Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازگی اعلام کرده تا اطلاع ثانوی مجوزی برای تولید سریال‌های نمایش خانگی صادر نخواهد کرد. بهمن حبشی مدیرکل دفتر نظارت بر تولید فیلم در توضیح این خبر گفته است که به دلیل اینکه تعداد مجوزهای صادره و سریال‌های درحال تولید و آماده توزیع برای نمایش خانگی بیشتر از نیاز و ظرفیت بازار است، برای تعادل بازار و اینکه با پدیده سریال‌سوزی در شبکه نمایش خانگی مواجه نشویم، فعلا مجوزی برای تولید سریال‌های تازه صادر نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت‌های مدیرکل دفتر نظارت بر تولید فیلم در بین سینماگران با واکنش‌های اعتراضی همراه شده و بسیاری این اقدام سازمان سینمایی را غیرقانونی توصیف می‌کنند.

مهدی کوهیان (تهیه‌کننده سینما و حقوقدان در حوزه رسانه) در پاسخ به این پرسش که آیا قانون اجازه ایجاد ممنوعیت تولید در حوزه پخش خانگی را به سازمان سینمایی می‌دهد، به ایلنا گفت: این سوال را باید از دوستانی که این دستورالعمل را صادر کرده‌اند، پرسید تا مستند حقوقی و اینکه این اختیار را چه کسی به آنها داده را قید کنند و بگویند ما به استناد فلان قانون از فلان مصوبه و فلان دستورالعمل چنین ممنوعیتی را وضع کردیم. چون ما یک اصلی در حقوق اداری داریم که اصل عدم صلاحیت مقام اداری است. یعنی مقام اداری حق صادر کردن هیچ دستور و تصمیم گرفتن به هیچ امری را ندارد، مگر اینکه قانون‌گذار این اجازه را به او داده باشد. باید از دوستان سوال شود که مستند قانونی این اختیاری که دارند از کجاست.

وی افزود: بنده در هیچ کجای قانون چنین اختیاری برای دوستان ندیدم. اما اگر دوستان بگویند که در کجا چنین اختیاری دارند، اتفاق خیلی خوبی است.

کوهیان در ادامه بیان کرد: در حقیقت چنین قانونی نبوده و چنین اجازه‌ای برای مسئولان سینمایی ما وجود ندارد. قانون‌گذار در قانون اصناف و وضایف فرهنگ و ارشاد اسلامی مشخصا تعیین کرده که وزارت ارشاد صرفا باید به مراکز تولید فیلم، سریال و محصولات تصویری مجوز بدهد. براساس همین مصوبه هیئات وزیران آیین‌نامه فیلمسازی و پروانه نمایش، دوستان تنها باید به نظارت محتوا بپردازند؛ اینکه بخواهند عرضه و تقاضا را در بازار تنظیم کنند، به هیچ وجه در وضایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.

این حقوقدان در ادامه اظهار داشت: عرضه و تقاضا در همه جا دست بازار بوده و این بازار است که آن را مشخص می‌کند. متاسفانه در این چند سال دولت روی همه چیز دست گذاشته و وضعیت آن را وخیم کرده است. اما این موارد اصلا چه ربطی به دولت دارد؛ عرضه و تقاضا آثار است که مشخص می‌کند چه میزان تولید داشته باشیم. مضاف بر اینکه دلایلی که دوستان در اتخاذ چنین تصمیمی آورده‌اند هم کاملا غلط است. چون الان بعد از بحران کرونا ما با بحران محتوا در رسانه‌های دیداری و شنیداری خود از تلویزیون تا شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی روبه‌رو هستیم. چراکه سینماها، مراکز تفریحی تعطیل بوده و مردم به این رسانه‌های جدید رو آورده‌اند. همانطورکه شبکه‌های وی‌او‌دی در چند وقت اخیر، رشد بسیار زیادی در مخاطب را تجربه کرده‌اند.

وی افزود: می‌طلبد که محتوا را برای این شبکه‌ها و حتی تلویزیون با محتوای بیشتر تامین کنیم. قسمت دیگر ماجرا این است که اتفاقا به دلایل کرونا چند ماهی است که سریال سازی در کشور تعطیل بوده و همکاران ما بیکار هستند. اکنون با این قانون، مجددا یک تنش بزرگ دیگری به کسب و کار در این حرفه وارد می‌شود.

کوهیان در پایان گفت: علاوه بر همه این موارد،خود نظام امسال را سال جهش تولید نام‌گذاری کرده است. مگر می‌شود در سالی که خود سیاست‌گذاران این مملکت به نام جهش تولید نام گذاشته‌اند، ما بگوییم، تولید را متوقف کنید. این موارد چیزهای عجیبی است که ما در این چند وقت اخیر از وزارت ارشاد می‌بینیم و می‌شنویم و در واقع تعجب می‌کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حقوق دولت فرهنگ و ارشاد اسلامی قانون نمایش خانگی سازمان سینمایی نمایش خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۰۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه

مستند ایساتیس به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینما‌های منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شد.

این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است.

تدوین این فیلم توسط بهمن کیارستمی و پویا پارسامقام صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده مهدی آزادی است. داستان فیلم با صدای ابوالحسن تهامی‌نژاد، نصرالله مدقالچی، زهره شکوفنده و مریم شیرزاد روایت می‌شود.

علاقه‌مندان برای تماشای این مستند سینمایی می‌توانند به سایت https://gisheh۷.ir/event/۴۵۶۶۶/ مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکو‌های ایرانی
  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد