Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@14:23:38 GMT

مشاغلی که جان دوباره گرفته‌اند

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۰۱۰۷

مشاغلی که جان دوباره گرفته‌اند

همشهری آنلاین- علی الله سلیمی: در کوچه‌ پسکوچه‌های محله‌های قدیمی شهر تهران از جمله بیشتر محله‌های مناطق شرق پایتخت مغازه‌های کوچک و خاک خورده بسیاری را می‌بینیم که صاحبان آنها با حفظ سنت‌های شغلی گذشتگان خود و بر حسب نیاز به‌طور ناخودآگاه، نقش مهمی در حفظ بخشی از فرهنگ مردمی را برعهده دارند. در میان مشاغل رایج در جامعه، به‌خصوص شهر تهران که قدم به قدم با پیشرفت تکنولوژی رو به سوی تحول و تجدد پیش می‌رود، کمتر کسی متوجه شغل‌های سنتی فراموش شده‌ای مانند چراغ سازی، مسگری، پینه‌دوزی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که به تعبیر امروزی جزو شغل‌های تعمیراتی است می‌شود. شاید یکی از دلایل اصلی آن بی‌نیازی شهروندان به این‌گونه مشاغل باشد، چراکه با توجه به جنبه تعمیراتی آنها، در حال حاضر کمتر کسی علاقه‌مند به تعمیر وسایل خود است و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند به جای تعمیر، یک وسیله نو و جدید بخرند. در واقع بیشتر این مشاغل که در حال حاضر در قالب شغل‌های تعمیراتی هستند، تقریباً تا چند دهه قبل جزو مشاغل اصلی و مورد نیاز مردم بوده‌اند. اکنون با یک نگاه گذرا به محله‌های قدیمی مناطق شرق تهران از جمله دولاب، تنها ۳ تا ۴ مغازه خاک خورده و کوچک را می‌توان در کوچه‌پسکوچه‌های این محله قدیمی پیدا کرد که مشغول این فعالیت‌ها هستند و صدای ضربات چکش پیرمردهای قد خمیده روی دیگ‌های بزرگ نذری و سماورها و اشیای قدیمی خاک خورده ما را به سوی خودشان جلب می‌کند. بیشتر مشاغل قدیمی، به گونه‌ای دوامشان وابسته به طبقه متوسط و کم‌درآمد جامعه است. چراکه با توجه به عدم توانایی این قشر در خرید، مجبور هستند به جای تهیه اجناس جدید برای مثال مانند سماور، بخاری و کتری و حتی کفش و لباس، تن به تعمیر آنها دهند و این نیاز و وابستگی اقشار کم درآمد به این مشاغل به‌طور ناخود آگاه و نا محسوس باعث دوام شغل‌های سنتی در تهران شده است. شاید در نگاه اول این‌طور به نظر برسد که‌کاری از دست ما برای حفظ این مشاغل که یادگارهایی از گذشته‌های نه چندان دور هستند بر نمی‌آید، اما واقعیت آن است که با یک خسته نباشید به افرادی که هنوز در این مشاغل فعال هستند و دیده احترام، خستگی را از تن فعالان این مشاغل که جای خالی سازمان‌های مربوطه را در حفظ و دوام این مشاغل هویتی پر کرده‌اند، به در کنیم.  
 

کد خبر 521822 برچسب‌ها محله همشهری محله فرهنگ - میراث فرهنگی هنر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله فرهنگ میراث فرهنگی هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به تازگی بحث تخریب و گودبرداری ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج در خیابان بهشت تهران مطرح شده و اخبارش منتشر شده، اما به سرعت روند تخریب این ساختمان پی گرفته شده است.

گویا این ساختمان که برای شهرداری تهران است، قرار بوده در طرح گذشته به سنگلج بپیوندد، اما نه تنها این اتفاق نیافتاده بلکه الان تخریب شده و هر لحظه امکان دارد که برای بنای ثبت ملی سنگلج هم اتفاقات ناگواری در اثر این مجاورت بیافتد.

اتابک نادری هنرمند امروز در صفحه شخصی خود فیلمی بدین مضمون منتشر کرد که با همراهی مسئولان تماشاخانه، مرکز هنر‌های نمایشی و گروه مهندسین دفتر عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر بام سنگلج حضور پیدا کرده و نسبت به روند تخریب و گودربرداری این ساختمان ابراز نگرانی کردند.

پریسا مقتدی رییس تماشاخانه سنگلج نیز چندی پیش درباره پیگیری‌هایش توضیح داد: طی روز‌های گذشته مجددا به آقای نادعلی رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و مدیرکل هنر‌های نمایشی اطلاع دادیم. عکس و فیلم‌هایی را تهیه کردیم و طی نامه‌نگاری‌هایی که انجام داده‌ایم اعلام نگرانی کردیم که این تخریب دارد صورت می‌گیرد. در جریان هستم که مدیرکل محترم نیز مکاتباتی با وزیر داشته‌اند. با دفتر طرح‌های عمرانی وزارتخانه جناب آقای جان‌نثار و همکاران‌شان مهندس توکلیان، گفت‌وگو کردیم که دیدار حضوری از پروژه داشتند و با مهندسان آن پروژه نیز صحبت کردند. متاسفانه این طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پایه‌ریزی کنند. هر چند مهندسان دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید، اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. به هر حال ۳۰ سال از ساخت آن ساختمان می‌گذرد و به نوعی این ۲ ساختمان در گذر زمان به هم تکیه داده‌اند.

کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی نیز در اظهار نظر نسبت به این اتفاق گفت: : شهرداری تهران در اقدامی کاملا غیر قانونی و کاملا چراغ خاموش اقدام به تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج کرده است. بنای تماشاخانه سنگلج ثبت ملی است و این اقدام شهرداری تهران تخلف آشکار، خودسرانه و کاملا غیر قانونی است. مکاتبات لازم را با آقای دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری انجام داده‌ایم و منتظر پیگیری و پاسخ این وزارتخانه هستیم.

حالا باید منتظر ماند و پیگیری کرد تا ببینیم مسئولان شهرداری چه جواب و صحبتی در ارتباط با این اتفاق دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آن‌ها بازگردانیم
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست