Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زادبوم رئیس توسعه تجارت در برنامه تیتر امشب در خصوص میزان واردات کالا به کشور تصریح کرد: در سال گذشته ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات داشتیم که ۶۷.۳ درصد از این رقم به واردات کالاهای واسطه ای، ۱۳.۶ درصد به واردات کالاهای سرمایه ای و ۱۷ درصد هم به کالاهای مصرفی مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرد: در شرایط فعلی واردات بی رویه و غیرضروری نمی توانیم داشته باشیم. از سال ۹۶ تا ۹۸  میزان واردات حدود ۷ درصد به مبلغ  بیش از ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافته به گونه ای که میزان واردات در سال ۹۶ حدود  ۵۴.۴ میلیارد دلار بوده است.

ادامه داد: ترکیب واردات تغییر کرده و از واردات کالاهای غیرضرور کاسته شده و واردات کالاهای اساسی در سال ۹۸ افزایش یافته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: در سال گذشته واردات ۱۴۰۰ قلم کالاهایی که مشابه ساخت داخل داشتند ممنوع شد و امروز اقلام ممنوع وارداتی به بیش از ۲۲۰۰ قلم رسیده است یعنی کالاهای غیرضروری جزو ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات نبوده و مواد اولیه، ماشین آلات و کالاهای اساسی که اقلام مورد نیاز کشور محسوب می‌شود، وارد شده است.

او در خصوص مدیریت واردات گفت: امسال محدودیت ارزی داریم و کارگروهی برای تخصیص ارز بر مبنای واردات اولویت بندی، تشکیل شده است. امسال ارز نفتی نداریم و این فرصتی است که صادرات و واردات را به هم وصل کنیم.

زادبوم تاکید کرد: در این شرایط هر کالایی که عمق ساخت داخل بیشتر دارد در اولویت دریافت ارز است.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واردات کالا ساخت داخل واردات کالاهای میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 6088475 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲