Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@10:56:09 GMT

‌کاکتوس بکارید، پولدار شوید!

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۲۰۸۴

‌کاکتوس بکارید، پولدار شوید!

ایسنا/یزد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کاکتوس کشور در یزد پرورش کاکتوس را یکی از بهترین اشتغال‌ها با سود بالای ۶۰ درصد می‌داند و می‌گوید: کشورهای عربی و اروپایی یکی از بزرگترین خریداران کاکتوس ایران هستند.

«مهدی جلیلی» یکی از تولیدکنندگان کاکتوس با بذر در کشور است. در بازدیدیکه از گلخانه او داشتیم شاهد ‌کاکتوس‌های مختلفی در آن بودیم  که هر کدام در ظروف مخصوص این مسئله روییده بودند و به گفته جلیلی هیچ کدام از این کاکتوس‌ها بدون بازار فروش رها نمی‎شوند و تمام آنها با قیمتی مناسب در بازار عرضه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاکتوس که گیاه محبوبی در بین مردم به خصوص یزدی‌ها شده، مقاومت بالایی به گرما و سرما دارد و شاید اکثرا از شنیدن نام کاکاتوس زمختی و برگ‌های پرتیغش را متصور شویم اما جالب است بدانیم که بنا به گفته یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کاکتوس کشور، همین کاکتوس‌ها امروزه یکی از بهترین اشتغال‌ها با سود بالا و بیش از ۶۰ درصد سود خالص را به وجود آورده و نه تنها در محیط گلخانه و در سطح زیرکشت وسیع بلکه در محیط‌های کوچکتری مانند بالکن خانه و پشت بام و حتی یک اتاق کوچک هم قابل پرروش و عرضه هستند.

این تولیدکننده در بازدید خبرنگاران و اعضای هیات رییسه روابط عمومی‌های استان یزد از گلخانه‌اش اظهار می‌کند: کاکتوس‌هایی که بذرهایشان را می‌کاریم، از ابتدای کشت توسط شرکت عرضه کننده بذر خرید تضمینی می‌شوند و از طرفی کشورهای عربی و اروپایی یکی از بزرگترین خریدارهای کاکتوس ایران هستند.

وی علت مطالبه کشورهای مختلف از کاکتوس‌های یزد می‌گوید: آفتاب و هوا، اقلیم مناسب کشت کاکتوس و قیمت کم سوخت و نیروی کارگر در کشور ما منجر شده است تا کشورهای دیگر از ابتدای رشد بذرها این محصولات را مطالبه کنند.

این کشاورز یزدی در مورد استفاده‌های کاکتوس می‌گوید: نه تنها زیبایی میوه، گل، برگ و ساقه کاکتوس مورد استفاده است بلکه در نهایت نیز می‌تواند به عنوان خوراک دام استفاده شود و با توجه به قیمت نهاده‌های دامی، در حال جایگزینی به عنوان خوراک دام است.

وی از قابل تکثیر بودن کاکتوس‌ها از ساقه و برگ و بذر یاد می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر ۵۰۰ تولیدکننده کاکتوس در کشور وجود دارد که در گلخانه‌های ۱۵ تا ۲۰۰۰ متری مشغول به کار هستند اما این گلخانه از نظر وسعت سومین گلخانه پرورش کاکتوس کشور از طریق بذر کاکتوس به شمار می‌رود.

وی با بیان این که پرورش کاکتوس از طریق بذر هزینه و تکنولوژی بالایی لازم دارد، می‌گوید: در هر یک مترمکعب، ۲۰۰۰ عدد بذر کاشته می‌شود که انتقال آن پس از رویش به گلدان مرحله دشوار و نیازمند مهارت خاصی است.

این مسئول هزینه کشت هر مترمربع کاکتوس از طریق کشت هیدروپونیک را شامل هزینه‌ای ۱.۵ میلیون تومانی می‌داند و می‌گوید: کاشتن کاکتوس با بذر هزینه و صبر حدود ۱۲ تا ۱۵ ماه و تکنولوژی بالایی می‌خواهد اما کاشت از طریق تکثیر با برگ راحت تر است.

وی به تقلبی بودن برخی از بذرهای داخل بازار اشاره میکند و می‌گوید: بذرها را باید از شرکت های وارد کننده بگیرید چرا که بازار پر شده از بذرهای عمده و تقلبی که هیچ ضمانت نامه ای هم ندارند.

این کشاورز یزدی با تاکید بر این که گلخانه مانند سایر علوم نوعی علم محسوب میشود، می‌گوید: متاسفانه هنوز این مسئله جانیفتاده و برخی با پلاستیک و چند میله خود را صاحب گلخانه می‌دانند در حالی که باید گلخانه‌ها به عنوان محیط‌های محدود کنترل شده شرایط را برای پرورش گیاه با استفاده بهینه از انرژی را فراهم کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی کاکتوس اشتغال یکی از بزرگترین کاکتوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۲۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، احداث و توسعه گلخانه های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.

سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، افزود: از سال ۱۴۰۲ تا به امروز بالغ بر ۵ هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سطح استان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور ۳ هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس گلخانه خانگی درسطح ۹۸ هکتار شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از این تعداد ۱۹۷۵ گلخانه‌ خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.

وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه، بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.

وی خاطرنشان کرد: گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع احداث می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • بومی‌سازی دستگاه مورد نیاز گلخانه‌های صنعتی