Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدارس غیردولتی هم مانند مدارس دولتی در روزهای کرونایی تعطیل شد اما تعیین تکلیف شهریه‌ این مدارس همچنان به رغم بخشنامه آموزش و پرورش با گلایه والدین مواجه است و از سوی دیگر برخی معلمان این مدارس هم از نگرفتن کامل حقوقشان گلایه دارند.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: «در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور ضمن تأکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهره‌گیری از مشارکت همگانی مردمی در امر آموزش و پرورش و تأسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و بهره‌گیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاست‌های کلی ابلاغی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام، «سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی» وابسته به وزارت آموزش و پرورش تأسیس شد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این موضوع در ماده یک قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی آمده است؛ مدارس خصوصی از سالیان قبل وجود داشت و مردم به آموزش و فرهنگ کمک می‌کردند و در آیین‌نامه این مدارس نیز آمده بود که تما هزینه آنها از محل دریافت شهریه دانش‌آموزان تأمین می‌شود.

بعد از انقلاب اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی در تاریخ پنجم خرداد 1367 قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی را از تصویب گذراند؛ ماده یک این قانون مدرسه غیرانتفاعی را اینگونه تعریف کرده است: «مدارس غیرانتفاعی، مدارسی است که از طریق مشارکت مردم، مطابق اهداف و ضوابط ودستورالعمل های عمومی وزارت آموزش و پرورش تحت نظارت آن وزارتخانه تأسیس و اداره می‌شود».

در تبصره مربوط به ماده یک آورده شده است که «منظور از غیرانتفاعی بودن آن است که درآمد حاصله صرفاً صرف هزینه‌های جاری و توسعه آتی مدارس گردد». البته سال‌ها بعد، نام مدارس غیرانتفاعی به غیردولتی تغییر کرد اما این کلمه غیرانتفاعی هنوز هم از نظر عامه مردم روی مدارس غیردولتی هست و مردم از مدارس غیردولتی به عنوان مدارس غیرانتفاعی یاد می‌کنند.

اما در هر حال با توجه به توسعه و گسترش فعالیت‌های مدارس غیرانتفاعی و تغییر شرایط اجتماعی جامعه، به وجود آوردن نیازهای جدید در حوزه تعلیم و تربیت و همچنین لزوم حمایت‌های حاکمیت در امر توسعه مشارکت‌های مردمی، جهت افزایش انگیزه و سرمایه‌گذاری مؤسسان و کیفی سازی سطح فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مدارس غیرانتفاعی، پیشنهاد اصلاح قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در نهایت در قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ چهاردم آذر 1395 مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

حالا این مدارس سال‌هاست که در کنار مدارس دولتی فعالیت می‌کند و برخی هم برند شده‌اند و به همین راحتی هر دانش‌‌آموزی را برای ثبت‌نام در آن قبول نمی‌کنند؛ کار و بار برخی از این مدارس آنقدر خوب بود که بعضی خانواده‌ها برای حضور فرزندان‌شان در این مدارس به فردی و هر کاری هم رو می‌آورند. 

اما کرونا همه معادلات را به هم ریخت و فضای به شکل دیگری شد؛ مدارس تعطیل شد و آموزش مجازی روی کار آمد و در این شرایط خانواده‌ها با فرزندان‌شان در قرنطینه خانگی مانند. 

کلاس‌های درس به صورت غیرمجازی تشکیل شد و البته این کلاس‌ها در ساعت کمتر تشکیل شد و به جای از صبح تا ساعت 3 یا 4 بعدازظهر که دانش‌آموزان در مدرسه بودند، حالا کمتر در مدرسه بودند ولی باید کل شهریه را پرداخت می‌کردند. 

سعید صالح مدیرکل مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش درباره شهریه مدارس غیردولتی، اظهار کرد: درباره شهریه مدارس غیردولتی در ایام تعطیلات طولانی مدت مدارس، طی جلساتی که در شورای سیاست‌گذاری و نظارت مرکزی تشکیل شد، به این نتیجه رسیدیم با توجه به اینکه مدارس غیردولتی مکلف هستند تمام خدماتی که وزارت آموزش و پرورش تعیین می‌کند را برای یک سال تحصیلی ارائه دهند و در زمانی که مدارس تعطیل شد، آموزش در مدارس تعطیل نشده و آموزش‌های مجازی اتفاق افتاد، بازگشت شهریه ثابت آموزشی موضوعیت پیدا نمی‌کند.

وی افزود: البته آموزش مجازی در بسیاری از مواقع علاوه بر افزایش زمان آموزش، هزینه‌های دیگری را هم برای مدارس ایجاد کرد و از سوی دیگر قرار شد مدارس خدماتشان را مجازی ارائه دهند و بر این اساس شهریه ثابت آموزشی اخذ می‌شود.

صالح اضافه کرد: درباره شهریه فعالیت‌های غیردرسی که مدارس متناسب با برنامه‌های خود ارائه می‌کنند، کمیته‌ای ذیل شورای سیاست‌گذاری و نظارت مرکزی تشکیل می‌شود و با مشخص شدن زمان پایان سال تحصیلی، چگونگی برگشت این شهریه‌ها که در قبال خدمت، اخذ شده ولی به دلیل شرایط کرونا انجام نشده است، به استان‌ها ابلاغ می‌شود و جزئیات آن در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

صالح درباره عدم پرداخت حقوق معلمان افزود: معلمان مدارس غیردولتی در صورتی که مشکل داشتند، می‌توانند موارد را با سامانه تلفنی 4317 تماس بگیرند تا پیگیری کنیم و حقوقشان را دریافت کنند.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه مدارس ملزم شدند هزینه فعالیت فوق برنامه غیرآموزشی را در ایام کرونا به خانواده ها برگردانند، گفت: مدارسی که هزینه فعالیت های فوق برنامه غیرآموزشی دریافت کرده اند ژطبق مصوبه شورای سیاستگذاری که به تک تک مدارس ابلاغ شده، باید هزینه فعالیت های انجام نشده را یا به اولیا بازگردانده و یا بابت شهریه سال آینده محاسبه کنند. همچنین موسسان موظف شدند حقوق معلمان را نیز به طور کامل پرداخت کنند و با موارد تخلف نیز برخورد شده است.

زینی وند با اشاره به نظارت‌ها بر مدارس در ایام ثبت نام گفت: پریروز یکی از اولیا به ما اطلاع داد که یک مدرسه ابتدایی ۱۷ میلیون شهریه می‌گیرد که بازرسان ما بلافاصله اعزام شدند. اولیای دانش‌آموزان موارد تخلف را حتما از طریق سامانه ۴۳۱۷ به ما اطلاع دهند و مطمئن باشند پیگیریم.

به گزارش فارس، برخی مخاطبان این خبرگزاری در سامانه فارس من، با ثبت سوژه‌هایی با عنوان «دست مدارس غیرانتفاعی در جیب والدین» خواستار پیگیری بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدارس آموزش والدین مجلس شورای اسلامی مدارس آموزش و پرورش والدین مجلس شورای اسلامی آموزش وزارت آموزش و پرورش مدارس غیرانتفاعی آموزشی و پرورشی مدارس غیردولتی مدارس و مراکز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان

در این مراسم، رسول شیدایی مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: مدرسه شهید حجه فروش در ابعاد تربیتی و آموزشی مدرسه‌ای نمونه و در بین ۱۰ مدرسه برتر استان همدان و ششمین مدرسه با رشد معدل آزمون نهایی است.

مسلم مخفی، فرماندار همدان هم توجه به هر دو مقوله آموزش و پرورش را در مدارس خواستار شد و گفت: مدارس باید به همه ابعاد تربیتی بپردازند و آینده سازان و مادران و پدرانی تکامل یافته و تربیت شده را وارد جامعه کنند.

سیدجواد حسینی، فرمانده سپاه ناحیه همدان هم گفت: تعلیم و تعلم را معلمان به عنوان یک عبادت انجام می‌دهند و لازمه این امر داشتن عشق و علاقه و پدری و مادری کردن برای نهال‌های آینده کشور است.

شهید حمید حجه فروش، ۱۲ آذر ۱۳۳۶ متولد شد، و با شروع دفاع مقدس تدریس را رها کرد و به دنبال خدمتی دیگر رفت، آموزش و پرورش نامۀ برگشت او و دیگر معلمان به محل کارشان را ارسال کرد؛ اما به حضورش در سپاه و بسیج بیشتر احساس نیاز می‌شد. با ماندنش موافقت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت حدود ۱۸۰۰ معلم بازنشسته در مدارس شهرستان‌های تهران
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان