Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-غریب پور گفت: مراکز علمی و تحقیقاتی توان توسعه صنعت را دارند، فقط باید موانع ذهنی که حاکی از نداشتن خودباوری است، برداشته شود.

آیین رونمایی از «پروژه چرخه مسی» با حضور خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت‌عامل ایمیدرو، محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و شمار دیگری از مسئولان در مرکز فناوری و فرآوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاددانشگاهی تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: امروز این نوید را می‌دهیم که راه پیشرفت صنعت را پیدا کرده‌ایم، هرچند سخت بود و موانع زیادی داشتیم اما باید بدانیم که تجهیزات زیادی در حوزه معدن و صنایع معدنی داریم. خوشبختانه فعالان دانشگاهی در این زمینه پیشتاز هستند.

غریب پور تصریح کرد: جهش تولید و رونق اشتغال به این بستگی دارد که خودمان نیاز و تجهیزات فنی را آماده سازیم. با توجه به ظرفیتی که در کشور وجود دارد، صنعت و دانشگاه به یک همدلی و همزمانی رسیده است، براین اساس ما هم همانند کشور‌های خارجی به راحتی در این راه پیشرفت خواهیم کرد.

او تاکید کرد: ما به عنوان سازمان توسعه دهنده در کنار دانشگاه هستیم و سعی می‌کنیم پیشتاز بوده و موانع را برداریم.

غریب پور ادامه داد: اتفاقاتی که هر روز در حوزه بومی سازی رخ می‌دهد، نوید دهنده این است که مسیر را به درستی انتخاب کرده‌ایم.

او بیان کرد: نمونه‌هایی انجام شده، حاکی از این است که متخصصان، فعالان دانشگاهی و محققان در کنار صنعت بوده و پیشتاز هستند. این اقدامات، کشور را سربلند می‌کند.

معاون وزیر صمت افزود: مراکز علمی و تحقیقاتی، ظرفیت و توان توسعه صنعت را دارند، فقط باید موانع ذهنی که حاکی از نداشتن خودباوری است، برداشته شود.
مدیران انقلابی، به توان داخلی اعتماد کردند

در ادامه طیبی، رئیس جهاددانشگاهی گفت: در هر کجا که موفق بوده ایم، مدیران انقلابی، ملی و خودباور، ریسک را پذیرفتند و به توان داخلی اعتماد کردند.

او افزود: ارتباط منسجم و هدف‌مندی بین ایمیدرو و جهاددانشگاهی برقرار شده است. همچنین تولید اغلب فناوری‌های مورد نیاز کشور را داریم، به‌شرط اینکه به‌موقع اولویت‌های صنعتی را مشخص و در آن اقدام کنیم.

گفتنی است پژوهشگران مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد فلزی سازمان جهاددانشگاهی تهران موفق شدند برای نخستین‌بار در کشور چرخ مسی از آلیاژ مس کروم زیرکونیم را تولید کنند. چرخ مسی، کریستالیزاتور خط ریختگری پیوسته مس است که به‌عنوان خط پراپرزی (properzi) در صنعت شناخته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: غریب پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره برنامه سال جدید وزارت علوم در راستای جذب دانشجویان در صنعت اظهار کرد: در کنکور ۱۴۰۳ شرایطی را برای استادانی که علاقه‌مند به فعالیت در زمینه نیاز‌های جامعه هستند، اختصاص داده ایم تا خودشان به جذب مستقیم دانشجو اقدام کنند. 

وی افزود: مثلا، اگر استادی بر اساس نیاز‌های ثبت شده در سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) طرح دانشجویی تعریف کند، نامش در دفترچه کنکور لحاظ می‌شود و از همان قسمت به صورت مستقیم دانشجو پذیرش می‌کند و دانشجو هم می‌داند که در خصوص چه موضوعی باید انتخاب رشته کند. 

زلفی گل تصریح کرد: مسیر دوم جذب دانشجو در صنعت مربوط به دانشجویان استعداد درخشان است؛ بر همین اساس استادانی که در راستای نیاز صنعت با صنایع قرارداد منعقد کرده یا متناسب با سامانه نان طرح نامه یا پروپوزال دانشجویی تعریف کنند از بین استعداد‌های درخشان که جزء ۲۰ درصد ورودی رشته خودشان هستند، می‌توانند مستقیم به صورت استاد محور دانشجو پذیرش کنند و دیگر نیازی به شرکت دانشجو در کنکور نیست. 

وزیر علوم ادامه داد: با انجام فعالیت‌های مذکور به تدریج بخشی از ظرفیت تحقیقاتی کشور به نیاز‌ها و مسائل کشور سوق داده می‌شود، از طرفی برای استادانی که ارتباط خوبی با صنعت دارند، مبلغ قراردادهایشان تا ۳ برابر افزایش می‌یابد، مثلا، اگر استادیار رشته انسانی حقوق ماهیانه ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کند و مبلغ قراردادی که با صنعت منعقد کرده است ۶۰ میلیون تومان است، می‌تواند به جای دریافت سالانه یک پایه تشویقی سالانه ۳ پایه تشویقی دریافت کند.

زلفی گل گفت: به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی که در راستای نیاز‌های صنایع و جامعه باشند اگر کاربردی نوشته شوند ۲ برابر پژوهانه و اگر فناور محور باشند تا ۳ برابر گرنت اختصاص تعلق می‌گیرد. مثلا، به رساله عادی دانشجوی دکتری ۲۵ میلیون تومان گرنت و به رساله کاربردی ۵۰ میلیون تومان و به رساله فناور محور ۷۵ میلیون تومان گرنت اختصاص خواهد یافت. 

وزیر علوم در پایان بیان کرد: تعداد پذیرش دانشجویان در صنایع مختلف بدون هیچ محدودیتی عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد