Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای مدعی شده‌اند اقدام آنها در کلید زدن ساز و کار موسوم به «مکانیسم حل اختلاف» در برجام از روی حسن نیت بوده است.

سه کشور اروپایی امروز سه‌شنبه بیانیه‌ای با موضوع ادعایی «راستی‌آزمایی و نظارتِ ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» منتشر کردند. 

کشورهای اروپایی در این بیانیه مدعی شده‌اند که اقدام آنها در کلید زدن ساز و کار موسوم به «مکانیسم حل اختلاف» در برجام از سر حسن نیت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در آغاز این بیانیه مشترک آمده است: «فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده مایلند از جدیدترین گزارش مدیر کل [آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] (GOV/2020/26) و معاون مدیر کل بابت برگزاری "نشست توجیهی فنی" تشکر کنند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بابت انجام مأموریت خود برای راستی‌آزمایی اجرای برجام توسط ایران با بی‌طرفی و حرفه‌‌ای‌گری تقدیر می‌کنیم. برای رویکردی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در انجام کارش پیش گرفته ارزش زیادی قائلیم و از گزارش‌های منظم و عینی آژانس استقبال می‌کنیم.»

سه کشور اروپایی در ادامه ضمن متهم کردن ایران به «نقض» برجام مدعی شده‌اند که از این توافق حمایت می‌کنند: «به عنوان طرف‌های برجام تداوم حمایتمان از این توافق و تعهدمان برای همکاری در جهت حفظ و اجرای کامل آن را یادآور می‌شویم. ما به شدت از نقض تعهدات هسته‌ای توسط ایران که تبعات جدی و برگشت‌ناپذیر اشاعه‌ای داشته نگران هستیم.»

 تروئیکای اروپا مدعی شده‌اند اقدام آنها در کلید زدن مکانیسم موسوم به «ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام» از روی حسن نیت بوده است. 

در این بیانیه آمده است: «تروئیکای اروپا با توجه به انجام اقدامات مغایر با برجام توسط ایران روز ۱۴ ژانویه "مکانیسم حل و فصل اختلافات در برجام" را فعال کرد. ما این کار را از سر حسن نیت و به امید یافتن راهی برای یافتن راهی دیپلماتیک جهت حرکت رو به جلو، در حین حفظ توافق انجام دادیم.»

کشورهای اروپایی خاطرنشان کرده‌اند: «ما به صراحت گفته‌ایم که هدف کلی ما یافتن راه حلی دیپلماتیک برای بازگرداندن ایران به پایبندی [به توافق] است و این تصمیم به معنای قدم گذاشتن در مسیر خودکارِ منتهی به شورای امنیت سازمان ملل نبود. ما ایران را به تعامل سازنده در این خصوص طی رایزنی‌های جدی با ما و طرف‌های باقی‌مانده در بجام ترغیب می‌کنیم.»

با آنکه کشورهای اروپایی برای اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران از عبارت «نقض» استفاده کرده‌اند درباره اقدام واشنگتن که با نقض برجام از آن خارج شده عبارت «خروج» را به کار برده‌اند. کشورهای اروپایی البته از «خروج آمریکا از برجام» ابراز تأسف کرده‌اند. 

در این بیانیه آمده است: «ما در ابراز تأسف و نگرانی در خصوص خروج آمریکا از برجام و من‌جمله عدم تمدید معافیت‌های تحریمی مربوط به پروژه‌های منع اشاعه که از بخش‌های کلیدی برجام بوده و به تأیید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت رسیده همواره صراحت داشته‌ایم.»

تروئیکای اروپا ادعا کرده‌اند: «در کسوت تروئیکای اروپا ما رفع تحریم‌ها به نحو پیش‌بینی‌شده در برجام را ادامه داده و با عملیاتی کردن کامل اینستکس تلاش‌هایی اضافه برای تسهیل تجارت مشروع با ایران انجام داده‌ایم.»

 طرف‌های اروپایی برجام در پایان بار دیگر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بابت صدور گزارش فصلی خود در خصوص اجرای برجام توسط ایران تقدیر کرده‌اند. 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی ماه پیش ضمن اذعان به اینکه در حال انجام بازرسی‌های بی‌سابقه از تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده ایران است گفت خواستار بازرسی از اماکنی است که ممکن است در آنها در اوایل سال ۲۰۰۰ پژوهش‌هایی در مقیاس کوچک بر روی مواد هسته‌ای انجام شده است. 

ادعایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کرده نخستین بار توسط رژیم صهیونیستی مطرح شده است.

اخبار مرتبط آیا آمریکا می تواند از مکانیسم ماشه علیه ایران استفاده کند؟ روسیه: اعضای اروپایی برجام از بکارگیری مکانیسم ماشه بپرهیزند اختلاف نظر روسیه و تروئیکای اروپایی بر سر مکانیسم ماشه خبرگزاری رسمی چین: فعلا راه اندازی مکانیسم ماشه منتفی است واکنش علی اکبر صالحی به فعال شدن مکانیسم ماشه تهدید ترامپ علیه اروپایی ها عامل فعال شدن مکانیسم ماشه یک تحلیلگر امور بین‌الملل: هنوز مکانیسم ماشه اجرایی نشده است اتحادیه اروپا: هدف از اجرای مکانیسم ماشه بازگرداندن تحریم‌ها نیست مکانیسم ماشه دوطرفه است

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا برجام آژانس بین المللی انرژی اتمی تروئیکای اروپا مکانیسم ماشه تروئیکای اروپایی مکانیسم حل اختلاف برجام سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی آژانس بین المللی انرژی اتمی کشورهای اروپایی تروئیکای اروپا مکانیسم ماشه مدعی شده اند توسط ایران حسن نیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی