Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شاعر و فعال فرهنگی افغانستانی گفت: زمینه‌های فرهنگی و همچنین ابعاد مذهبی و اسلامی در شکل‌گیری همکاری دو ملت ایران و افغانستان در بحبوحه تجاوز شوروی سابق به افغانستان و همچنین جنگ هشت ساله ایران و عراق نقش بی بدیلی داشت. ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۷ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

محمدحسین فیاض عضو انجمن شاعران انقلاب اسلامی افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره تفحص پیکر شهید «نسیم افغانی» از شهدای هشت سال دفاع مقدس در یکی از آخرین عملیات‌های تفحص پیکرهای مطهر شهدا در منطقه عملیاتی فکه، به زمینه‌های فرهنگی که موجب وحدت در میان دولت ملت ایران و افغانستان در برهه‌های مختلف تاریخی شده است اشاره کرد و گفت:‌ زمینه‌های فرهنگی میان دو ملت ایران و افغانستان را می‌توان از چند منظر مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تاریخی بسیار مشخص است که ما پیوند تاریخی بسیار طولانی به درازای تاریخ اسلام و حتی پیش از آن داریم که ما در بسیاری از برهه‌های تاریخ باستان سرزمین مشترک بودیم و یک حکومت واحد را تشکیل می‌دادیم. پس از پیدایش اسلام این نقاط مشترک استحکام بیشتری پیدا کرد و زمنیه اشتراکات فرهنگی و مذهبی نیز به اشتراکات ملیتی و زبانی  اضافه شد. تلفیق این مولفه‌ها بر افزایش هر چه بیشتر وحدت میان دو ملت نقش بسزایی داشت. 

عضو انجمن شاعران انقلاب اسلامی افغانستان خاطرنشان کرد:‌  اینکه در برهه‌های مختلف تاریخی پایتخت سرزمین‌ پهناور ایران بین مرزهای فعلی ایران و افغانستان از جمله غزنه،‌ اصفهان،‌ سمرقند و بخارا دست به دست شده خیلی اهمیت بالایی نداشته و این مسئله به هیچ وجه باعث این نمی‌شود که عده‌ای امروز بر سر این موضوع وارد مناقشه شوند که به طور مثال ایران به واسطه پایتختی سمرقند جزئی از خاک افغانستان فعلی بوده یا اینکه بالعکس افغانستان به واسطه پایتختی اصفهان یا تبریز بخشی از خاک ایران به حساب می‌آمده است. 

فیاض ادامه داد: وقتی فرهنگ میان دو ملت مشترک بوده و حتی ارتباطات خانواده و تباری میان مردم دو کشور برقرار است، مسائل بی‌اهمیتی همچون پایتختی سرزمینی در برهه‌‌های مختلف نمی‌‌تواند ریشه‌های درهم تنیده فرهنگی دو ملت را مورد خدشه قرار دهد. به ویژه اینکه از قرن سوم و چهارم هجری شمسی مشاهیر فارسی در حوزه ایران و افغانستان ظهور کردند بر میراث مشترک فرهنگی ایران و افغانستان افزوده‌اند. 

وی در پاسخ به این که چه عاملی موجب این شد که در دو برهه هشت سال دفاع مقدس و تجاوز شوروی سابق به خاک افغانستان جوانان هر دو کشور با حضور در کشور همسایه به یاری مردم بشتابند، تصریح کرد: زمینه‌های فرهنگی و همچنین ابعاد مذهبی و اسلامی در شکل‌گیری  همکاری دو ملت در بحبوحه تجاوز شوروی سابق به افغانستان و همچنین جنگ هشت ساله ایران و عراق نقش بی بدیلی داشت. 

گزارش تاریخ| خون‌شریکی دو ملت؛ خدمات متقابل ایران و افغانستان در روزهای سخت

این شاعر و فعال فرهنگی تاکید کرد: جامعه شیعه افغانستان در راستای پاسداری از آموزه‌های دینی خود همواره دارای حساسیت بالا بوده و هست. به طوری که ما در تاریخ که هزاره‌های افغانستانی با پای پیاده از مسیرهای صعب‌العبور گذر می‌کردند تا خود را به کربلا و نجف برسانند و وجوهات شرعیه‌شان را به دست مراجع تقلید برسانند. این پیوند مذهبی از گذشته تا زمان اشغال افغانستان وجود داشت و با توجه به محرومیت‌های تاریخی که هزاره‌های افغانستان در قتل عام‌ها و تبعیض‌های اجتماعی پشت سر گذاشته بودند زمانی که در ایران به رهبری امام خمینی انقلاب اسلامی شکل گرفت، هزاره‌های افغانستان نقطه امید خود را در وجود حضرت امام و انقلاب به رهبری ایشان می‌دیدند و به این فکر بودند که اگر از ایران و انقلاب اسلامی و رهبری حضرت امام حمایت شود، این حمایت و پاسداری به نفع مردم ستمدیده افغانستان بویژه شیعیان  نیز خواهد بود. 

فیاض خاطرنشان کرد: از همین زمان است که ارتباط علمای افغانستان با حضرت امام و مجامع فرهنگی در جمهوری اسلامی تقویت می‌شود  و بسیاری از مشاهیر و علمای افغانستان در داخل کشور به جرم حمایت از حضرت امام و جمهوری اسلامی به زندان افتاده و بعضاً به شهادت رسیدند. چنانچه در سالهای اخیر لیستی حدود 5 هزار نفره از شهدای افغانی منتشر شد که مشخص شد در بسیاری از موارد تنها به جرم اینکه از امام خمینی حمایت کرده بودند، به شهادت رسیدند. 

وی افزود: در دوران هشت سال دفاع مقدس ملت ایران در برابر تجاوز رژیم بعث نیز شاهد بودیم که وقتی مهاجران افغانستانی شجاعت و ایستادگی جوانان ایرانی در برابر صدامیان را دیدند، به شکل گسترده به یاری برادران ایرانی خود در جبهه‌ها شتافتند که در نهایت نیز بیش از 2 هزار شهید افغانستانی در مسیر بقای جمهوری اسلامی در جبهه‌ها به شهادت رسیدند که یکی از این شهدای بزرگوار شهید نسیم افغانی بود که اخیراً پیکر مطهر او تفحص شد. 

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان ایران و افغانستان زمینه های فرهنگی انقلاب اسلامی ملت ایران حضرت امام میان دو دو ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۸۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ­ حیدرزاده در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع پژوهش گفت: موضوع برنامه و مستندی که قرار است طبق این متن آماده شود، سقط جنین است و آشفتگی آماری که در این حوزه مشاهده می‌شود که ما آمار متقنی نداریم که در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان باشد برای اینکه بتوانند برای پیشگیری و کم کردن آمار سقط جنین برنامه ریزی کنند، ­­این مستند به این آشفتگی آماری می‌پردازد.

وی افزود: مجموعه مستند «کوچک، بزرگ و بزرگتر» که از طرف رادیو معارف ساخته می‌شود یک مجوعه مستند ۱۵ قسمتی است و این پژوهش یکی از ۱۵ قسمتی است که ساخته می‌شود و قرار است، ­اواخر تابستان از رادیو معارف پخش شود.

وی درباره دشواری‌های کار و روند کار گفت: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه و موضوع داریم اینکه افراد خیلی خوددار هستند که اطلاعات بدهند و کسانی که غیرقانونی کار کرده اند حاضر نیستند­، جلوی دوربین مصاحبه کنند. ­

وی افزود:­ ما برای خیلی از منابع تحقیقاتی خود به صورت میدانی با افراد گفتگو می‌کنیم ­و ­مجبوریم در مناطقی که دارو‌هایی غیرمجاز این موارد خرید و فروش می‌شود، حضور داشته باشیم، خطراتی که در این زمینه است، مهم‌ترین مشکل در مسیر ساخت این مجموعه است، ما توانستیم با چند نفر از گروه‌هایی که در زمینه سقط جنین مبارزه می‌کند مرتبط بشویم که این نقص را جبران کنیم.

وی درباره فرق پژوهش رادیویی با پژوهش مکتوب گفت: برای ساخت مستند رادیویی چند مرحله وجود دارد، ­­مرحله اول باید این مستند براساس یک پژوهش انجام شود، ­­پژوهشی که براساس واقعیت‌های میدانی، تحقیق‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی که معتبر هستند و منابع دیگر که بتوانند اطلاعاتی درباره موضوع ارایه بدهد؛ آرشیو‌های صوتی و تصویری است، ­ مصاحبه‌های مردمی است حتی مصاحبه‌های کارشناسان و افراد خبره، اما تفاوتی که با پژوهش دانشگاهی دارد این است که تکیه ما به آمار به روز خیلی بیشتر است.

درباره این موضوع سالهاست که مقاله نوشته می‌شود، رساله‌های دکتری دفاع می‌شود و مقاله‌هایی که در در نشریات علمی معتبر چاپ می‌شود ولی اینها دیگر منبع ­قابل استفاده برای مستندی که در این حوزه می‌خواهد ساخته شود، نیست و باید به روز باشد تا بتوانیم اعتماد مخاطب را جلب کنیم.

او درباره همکاری نهاد‌ها هم گفت: یک بخشی از نهاد‌های دولتی معمولا در این زمینه زیاد همراهی نمی‌کنند شاید به این علت که به نوعی نقص کار بعضی از نهاد‌ها مخصوصا در حوزه بهداشت و درمان را نشان می‌دهد، خیلی مایل نیستند در این حوزه کار کنند، ولی گروه مردمی هست که در این زمینه خیلی فعال هستند که شعبه‌های متعددی دارند و دارند در زمینه حفظ حیات جنین کار می‌کنند.

وی گفت: منظور از آشفتگی آماری سقط جنین، سقط جنین قانونی نیست، سقط جنین قانونی آمار دارد  که وزارت بهداشت و پزشکی قانونی به صورت رسمی اعلام می‌کنند اما  این آماری که آنها ­اعلام می‌کنند، با آن آماری که در جامعه اتقاق می‌افتد خیلی متفاوت است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



­
­

دیگر خبرها

  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • تکرار حمایت های دولت از گشت ارشاد /تا تصویب نهایی لایحه عفاف و حجاب، پلیس به وظایف خود عمل خواهد کرد
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • ادارات استان در رعایت شئون اسلامی و قانونی پیشتاز باشند
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس