Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:51:49 GMT

چاپ سه بعدی بافت‌های بدن

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۰۹۵۸۸

چاپ سه بعدی بافت‌های بدن

به گزارش روز سه‌شنبه پایگاه خبری ساینس، برای چاپ سه‌بعدی  از جمله بافت‌های بدن، لازم است دو مولفه به کار گرفته شود. مولفه اول نوعی جوهر زیستی است که از یک ماده خاص به عنوان چارچوب و ترکیبی از سلول‌های زنده تشکیل می‌شود. مولفه دوم دربر گیرنده فاکتورهای رشد است که موجب بهبود رشد سلول‌ها و شکل‌گیری بافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما برای چاپ سه‌بعدی بافت‌ها به طور مستقیم درون بدن باید عوامل دیگری نیز مورد توجه قرار گیرند. برای مثال لازم است فرایند تولید بافت در دمای عادی بدن یعنی ۳۷ درجه سانتی‌گراد انجام شود، این بافت باید به نحو موثری به اندام‌های نرم و زنده بدن متصل شود و تمام مراحل کار باید به‌گونه‌ای انجام شود که برای سایر اندام‌های بدن مضر نباشد. یکی از فرایندهای مضری که در فناوری‌های متداول چاپ سه‌بعدی استفاده می‌شود، به‌کارگیری پرتوهای ماوراء‌بنفش برای سخت شدن بافت‌های چاپ شده است.
علی خادم حسینی مدیر انستیتوی تراساکی با همکاری دیوید هولزل از دانشگاه اوهایو و امیر شیخی از دانشگاه ایالت پنسیلوانیا، نوعی جوهر زیستی ساختند که در دمای طبیعی بدن قابل استفاده است و با پرتوهای نورمرئی سخت می‌شود. همچنین برای چاپ بافت، نازل رباتیکی را طراحی کردند که قادر است بافت را با دقت بسیار بالا و به صورت برنامه‌ریزی شده تولید کند.

این نازل به‌گونه‌ای طراحی شده که قادر است بافت‌های نرم بدن را سوراخ کرده و درون آن‌ها را با جوهر زیستی پر کند. بدین ترتیب نقاط اتکای مناسبی برای اتصال بافت چاپ شده به اندام‌های زنده بدن ایجاد می‌شود.
به اعتقاد محققان، این فناوری جدید امکان انتقال مستقیم سلول‌های مناسب و مواد لازم را به محل آسیب دیدگی در بدن فراهم کرده و زمینه را برای تولید ایمپلنت‌های اختصاصی برای بیماران هموار می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biofabrication  منتشر شده است.

برچسب‌ها چاپگر زیستی چاپ سه بعدی ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چاپگر زیستی چاپ سه بعدی ایالات متحده آمریکا چاپگر زیستی چاپ سه بعدی ایالات متحده آمریکا چاپ سه بعدی بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، در نشست میان رشته‌ای به مناسبت هفته هنر انقلاب با حضور اقشار مختلف هنرمندان ازجمله خبرنگاران، نویسندگان، شاعران، عکاسان و همچنین کارشناسان محیط زیست استان بوشهر، ضمن اکران خصوصی مستند رشاد بالف، معضلات محیط زیستی استان بررسی و برای رفع آنها چاره اندیشی شد.

سرپرست روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر در این نشست با تاکید بر لزوم شراکت همه مردم برای داشتن محیط زیستی سالم گفت: هرگونه دستکاری سواحل، ورود فاضلاب و همچنین مواد آلاینده از جمله آلودگی‌های نفتی به دریا باعث برهم خوردن تعادل زیست‌بوم خلیج‌فارس و در نتیجه از بین رفتن مرجان‌ها می‌شود.

سعید نوذری با اشاره به صید و فروش باله کوسه به‌عنوان یک معضل محیط زیستی گفت: به‌تازگی یک صیاد در بوشهر اقدام به صید افزون بر یک تن کوسه تنها برای فروش باله آنها کرده که این ظلم مسلم به محیط زیست است.

وی با تاکید بر غیرقانونی بودن صید به روش ترال، افزود: استفاده از تور ترال، به زیست‌بوم کف دریا و اقیانوس آسیب زده و تمام موجودات کف زی را از بین خواهد برد.

سرپرست روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: نخبگان استان اختراع‌هایی انجام دادند که جایگزین صید با تور ترال است، اما حمایت‌های لازم از طرح آن‌ها نشده و گره این مشکل نه به دست سیاستمداران و مسئولان بلکه به دست هنرمندان باز می‌شود.

نوذری با بیان این‌که پویش‌های مردمی از اثرگذارترین روش‌های حفاظت از ظرفیت‌های محیط زیستی است، افزود: مجموعه محیط‌زیست هنرمندان را برای چاپ کتاب، برپایی نمایشگاه یا هر اثر هنری مربوط به محیط‌زیست همراهی می‌کند.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر نیز در این آیین با تاکید بر برگزاری نشست‌های هنری با حضور اقشار مختلف هنرمندان به‌جای نشست‌های رایج خبری مسئولان، گفت: به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی، این مجموعه اجرای برنامه‌های شاخص فرهنگی را در دستور کار قرار داد.

مسعود عرب‌زاده عنوان کرد: یکی از برنامه‌هایی که در ششمین دوره هفته هنر انقلاب مصوب شد، نشست هنرمندان با فعالان محیط‌زیست بود که هنرمندان دغدغه‌مند استان از این برنامه استقبال کردند.

وی اظهار کرد: هنرمندان قدرت زیادی دارند و از این رو یکی از سیاست‌های حوزه هنری استان بوشهر این بود که هنرمندان پای کار حل مسائل محیط زیست بیایند و نه مسئولان و سیاست‌مداران.

نوذری با اشاره به ثبت نام افزون‌بر ۳۰۰ هنرمند استان بوشهر در سامانه راه‌اندازی شده از سوی حوزه هنری در هفته هنر انقلاب، افزود: امید می‌رود با برگزاری موفق این نشست، در ماه‌های آینده نیز اداره‌های و نهاد‌های دیگری همچون جهاد کشاورزی، دامپزشکی و... در برگزاری این گونه نشست‌ها با هنرمندان برای حل مشکلات حوزه خود فعال شوند.

وی گفت: طبق برنامه‌ریزی، حوزه هنری استان بوشهر هر ماه نشستی با هنرمندان در هر یک از این اداره‌ها برای رسیدگی به دغدغه‌های محیط زیستی برگزار خواهد کرد.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر با اشاره به اکران خصوصی مستند ساخته شده توسط هنرمند مستند ساز رشاد بالف در این نشست، گفت: آثار فاخری از این جنس میتواند تاثیر بسیار زیادی در فرهنگ‌سازی جامعه داشته باشد و اکران این فیلم در جمع هنرمندان و توضیحات تکمیلی کارگردان اثر باعث دغدغه‌مند شدن هنرمندان و تولید آثار بیشتر در این حوزه خواهد شد.

ریختن فاضلاب به دریا، قطع درختان شهری به بهانه‌های مختلف، صید بی‌رویه آبزیان، آلودگی‌های نفتی، شکار در محیط‌های ممنوع و بازار فروش گسترده حیوانات بومی استان بوشهر ازجمله مواردی بود که هنرمندان و کارشناسان محیط‌زیست به آن پرداختند.

دیگر خبرها

  • زمان حراج بعدی شمش طلا در مرکز مبادله اعلام شد
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+شرایط
  • تیاگو موتا؛ سرمربی بعدی یوونتوس
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • سامانه بارشی بعدی چهارشنبه فعال می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • آیا جنگ سرد بعدی یک مسابقه ازدحام پهپادی خواهد بود؟
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه