترنت اشیا در منطقه ۲ بوشهر اندازی شد و محصولات متنوعی را برای هوشمند سازی استخرهای آبزیان و حوزه‌های مختلف دیگر، توسط تیم‌های نوآور ساخته شده  که فرایند تجاری سازی آن در حال انجام است.

وی گفت: در حوزه دریا نیز می‌توان به تخته موج موتوردار، دوچرخه دریایی برای ترویج گردشگری دریایی و طراحی و تولید بخشی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع دفاعی و قایق ها و شناورهای تک نفره دریایی اشاره کرد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس گفت: این محصولات درحال طی مسیر تجاری سازی است و در قالب قراردادهای مختلف با صنعت و به طور ویژه با نیروهای دفاعی در دست اجرا است.

مصلح اظهار داشت: در زمینه جلبک نیز محصولات متنوعی که دانش فنی آن به دست آمده و  تاکنون ۶ شرکت در فرایند تجاری سازی محصول زیست فناوری در حوزه جلبک فعال هستند.

وی ادامه داد: دانشگاه دارای شرکت‌هایی است که کار تجاری سازی و فراوری جلبک را انجام و به محصولاتی با  ارزش افزوده بسیار بالا تبدیل می‌کنند.

مصلح بیان کرد: در زمینه کشاورزی نیز محصولات مختلفی با تاکید بر حوزه گیاهان دارویی، محصولات دامی، پرورش طیور، گیاهان سازگار با شرایط کم آبی، سیستم های هیدروپونیک و انواع محصولات دیگر تولید شده‌است.

وی گفت:  در زمینه کشاورزی تولیدات دیگری چون دمنوش، عصاره و اسانس گیاهان دارویی تجاری سازی شده  و دیت پیت تولید شده در دانشگاه خلیج فارس برای جایگزینی کوکوپیت تست و تایید شده و درمرحله تجاری سازی است.

مصلح ادامه داد: در مورد محصولاتی چون  مورینگا و گیاهان دارویی نیز این محصول‌ها به طور کامل تجاری سازی شده  و پایه درآمدی برای دانشگاه داشته است.

وی گفت: ترویج این نوع فعالیت‌ها در زمینه کشاورزی که منشا علمی دارد حتی روستائیان را درگیر کرده و می‌تواند برای آنها ایجاد شغل کند و درآمدی مضاعف را برای به ارمغان بیاورد.

مصلح ادامه داد: در دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس نیز دانشجویی نداریم که درطول دوره تحصیل تجربه کسب و کاری را نداشته و یا  درآمدی را کسب نکرده باشد و این دانشجویان وقتی فارغ‌التحصیل می‌شوند چون صاحب تجربه هستند می‌توانند کسب و کار خاص خودشان را داشته باشند.  

وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه خلیج فارس در زمینه سیستم‌های قدرت و حفاظت گفت: این مرکز  با وزارت نیرو و شرکت توزیع  برق منطقه‌ای کار و بخشی از  مجموعه نیازهای صنعت و وزارت نیرو را  این دانشگاه تامین می کند. 

مصلح بیان کرد: همچنین دانشجویان دانشگاه خلیج فارس یک سیستم عیب‌یاب کابل را طراحی و دانش فنی آن را به دست آورده و تولید کردند.

رئیس دانشگاه خلیج فارس افزود:  در زمینه مبارزه با کرونا نیز دانشگاه خلیج فارس پیشقدم بود و به تولید محصولات مختلف موردنیاز جامعه پرداخته است.

مصلح گفت: درست در زمانی که جامعه با شرایط سختی روبرور بود دانشگاه خلیج فارس وارد کارزار شد به گونه‌ای که تعداد زیادی از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه به کارگاه‌های تولیدی تبدیل شد و وسایلی نظیر ماسک، مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح، الکل  و سایر وسایل مورد نیاز را تولید کرد.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوشهر علمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوشهر علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوشهر علمی رئیس دانشگاه خلیج فارس تجاری سازی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین میرآبادی اظهار کرد: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش مؤثری را ایفا کرد.

وی «نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور» را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی‌سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش بسزایی در جهش شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته میرآبادی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد