Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس قانون توقیف و ضبط و مصادره اموال هرکدام معانی متفاوتی دارند و برای هرکدام از آن‌ها در قانون موضوعات متعددی ذکر شده است.

توقیف اموال عملی حقوقی و موقت است؛ لذا اموال توقیف شده پس از برائت خوانده یا پس از تادیه دیون به خواهان،« قابل برگشت» به مالک اولیه اموال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ضبط اموال عملی حقوقی و دائم است و بر این اساس اموال ضبط شده در یک پرونده مطروحه همیشه به نفع دولت جمع آوری می‌شود و «غیر قابل برگشت» به مالک اولیه اموال است.

مصادره اموال هم در قانون معنی مخصوص به خود را دارد؛ در واقع این عنوان حقوقی به ضبط اموالی تلقی می‌شود که در متن قانون باشد، از جمله مفاد منطوق صریح قانون اساسی در اصل ۴۹، که مبین استحصال ثروت‌های نامشروع توسط فرد یا افراد است.

بیشتر بخوانید

آیا اموال همسر و فرزندان به دلیل بدهی شوهر یا پدر مصادره می‌شوند؟ مستثنیات دین چیست و طلبکار چه اموالی را نمی‌تواند توقیف کند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توقیف اموال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد

فرارو- سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ تفاوتی با پارسال ندارد و میزان یورویی که به زائران خانه خدا اختصاص پیدا می‌کند، معادل ارز تعلق‌گرفته به مسافران ترکیه و بقیه کشور‌های خارجی است. سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ دقیقا معادل ۵۰۰ یورو دولتی یا ارز معادل آن که ریال عربستان باشد، تعیین شده است. به‌این ترتیب خرید سهمیه ارز مسافران حج به خاطر تفاوت فعلی نرخ ارز آزاد و دولتی، تقریبا ۱۰ میلیون به نفع حجاج تمام می‌شود و احتمالا مثل سال گذشته سهمیه ارز حجاج پای پرواز به دست آن‌ها می‌رسد.

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ چقدر است؟

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ مثل زائرانی که پارسال راهی عربستان شدند معادل ۵۰۰ یورو دولتی تعیین شده است که با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا ایران فروخته می‌شود. آنطور که ایمان شمسایی به‌عنوان عاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج در نشست خبری اخیرش مطرح کرده، با موافقت بانک مرکزی هر یک از زائران حج ۱۴۰۳ می‌توانند مبلغ ۵۰۰ یورو به نرخی که این بانک اعلام خواهد کرد، از شعب بانکی دریافت کنند.

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ فقط مختص زائران بالای ۱۸ سال نیست و دقیقا مثبل سال گذشته به هر کد ملی که در مراسم حجم امسال شرکت داشته باشد، سهمیه ارز حج تعلق می‌گیرد.

سهمیه ارز مسافران حج بیشتر از بقیه است؟

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ با سهمیه ارز مسافرتی متقاضیانی که ترکیه، ارمنستان و ... را برای مسافرت انتخاب می‌کنند، فرقی ندارد.

سهمیه ارز مسافرتی که همزمان با اولین روز‌های سال جدید مورد انتقاد برخی از کارشناسان بازار قرار گرفت، با اتمام تعطیلات نوروزی، از هزار به ۵۰۰ یورو تقلیل پیدا کرد. حالا حجاجی که امسال به خانه خدا مشرف می‌شوند، از سهمیه یکسانی با بقیه مسافران کشور‌های خارجی برخوردار خواهند بود. با این تفاوت که طبق اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، سهمیه ارز مسافران حج در سهمیه سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، محاسبه نمی‌شود و اصطلاحا سهمیه ارز دولتی این افراد محفوظ باقی می‌ماند.

سهمیه ارز حج جزو سهمیه سالانه مسافران محسوب نمی‌شود و بدون محدودیت سنی به هر زائری که راهی خانه خدا می‌شود تعلق می‌گیرد

یورو دولتی چقدر به‌نفع حجاج است؟

سهمیه ارز مسافران حج سال گذشته با نرخ بازار متشکل ارزی محاسبه می‌شد و حالا با کنار گذاشتن این بازار، نرخ مرکز مبادله ارز و طلا ایران ملاک قرار می‌گیرد.

سهمیه ارز مسافران حج همانطور که از اسمش پیداست، از محل یورو دولتی اختصاص پیدا می‌کند و طبیعتا نسبت به خرید یورو از بازار آزاد هزینه کمتری برای حجاج خواهد داشت.

قیمت یورو دولتی که هر روز از سوی مرکز مبادله ارز و طلا ایران آپدیت می‌شود، امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت به حدود ۴۷ هزار و ۳۴۵ تومان رسید. آنطرف در بازار آزاد ارز قیمت یورو از سوی فروشنده‌ها حول‌وحوش ۶۶ هزار تومان اعلام می‌شد. به‌این ترتیب قیمت یورو دولتی چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان به‌نفع حجاج خواهد بود؟ چطوری؟

خرید سهمیه ارز مسافرتی با احتساب سقف ۵۰۰ یورویی، چیزی نزدیک ۲۳ میلیون و ۶۷۲ هزار تمام می‌شود در حالی که خرید همین میزان یورو از بازار آزاد و ارقام مورد علاقه دلال‌ها دقیقا ۳۳ میلیون تومان آب می‌خورد.

قیمت یورو آزاد همزمان با تعیین‌تکلیف سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳، کمی بیش از در مرز ۶۶ هزار تومان قرار داشت و و ضرب این عدد در ۵۰۰، ما را با رقمی نزدیک ۳۳ میلیون روبرو می‌کند.

سهمیه ارز مسافران حج کجا تحویل داده می‌شود؟

شرایط دریافت سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ به شکل رسمی مشخص نشده و آنطور که معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج در نشست خبری مطرح کرده، سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ از شعب بانک‌های کشور پرداخت می‌شود.

سهمیه ارز مسافران حج با این حال به خاطر سخت‌گیری‌های بانک مرکزی، سال گذشته پای پرواز و بعد طی کردن همه مراحل اداری و مرسوم، به زائران خانه خدا تحویل داده شد و بعید نیست همین روند در سال جدید ادامه داشته باشد.

سهمیه ارز حج ۱۴۰۳ البته درحالی معادل ۵۰۰ یورو دولتی تعیین شده که با درخواست حاجی‌ها امکان عرضه ارز معادل یعنی ریال عربستان هم پیش‌بینی شده است.

دیگر خبرها

  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • استفاده از ظرفیت ۵۰ نفر امین برای مدیریت موقوفات متصرفی سمنان
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی کویت مایه تأسف است
  • سخنگوی وزارت خارجه: تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس در مورد میدان «آرش» از سوی طرف کویتی مردود و مایه تاسف است
  • کیم مین جائه تفاوت بزرگ بایرن و رئال بود
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها
  • مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست