Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:18:34 GMT

کروناویروس جهش‌یافته حاکم جهان شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۳۵۵۰

کروناویروس جهش‌یافته حاکم جهان شده است

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس نتایج تحقیق موسسه تحقیقاتی اسکریپس کالیفرنیا در ایالات متحده، یک‌گونه کروناویروس جهش‌یافته در اروپا و ایالات‌متحده موجود است که به‌طور قابل‌توجهی عفونی‌تر از ویروس اولیه است.

به گزارش ساینس، محقق این تحقیق هریان چو اظهار کرد: این کروناویروس جهش‌یافته دارای تعداد زیادی پروتئین‌های سنبله در سطح ویروس است و این سنبله‌ها عملکرد بیوشیمیایی برای اتصال به سلول‌های انسانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر هریان چو می‌گوید: "تعداد یا تراکم خوشه‌های عملکردی روی ویروس به دلیل جهش چهار یا پنج برابر بیشتر شده است."

ویروس‌های دارای این جهش بسیار آلوده‌تر از ویروس‌هایی هستند که پیش‌ازاین شناسایی شدند.

نام کروناویروس نیز از همین سنبله‌ها گرفته‌شده و این سنبله‌ها ویروس را قادر می‌سازند با استفاده از گیرنده‌های ACE2 به سلول‌های میزبان دسترسی پیدا کنند.

جهش مشخص‌شده توسط این مطالعه با نام D614G به‌طور مستقیم تحت تاثیر تعداد سنبله‌ها نیست، بلکه اسیدآمینه متفاوت در این سنبله‌ها(گلیسین به‌جای اسید آسپارتیک) ایجاد می‌کند که باعث انعطاف‌پذیری ساختار آنها می‌شود. به همین دلیل،  سنبله‌های بیشتری از لحظه تولید ویروس تا زمانی که میزبان را آلوده می‌کند، زنده می‌مانند و احتمال شکستن آنها کمتر است.

بنابراین، جهش روی انعطاف‌پذیری سنبله‌ها عمل کرده و با گذشت زمان بسیار پایدارتر شدند و توانایی بیشتر آلوده سازی سلول‌ها را در خود حفظ می‌کنند.

این گروه می‌گوید که چنین جهش‌هایی می‌تواند  توجیه شیوع بیشتر در ایتالیا یا نیویورک باشد.

بر اساس دانش امروز، اولین شیوع بیماری فاقد جهش D614G بوده اما این گروه توضیح می‌دهد که اکنون در بیشتر نقاط جهان ویروس جهش‌یافته حاکم است. در ماه فوریه، هیچ توالی به بانک اطلاعاتی GenBank جهش D614G را نشان نداد. اما در ماه مارس در هر چهار نمونه یک نمونه جهش مشاهده‌شده است.

محققان افزودند: اطلاعات آی سی یو نیویورک و مناطق دیگر حاکی از وجود جهش D614G است.

جهش بخشی طبیعی از زیست‌شناسی است و تمام ویروس‌ها هنگام تولیدمثل تغییرات ژنتیکی ناچیزی از خود نشان می‌دهند اما اکثر آنها هیچ تفاوتی در توانایی ویروس در آلوده کردن سلول‌های میزبان ندارند.

این گروه خاطرنشان کرد: این یافته‌ها آزمایشگاهی و بر اساس تولید پروتئین بی‌ضرر ویروسی بوده و تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این جهش بر انتقال ویروس در شرایط دنیای واقعی نیز تاثیرگذار باشد.

در حال حاضر سرم جداشده از افراد آلوده با موفقیت در برابر ویروس‌های مهندسی‌شده بدون جهش و با جهش D614G واکنش نشان می‌دهد که می‌تواند موردی کمک‌کننده در ساخت واکسن‌های حفاظتی باشد.

دانشمندان می‌گویند: هنوز مشخص نیست که آیا این جهش کوچک برشدت علائم افراد آلوده تاثیر دارد و مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد یا خیر.

نتایج این تحقیق در سایت bioRxiv منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس ویروس جهش یافته ویروس ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا نسبت به سوء‌استفاده مجرمان سایبری از ایام تعطیلات چند روزه در کشور با افزایش ارسال لینک‌های آلوده و اقداماتی نظیر فیشینگ و کلاهبرداری آنلاین و ... هشدار داد.

سرهنگ رامین پاشایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت: تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به  کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند.  

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوندهای آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ...از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • سرقتی عجیب هوای بندرترکمن را آلوده کرد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات