Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد دژپسند در سیزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد برگزاری مداوم جلسات تخصصی دولت حول موضوعات اقتصادی با نمایندگان مربوطه در اتاق بازرگانی را مطرح کرده و گفت: تصمیمات وزارت اقتصاد و دارایی دامنه گسترده‌ای دارد. پیشنهاد من این است که این نوع جلسات را تخصصی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه برای بحث در خصوص مالیات بخش خصوصی نمایندگان سازمان امور مالیاتی و معاونین وزارتخانه بیایند. در بحث گمرک یک جلسه به موضوعات مربوطه پرداخته شود. جلسه بازار سرمایه را در اولین فرصت با فعالان بخش خصوصی داشته باشیم. در نظر داریم که طی این جلسات مباحثه دو طرفه صورت بگیرد و به تصمیم‌سازی منجر شود. من از ابتدا اعتقاد داشتم که باید با بخش خصوصی بدون تعارف کار کرد.

او ادامه داد: دولت به تنهایی نمی‌تواند اهداف و برنامه‌هایی را اعلام کرده و محقق کند. هرچه زمان بیشتر بگذرد، ضرورت حضور توسعه بخش خصوصی در اقتصاد بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند. هرچه در مسیر توسعه یافتگی بیشتر حرکت کنیم ضرورت کاهش حضور دولت در اقتصاد بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رابطه دولت و بازار به میزان توسعه یافتگی مربوط است، گفت: در برنامه اقتصادی که می‌خواهیم توسعه مستمر و پایدار صورت بگیرد، نمی‌توانیم به رشد حداکثری دولت بپردازیم بلکه باید میدان را به بخش خصوصی بسپاریم.

دژپسند خاطرنشان کرد: من معتقد نیستم که بخش خصوصی یار دوازدهم دولت در حوزه اقتصاد است؛ بلکه معتقدم که بازیگر اصلی است و در شرایط تحریم حتی باید در جایگاه فوروارد زمین ایفای نقش کند. در خصوص رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری اگرچه شرایط تنگناها و مضایقی وجود دارد که موجب نارضایتی شده است اما به هر حال برنامه‌های دشمن محقق نشده است اما این جایگاه برای مردم ایران قابل پذیرش نیست.

وی افزود: ما رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی بیشتری برای مردم می‌خواهیم و معتقدیم که باید شرایط برای بخش خصوصی فراهم شود. زمانی ما درآمدهای نفتی سرشار داشتیم و از این درآمد برای جبران شکاف سرمایه استفاده می‌کردیم. امروز که چنین درآمدی نداریم، چه باید بکنیم؟ در گذشته ما درآمد نفتی زیادی داشتیم و انباشت سرمایه به خوبی صورت می‌گرفت اما الان چه باید بکنیم؟ زمانی بانک‌ها می‌توانستند متکفل سرمایه‌گذاری‌ها باشند. امروز که بانک‌ها چنین توانی ندارند، چه باید بکنیم؟ زمانی ارتباطات جهانی و سطح توقعات پایین بود اما امروز باید از این‌ها بهره بگیریم و بهتر کار کنیم.

وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: باید رشد سرمایه‌گذاری جهت‌گیری مناسبی داشته باشد. باید نرخ تغییر فناوری تولید و تکنولوژی را افزایش دهیم. فروش نرفتن کالاها فقط هم مربوط به کاهش قدرت خرید نیست بلکه قابل به کالاهایی که با تکنولوژی پایینی ساخته می‌شوند، کم است.

او ادامه داد:  ما می‌گوییم سهم ما از نظر جمعیت و مساحت زیاد است و نباید به جایگاه پایین اقتصادی راضی شویم. باید بخش خصوصی راحت‌تر باشد و مزاحمت‌ها برای بخش خصوصی برداشته شود. تامین مالی تسهیل شود. در ایجاد اطمینان و محیط امن ابزارها را گسترش دهیم. اینکه ضمانت صندوق صادرات پذیرفته نمی‌شود درست نیست. باید صندوق صادرات موانع را برای صادرات بردارد.

فرهاد دژپسند با اشاره به اینکه ما رشد سرمایه‌گذاری و اقتصادی و ظرفیت‌های شغلی بیشتر و جایگاه مناسب در اقتصاد جهانی حق ما است، گفت: اولین کار این است که برای بهبود فضای کسب و کار تلاش کنیم. قواعد دولت در اقتصاد نباید دست و پا گیر باشد. خوشبختانه امکاناتی داریم و اگر بتوانم برخی از امور را سازمان دهیم به طور متوسط مجوزهای اصناف را افزایش دهیم و تسهیل کنیم.

او ادامه داد: ما در دولت به تنهایی نمی‌توانیم این شرایط را محقق کنیم. ما در دولت روحانی مقرراتی کمی را لغو نکرده‌ایم اما عملاً این مقررات به نوع دیگری برگشته‌اند. این یک بحث فرهنگی دارد. به جای این مسئله باید شما نیز بایستید و مقاومت کنید.

وی با اشاره به استقبال بخش خصوصی از پنجره واحد گفت: ما سعی‌ می‌کنیم که پنجره واحد را آغاز کنیم. به شما وعده می‌دهم که تا دهه فجر پنجره واحد الکترونیکی را ایجاد می‌کنیم. در این رابطه آی‌سی‌تی نیز قرار بود همکاری‌های لازم را انجام دهد. امروز باید از فرصت طلایی اقتصاد هوشمند شدن استفاده کنیم. این جزو تعهدات ما است. ما سعی می‌کنیم که شرکت‌های سهامی خاص و چهار استان را به صورت فیزیکی اضافه کنیم. شما بهترین‌های بخش خصوصی در تهران هستید و از شما می‌خواهیم که موانع و مزاحمت‌ها را به ما معرفی کنید.

دژپسند با اشاره به اینکه در مورد تامین مالی گلایه‌هایی وجود دارد، گفت: متاسفانه در حال حاضر ظرفیت  بانک‌ها برای تامین مالی محدود است. ما معتقدیم که در خصوص تامین مالی باید کارکردها تغییر کند و تامین مالی از بازار سرمایه صورت بگیرد. بنگاه‌های بزرگ مقیاس باید از بازار سرمایه تامین مالی بگیرند. ما در بازار سرمایه یک ابزار برای تامین مالی نداریم و این فقط راهکار عرضه اولیه نیست. این ابزارها باید به کمک ما در این شرایط بیاید. بنگاه‌های بزرگ مقیاس به بازار سرمایه بروند.

وی افزود: ما دیدیم که چطور ظرف سه ساعت در یک روز، هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه فروش رفت. بدون شک این مسئله کمک خوبی به ما خواهد کرد.

وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: این مسئله به این معنی نیست که بازار سرمایه را جایگزین بازار پول قرار کنیم. بانک‌ها با این معوقات مشکل دارند. سال قبل ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تهسیلات داده شد اما الان ما از شما مدد می‌‌طلبیم. بانک‌ها عزم جزم دارند که سهام بنگاه‌هایی که دارایی آنها است، واگذار کنند.

دژپسند تصریح کرد: کسری بودجه زمانی است که حساب دولت بسته شود و مصارف بر منابع پیشی بگیرد. الان پیش‌بینی عدم تحقق بودجه داریم و اگر همزمان به اصلاح ساختار و منابع جدید فکر کنیم، می‌توانیم مشکل کسری بودجه را حل کنیم. تا زمانی که من هستم برای تامین مالی بودجه با ابزار افزایش فشار مالیاتی پیش نمی‌روم. ما اولین دستگاهی بودیم که مهلت برای مودیان مالیاتی فراهم کردیم؛ بخشودگی جرائم را مطرح کردیم. ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمد ما اضافه شد، همین مسئله درعین حال ۲۰ هزار میلیارد به نفع بخش خصوصی هم بود.

ادامه دارد...

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پاکستان دولت نقدینگی نماینده بخش خصوصی شرکت های بورسی برای تامین مالی بازار سرمایه هزار میلیارد سرمایه گذاری بخش خصوصی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۹۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی

ایسنا/کرمان استاندار کرمان گفت: به جز یکی دو مورد، دیگر بانک‌های خصوصی هیچ کمکی به استان کرمان ندارند و مفرّی برای فرار سرمایه شده‌اند و مشخص نیست این عدد بزرگ کجا می‌رود.

محمدمهدی فداکار صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان اظهار کرد: شرکت‌ها در توسعه سرمایه‌گذاری و تامین نقدینگی با چالش جدی مواجه هستند و باید برای تامین سرمایه در گردش اقدام اساسی صورت بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: بازگشت حقوق دولتی معادن به استان نیاز به قانون دارد و برای تغییر محل هزینه‌کرد باید مرجع قانونی داشته باشیم که کار در این زمینه به خوبی دارد پیش می‌رود.

استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در کشور همه از بانک‌های خصوصی گلایه دارند، تصریح کرد: به جز یکی دو مورد، دیگر بانک‌های خصوصی هیچ کمکی به استان کرمان ندارند و مفرّی برای فرار سرمایه شده‌اند و مشخص نیست این عدد بزرگ کجا می‌رود.

به گزارش ایسنا، امیر حسن زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در اقتصاد باید ساختار درستی داشته باشد، از شهرک‌های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی به‌عنوان نمونه‌هایی از ساختارهای مناسب در این زمینه نام برد و گفت: مردم باید در فضای آرام برای سرمایه‌گذاری بیایند.

وی اظهار کرد: رتبه فضای کسب و کار استان کرمان در سال گذشته به رتبه چهارم کشوری ارتقا پیدا کرد و این وضعیت باید در کسب و کار استان هم دیده شود، هرچند هم‌اکنون هم شاهد آثار مثبت آن هستیم.

حسن زاده تصریح کرد: اقداماتی که در سال گذشته در استان کرمان آغاز شده، در راستای شعار سال جاری است و تیم اقتصادی استان خوشحال است که در مسیر درستی حرکت می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: مردم استان کرمان هم دارای سرمایه هستند و هم دوست دارند برای سرمایه‌گذاری و تولید پای کار آیند، اما بلد نیستند و از اتاق بازرگانی کرمان درخواست داریم، بحث آموزش را برای ورود سرمایه مردم به تولید دنبال کند.

وی از برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان در ۲۴ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه جاری خبر داد و این برنامه را فرصتی مناسب برای توسعه استان برشمرد.

حسن زاده در پایان با تاکید بر راه‌اندازی کمیته آموزش اظهار کرد: وام‌های تبصره‌ای در استان کرمان به‌ سمت مهارت و فنی و حرفه‌ای رفته، زیرا فردی که مهارت داشته باشد، مسیر را پیدا می‌کند اما فردی که آموزش ندیده، نمی‌تواند پیشرفت کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تسهیلات تکلیفی ۲۰۰ همتی بانک‌ها در ۱۴۰۳ ثابت ماند
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است