Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بخش مسکن گفت: دولت باید برای حل بحران بخش مسکن هم در مقابله با سوداگری و هم تولید مسکن به دنبال راهکار‌های اساسی می‌بود، اما متاسفانه در دولت آقای روحانی شاهد بودیم که نه تنها کاری صورت نگرفت بلکه تلاش کردند تا با تاثیر گذاری بر مجلس مانع تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه شوند. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آقای رئیس جمهور تلفن را برداشت ودر گفت و گویی کوتاه با وزیر راه و شهرسازی خواستار حل مشکل مسکن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه بیان شد نه طنز است نه نوشتن دو خط داستان یا گزیده‌ای از یک سناریو، بلکه واقعیتی تلخ و گزنده از بی دردی است که این روز‌ها دامنگیر مسوولین شده است. شاید این مثل بهترین مثالی باشد که دراین موضوع بتوان از آن استفاده کرد که سیر از گرسنه خبر نداره، سواره از پیاده! این روز‌ها کسانی که شمال شهر زندگی می‌کنند و ویلا دارند یا آپارتمان‌های بزرگ چند خوابه و لوکس، درد مستاجرانی که هر سال باید خانه به دوشی را تجربه کنند و درناتوانی خرید لوازم خانگی شاهد شکسته و اوراق شدن وسایلشان باشند چرا که به گفته کارشناسان هر سه بار اسباب کشی برابر با یک آتش سوزی به شمار می‌رود، خبر ندارند، بنابراین اینگونه است که با یک دستور تلفنی مساله مسکن احتمالا حل می‌شود و کار دولت در این بخش تمام...! محمد مالکی؛ کارشناس بازار مسکن دراین گفتگو راهکار حل مساله مسکن و کاهش دلالی را بیان کرده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

آیا گرانی مسکن با یک تماس تلفنی رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی برطرف می‌شود؟
بحث تماس تلفنی آقای رئیس جمهور با وزیر راه و شهرسازی بیشتر به یک طنز شبیه بود و شاید هم دولت خواسته یا ناخواسته به زخم مردم نمک پاشید. بیش از پنجاه سال ایران با مشکلات بخش مسکن دست و پنجه نرم می‌کند و هیچ سیاستی برای حل این مشکل تا کنون از سوی مسوولین به کار گرفته نشده یا به صورت جدی برای حل آن قدم‌هایی برداشته نشده است، بنابراین حل گرانی و رفع مشکلات بخش مسکن با یک تماس تلفنی حتما طنز است. مساله اصلی یا مشکل بزرگ بخش مسکن کشور در هفت سال گذشته رها شدن طرف عرضه است. جالب این است که دولت همین طرح جامع مسکن که وزارت راه و شهرسازی آن را تدوین کرده نیز اجرا نکرد. براساس طرح جامع ارائه شده از سوی دولت آقای روحانی ما سالانه نیازمند تولید یک میلیون واحد مسکونی توسط مردم، بخش خصوصی و دولت هستیم، اما دولت در بهترین حالت سالی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته است یعنی از طرحی که خودشان ارائه کردند هم سالی ۷۰۰ هزار واحد از عرضه عقب هستند. قطعا هنگامی که انباشت تقاضا اتفاق می‌افتد طبیعی است که خود را در افزایش قیمت و سرگردانی مردم در این بازار نشان می‌دهد که با یک تماس تلفنی یا راهکار‌های یک شبه این مشکل حل شدنی نیست.

آیا تصویب مالیات بر عایدی سرمایه را یک راهکار موثر بر کاهش سوداگری در بازار مسکن می‌دانید؟
قطعا یک روش تجربه شده و جواب پس داده است. از سال ۷۰ تا کنون موضوع مالیات بر عایدی سرمایه تا کنون چندین بار مطرح شده است و آخرین بار وزیر سابق راه و شهرسازی به مجلس نامه زدند که قانون مالیات بر عایدی سرمایه تصویب و به مرحله اجرا نرسد و از دستور کار مجلس خارج شود. قطعا دولت باید برای حل بحران بخش مسکن هم در مقابله با سوداگری و هم تولید مسکن به دنبال راهکار‌های اساسی می‌بود، اما متاسفانه در دولت آقای روحانی شاهد بودیم که نه تنها کاری صورت نگرفت بلکه تلاش کردند تا با تاثیر گذاری بر مجلس مانع تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه شوند.

امسال گران‌ترین سال اجاره نشینی در کلانشهر و شهر‌های بزرگ و حتی شهر‌های کوچک است، آیا با اعطای زمین به انبوه سازان یا به متقاضیان واقعی مسکن می‌توان راه حلی برای خانه دار کردن مردم ارائه داد؟
دوره‌ای دولت زمین‌های رایگانی در اختیار انبوه سازان قرار می‌داد با توسل به این استدلال که با افزایش عرضه تعدیل قیمت صورت می‌گیرد در حالی که عرضه نسبت به نیاز بازار آنقدر عدد بزرگی نبود که به شکسته شدن و تعدیل قیمت مسکن منجر شود. اعطای زمین به انبوه ساز در شرایطی موثر واقع می‌شود که برای انبوه ساز شرایط قیمت و اینکه ملک به چه کسانی باید واگذار شود تعیین شود در غیر این صورت منجر به ایجاد رانت برای انبوه ساز می‌شود. اگر زمین به صورت رایگان به متقاضی واقعی از طبقه ضعیف جامعه داده شود به دلیل اینکه فاقد توانایی مالی برای ساخت واحد مسکونی هستند قطعا زمین فروخته می‌شود، لذا در حالی که مالک گیرنده زمین از رانت به دست آمده استفاده کرده، اما همچنان مستاجر باقی می‌ماند، لذا اعطای زمین به انبوه ساز برای ساخت و ساز باید مشروط به تعیین محدودیت‌هایی از سوی دولت ونظارت صد درصدی بر آن باشد.

آیا طرح اقدام ملی مسکن می‌تواند به ایجاد تعادل در بازار و قیمت مسکن کمک کند؟
کارشناسان سالهاست که منتظر اقدامی از سوی دولت برای بخش مسکن و تولید واحد‌های مسکونی هستند تا از دولت تشکر کنند. با اینکه دراین دولت طرح هایی، چون مسکن اجتماعی، مسکن امید و مسکن تام مطرح شد، اما همه‌ی این طرح‌ها روی کاغذ ماند. به هر حال هر چند که ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن تاثیر چندانی بربازار به جا نمی‌گذارد، اما فقط می‌تواند یک گام روبه جلو باشد.

آیا مالیات بر خانه‌های خالی کارساز خواهد بود؟
مالیات بر خانه‌های خالی برای دوره‌ای است که رونقی در مسکن ایجاد شده و خرید و فروش افزایش یافته و این مساله باعث شده است که سازندگان بیایند واحد‌های جدیدی تولید کنند، اما تا زمان تکمیل این واحد‌ها دوره رونق سپری شده و، چون وارد رکود شده ایم ملک‌ها فروخته نمی‌شود تا با افزایش قیمت بعدی به فروش برسد، لذا مهمترین راهکار برای بخش مسکن تصویب مالیات عایدی بر سرمایه است، سوداگری مساله امروز بخش مسکن است نه احتکار مسکن، احتکار مسکن مهم است، اما مساله درجه دو است در حالی که مساله درجه یک این بخش، سوداگری مسکن است چرا که روی خانه‌ای که خالی هم نیست و مستاجر دارد نیز می‌توان خرید و فروش و سوداگری کرد، لذا تنها راهکار حذف سوداگری مسکن تصویب مالیات بر عایدی سرمایه است. مالیات بر خانه‌های خالی راهکار حل احتکار مسکن است که در حال حاضر مساله دوم ما به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گرانی مسکن دلال مسکن مالیات بر خانه های خالی مالیات بر عایدی سرمایه مالیات بر خانه های خالی مالیات بر عایدی سرمایه راه و شهرسازی واحد مسکونی تماس تلفنی انبوه ساز بخش مسکن برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۰۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویدکیا: نبردن در خانه برای ما اذیت‌کننده است

سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان گفت: از تلاش بازیکنانم در بازی مقابل گل‌گهر تشکر می‌کنم، اما اینکه در چند بازی گذشته نتوانستیم در خانه به پیروزی برسیم، اذیت‌کننده است. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محرم نویدکیا در نشست خبری بعد از بازی مس رفسنجان مقابل گل‌گهر سیرجان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر، اظهار داشت: به نظر من بازی سنگین و خوبی بود و فشار زیادی به تیم ما آمد. تا قبل از اینکه گل بخوریم بازی خوبی انجام دادیم و سه چهار موقعیت خوب داشتیم، ولی برخلاف جریان بازی گل خوردیم و تمرکزمان یک مقدار به هم ریخت. بعد از آن، بازی تا حدودی متعادل شد و در نیمه دوم هم خوب شروع کردیم و به گل رسیدیم.

تقسیم امتیازات در دربی کرمان

 

وی ادامه داد: از دقیقه 70 به بعد بازیکنان ما خسته بودند و در 20 دقیقه پایانی گل‌گهر یک مقدار بهتر از ما بازی کرد، ولی با تمام شرایط و به دلیل اینکه ما در بازی جام حذفی با پیکان هم 120 دقیقه تلاش کرده بودیم، از بازیکنانم تشکر می‌کنم که توانستند نتیجه را برگردانند، با این حال متأسفانه نتوانستیم به پیروزی برسیم و این موضوع برای ما اذیت‌کننده است، چون خیلی از بازی‌های خانگی را از دست دادیم. باید سعی کنیم با کیفیت بهتر در خانه امتیازات خوبی بگیریم.

سرمربی تیم فوتبال مس در پاسخ به این سؤال که «دلیل از دست رفتن موقعیت‌های زیاد گل از سوی بازیکنانش چیست؟»، خاطرنشان کرد: مشکلی نیست، وقتی تیمی موقعیت خلق می‌کند یعنی سعی می‌کند کارش را خوب انجام دهد. در زدن ضربات آخر، یک مقدار مربوط به خلاقیت بازیکنان است. بازیکنان ما واقعاً تلاش‌شان را می‌کنند، یک مقدار هم شاید مربوط به بازی قبل‌مان با پیکان باشد که خسته بودند.

نویدکیا راجع به اینکه غیبت منتظر محمد تأثیری روی عملکرد تیمش مقابل گل‌گهر داشت یا خیر، تصریح کرد: منتظر محمد بازیکن خیلی باکیفیتی است، ولی چون کاپیتان تیم امید کشورش بود و البته ما هم می‌توانستیم اجازه ندهیم که برود، اما دور از انصاف بود که اجازه ندهیم برود و اجازه دادیم که به تیم کشورش کمک کند. بودنش مسلماً دست ما را بازتر می‌کرد تا شرایط بهتری برای تیم داشته باشیم. الان بازیکن عراقی ما احتمال اینکه به المپیک برود، وجود دارد و این می‌تواند اعتباری هم برای تیم مس رفسنجان داشته باشد.

وی درباره تأثیر آب و هوا روی کیفیت و عملکرد تیمش گفت: موضوع آب و هوا بهانه است که بگویم چون باران آمد نبردیم، اینطور نیست. کیفیت زمین خوب است، ولی باران نمی‌تواند بهانه‌ای برای ما داشته باشد.

سرمربی تیم فوتبال مس در واکنش به تمجید یکی از خبرنگاران نسبت به عملکرد مس با هدایت او، اظهار کرد: من توقعم از خودم و بازیکنانم بیشتر است و خیلی کار خاصی نکردیم، فقط سعی کردیم یک مقدار شرایط تیم را بهتر کنیم. امیدوارم در نهایت وقتی لیگ تمام می‌شود آن موقع ببینیم کسی که بالای سر تیم بوده توانسته است به تیم کمک کند یا نه.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • نویدکیا: نبردن در خانه برای ما اذیت‌کننده است
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • واگذاری زمین رایگان به ۱۳۰ خانوار دلفانی در قالب طرح جوانی جمعیت
  • اجرای ۲ میلیون ۵۰۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات