Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالشتک ، از نظر تراکم جمعیت و پراکندگی ، گونه غالب شپشک های مرکبات در مازندران است. این آفت ۲ نسل در سال دارد. فعالیت این حشره از اواخر فروردین شروع می شود. پوره های سن یک نسل اول در اواسط خرداد ماه و پوره های سن یک نسل اول در اواسط خرداد ماه و پوره های سن یک نسل دوم در اوایل شهریور ظاهر می شوند. نقاط اوج پوره های سن یک در نسل های اول و دوم، به ترتیب در اوایل تیر و اواخر شهریور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ، مدیر حفظ نباتات این سازمان با درخواست از باغداران برای مبارزه شیمیایی با این آفت گفت : زمان مناسب مبارزه شیمیایی علیه آفت بالشک مرکبات از ۲۷ خرداد ماه به مدت سه هفته از تاریخ شروع مبارزه است.

عبدالرحمن زاغی با بیان اینکه میزان مصرف روغن امولسیون شونده با حشره‌کش و کنه‌کش توصیه شده، ۳ الی ۵ لیتر در یک هزار لیتر آب توصیه است ، افزود: در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.

وی حشره‌کش‌های توصیه شده برای مبارزه را آپلاود، آدمیرال به میزان نیم تا ۰.۷۵ لیتر، استامی پراید نیم کیلو ، دورسبان ۲ لیتر ، دیازینون ۱.۵ تا ۲ لیتر، مالاتیون ۲ تا ۲.۵ لیتر، اتیون ۱.۵ تا ۲ لیتر در یک هزار لیتر آب اعلام و توصیه کرد برای کنه‌کش‌های هم از انویدور ۰.۳۵ لیتر، نیسورون، نئورون یک لیتر در یک هزار لیتر آب استفاده کنند.

این مسئول به باغداران توصیه کرد قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری زا با ارائه نمونه از باغ به کارشناسان حفظ نباتات مراکز خدمات، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و یا کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه و بر اساس توصیه‌های کارشناسی و نسخه گیاه‌پزشکی صادره نسبت به تهیه سموم از فروشگاه‌های مجاز و معتبر اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات، استفاده از کنه کش‌های توصیه شده همراه با حشره‌کش‌ها بلامانع است، افزود : باغداران برای جلوگیری از تنش‌های خشکی، آبیاری درخت را قبل از مبارزه شیمیایی انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه  باغداران باید از سموم و روغن‌های امولسیون شونده در ظروف اصلی و پلمپ شده و دارای بر چسب مشخصات و تاریخ مصرف استفاده کنند ، تاکید کرد که از مصرف سموم تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری نمایند.

زاغی گفت : برای مبارزه با آفت شپشک آرد آلود مرکبات با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوطه نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکت‌های تولیدکننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رهاسازی کفشدوزک ۷ تا ۱۰ روز پس از مبارزه شیمیایی اقدام شود.

وی افزود : با توجه به مشاهده آفت پروانه مینوز مرکبات در برخی باغات جوان و نهالستان ها بر اساس برنامه مدیریت تلفیقی با به کارگیری روش های مختلف مبارزه نظیر، مبارزه زراعی، مکانیکی، بهداشت کف باغ و نهالستان، تغذیه اصولی و آبیاری در کاهش خسارت آفت اقدام و مبارزه شیمیایی فقط در باغات جوان مرکبات زیر پنج سال و نهالستان ها روی جوانه های نورسته توصیه می گردد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت : حشره کشهای موثر برای مبارزه شیمیایی علیه مینوز مرکبات با  رعایت تناوب مصرف کنفیدور به میزان ۰.۵ ، ورتیمک به میزان ۰/۴ لیتر در هزار لیتر آب توصیه می گردد.

زاغی گفت : باغداران سمپاشی را با یکی از حشره‌کش‌ها و کنه‌کش‌های توصیه شده فقط روی درختان آلوده انجام دهند و از سمپاشی باغات و درختان بدون آفت خودداری کنند.

وی افزود : برای پیشگیری از بروز مقاومت در حشرات و کنه ها از ترکیب ۲ حشره‌کش با کنه‌کش هنگام سمپاشی خودداری و تناوب در مصرف سموم از گروه های مختلف رعایت کنند و از اختلاط سموم و روغن ها با کودهای شیمیایی هنگام سمپاشی خودداری شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه قبل از شروع سمپاشی به زنبورداران منطقه برای انتقال کندوهای زنبورعسل به منطقه امن اطلاع رسانی شود، تاکید کرد : برای پیشگیری از اثرات سوء تنش‌های گرمایی، سمپاشی در ساعات خنک صبح‌ قبل از ساعت ۱۰ و بعد از ظهرها از ساعت ۴ به بعد در هوای بدون وزش باد انجام شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مرکبات مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مرکبات مازندران وزارت جهاد کشاورزی مرکبات مازندران جهاد کشاورزی مازندران مدیر حفظ نباتات مبارزه شیمیایی هزار لیتر آب برای مبارزه توصیه شده حشره کش ۵ لیتر کنه کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: پهپاد کشاورزی، پرنده بدون سرنشینی است که می‌تواند با کاهش هزینه در امور سم‌پاشی و کاشت از آن استفاده کرد. این پهپاد‌ها توانایی حمل سم، کود مایع و انواع آفت کش‌های محصولات کشاورزی را با ظرفیت‌های ۱۰ و ۲۰ لیتری دارند. ‬ تاکنون فناوری ساخت این پهپاد تنها در انحصار کشور آمریکا بود و ایران به عنوان دومین کشور ارائه دهنده این فناوری در حال عرضه این محصول است.

امین طلائی‌زاده با اشاره به اینکه در فصل‌های گرم سال در شهر‌های جنوبی کشور به علت اینکه تبخیر محلول زیاد است امکان محلول‌پاشی در روز وجود ندارد؛ ادامه داد: این پرنده می‌تواند به راحتی در شب عملیات سمپاشی را انجام دهد و دوم اینکه می‌تواند سمپاشی را با سرعت حرکت خود تنظیم کند و این باعث می‌شود که محلول‌پاشی به صورت یکنواخت در تمام زمین اتفاق بیفتد.

‫وی در ادامه افزود: این پهپاد‌ها دارای سرعت و قدرت بالایی هستند به طوری که با پاشش یکنواخت روی کل زمین قادرند با ۱۰ لیتر محلول هر هکتار را محلول پاشی کنند؛ همچنین سرعت کار در مقایسه با روش سنتی ۱۰ برابر افزایش می‌یابد، مثلا در روش سنتی حداکثر تا ۵ هکتار را می‌توان در روز محلول پاشی کرد، اما با استفاده از این پهپاد‌ها تا ۵۰ هکتار در روز قابل محلول پاشی است؛ این سرعت پاشش به مبارزه با آفات و بیماری‌ها در زمان طلایی کمک به سزایی می‌کند. ‬

‫طلایی در ادامه با اشاره به اینکه این پهپاد‌ها کمک شایانی به صرفه جویی در مصرف آب و سم می‌کنند، خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد در مصرف آب و ۳۰ در صد در مصرف سم صرفه جویی می‌شود. این پهپاد‌ها به صورت خودکار با سامانه‌های ماهواره‌ای حرکت می‌کنند و همه نقاط زمین را بطور یکنواخت پوشش می‌دهند و هیچ نقطه‌ای چند بار سم‌پاشی نمی‌شود و از دست نمی‌رود. در این پهپاد‌ها میزان پاشش با سرعت پهپاد تنظیم می‌شود که این امر باعث یکنواختی توزیع سم در هر هکتار می‌شود. ‬

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این پهپاد بومی سازی شده، همتراز پهپاد‌های خارجی است افزود: پهپاد بومی سازی شده ۲۵ درصد از نمونه خارجی ارزان‌تر است و با تولید هر پهپاد می‌توان از خروج ارز ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار ارز جلوگیری کرد؛ ضمن این که باعث اشتغال‌زایی هم می‌شود. عمده استفاده از این پهپاد‌ها در استان‌های خوزستان و فارس است. ‬

‫وی گفت: روش ما «بچ پروداکت» است، به این معنا که باتوجه به نیاز مشتری مدل خاصی طراحی می‌شود. حتی ویژگی گرده افشانی که در نمونه‌های خارجی این محصول وجود ندارد در نمونه داخلی دیده می‌شود و با توجه به نیاز مشتری این قابلیت روی پهپاد قرار می‌گیرد. ‬

در گذشته که به روش‌های سنتی سم‌پاشی مزارع انجام می‌گرفت، مشکلات فراوانی گریبان‌گیر کشاورزان بود. به عنوان مثال در روشی که با سم‌پاش عملیات محلول پاشی انجام می‌شد، به دلیل تماس مستقیم با سم، سلامتی این افراد بسیار به خطر می‌افتاد و پس از مدتی مجبور به رها کردن کار خود می‌شدند و یا در روش دیگر که از تراکتور‌ها استفاده می‌شد، ۲۰ تا ۳۰ درصد محصول زیر چرخ‌های تراکتور آسیب می‌دید و به کشاورز ضرر وارد می‌کرد، که در بسیاری از موارد کشاورز از محلول پاشی و سم پاشی مزرعه منصرف می‌شد. ‬

‫این شرکت دانش بنیان کشاورزی با ساخت پهپاد محلول پاش کشاورزی توانسته است این مشکلات را برطرف کند، به طوری که این پهپاد‌ها می‌توانند با محلول پاشی مزارع با سرعت و دقت بالا و هزینه کم و همچنین به حفظ سلامت نیروی انسانی در امر سم پاشی کمک کنند. ‬

این پهپاد که ۲۵ درصد از نمونه‌های خارجی ارزان‌تر است، دارای ویژگی‌هایی است که در نمونه‌های مشابه خارجی آن وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • انتصاب رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران